| SatanaInIzmene a întrebat:

Daca mos Craciun ar raspunde scrisorilor...

Draga Mosule,
Ma cheama Nicoleta, am 10 anisori si as vrea sa-ti spun cum mi-am petrecut anul.Pentru inceput vreau sa stii ca am fost foarte cuminte in speranta ca anul acesta cadoul pe care ti-l voi cere va ajunge si la mine.
Sunt printre premiantii clasei, am note mari la matematica si romana ( mama mi-a spus ca daca stiu din cele doua voi ajunge un om mare si voi avea bani sa-mi intretin familia ) Ca tot a venit vorba de bani, ai mei n-au servici, traiesc din ajutorul social si din pensia de urmas a bunicului.Stam intr-un apartament fara caldura impreuna cu cei doi fratiori ai mei si speram ca intr-o zi cei care se ocupa de blocul nostru se vor tine de promisiune. Tata munceste cate 3-4 ore pe zi la un atelier din fata blocului si din banii care-i castiga mai ne cumpara si noua cateva dulciuri.Ciocolata imi place foarte mult happy Mama este bolnava si din acest motiv sta mai mult in camera.Plange de fiecare data cand ne mai ducem pe la ea sa vedem cum se simte. Vreau sa se faca bine deoarece aveam nevoie de ea si o iubim mult.Eu o ajut cat pot, dar trebuie sa si invat, sa-mi spal fratiorii inainte de culcare si sa stau langa ei pana adorm.Ma duc obosita la scoala, dar ii iubesc si fac orice pentru ei.
Copiii de la scoala rand de mine ca am cizmele rupte. Ii inteleg si nu ma supar pe ei.Cand voi avea destui bani imi voi cumpara unele noi sau, daca nu te superi, as vrea sa-mi aduci unele micute si ieftine, sa nu fie grele ca sa nu poti sa mi le aduci. Daca poti, as vrea si cateva medicamente pentru mama.Aici sunt foarte scumpe si nu se gasesc.Pentru mine si pentru fratiorii mei cate o ciocolata.Nu cer mai mult, stiu ca iti este greu cu atatea cadouri pentru ceilalti copiii.
Trebuie sa plec.Am teme de facut si maine am o zi grea.
Te asptept.Cu drag, Nicoleta.

15 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Oricat de rau ne-ar parea, draga Dude, totdeauna va exista o "Nicoleta"; din vremea lui Andersen si a sa "Fetita cu chibrituri" si pana in zilele noastre, oriunde si oricand, vor exista copii napastuiti de soarta.Pana acum, omul n-a fost in stare, in ciuda oricaror utopii faurite de minte, sa elimine saracia si suferinta din lume.Mos Craciun e un paleativ, si, daca ne gandim bine, are si el o atitudine de clasa:aduce daruri opulente unora si o biata ciocolata altora.Si chiar daca par la antipozi situatiile, ceva tot le uneste:pura bucurie a unui suflet inocent!

| Vizitiul a răspuns:

Sincer sa fiu, nu ma asteptam la o asemenea postare din partea ta. Cu mare bucurie in suflet constat ca, in ciuda ironiilor de pe site, posezi si un suflet bun. Dar, totusi, am o nemultumire, sunt constient ca nu-i pot fi de ajutor cu nimic acelei fetite, dar imi ling ranile cu un gand: "Dintr-o familie modesta se naste un adevarat om!" Numai bine.

| yumeee a răspuns:

Sfâşietor.
ce altceva pot să mai zic? ne e milă tuturor, cu toţii suntem înduioşaţi, dar cine face ceva să ajute?sad

| SatanaInIzmene explică:

Điέภùţa - observ ca inteligenta nu-i punctul tau forte. Din suflet te rog, de acum inainte, cand mai vrei sa faci pe desteapta, citeste postarea cu atentie ca altfel risti sa cazi de ...naiva ( naiva e sinonim cu proasta )

| PufuleţiCuCaramel a răspuns:

Si daca nu ai casa, nu ai masa, nu ai bani, nu ai caldura,,
atunci internetul cu ce il mai platesti? inventezi ca sa li se faca altora mila de tine.nu ai nimic si mai ai si cont pe TPU.
nu mai zis nimic.decat ca e o postare ridicola

| PufuleţiCuCaramel a răspuns:

Citeste-o tu naivo/naivule(care dupa cum zici e sinonim cu proasta)raspunsul meu e ff bun.asa ca.

| pitikaaa a răspuns:

Ooo, cum spune Cristiann, ti se rupe sufletulcrying
Draga Nicoleta, sa speram ca Mosul iti va aduce ce iti doresti.Eu am lacrimat cand am cititsad
Daca ar fi toti copii ca tinehappy
Sarbatori frumoase si sanatate si fericire tie si familiei tale. Te pup:*

| uncontdestuldenasol a răspuns:

broken heartm-a emotionat tare mult. E trist, dar adevarat. Unii copii chiar traiesc asa. Mi-e mila de ei, ei isi doresc din tot sufletul sa aiba ce avem noi, iar noi nu apreciem deloc ce avem[poate o sa facem asta cand o sa-l pierdemhappy ].
Chiar ar fi frumos ca Mosul sa raspunda scrisorilor...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o sa primesti nimic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vreun oficial ar vedea scrisoarea ti-ar arata una de la somalezi, gradul de comparatie la noi e foarte raspandit printre guvernanti, prin faptul ca suntem cu o treapta mai sus ii face sa se simta competenti. Iar daca ar veni Mosu' pe la ei ar fi tot ca in bancul acela cu somalezi:
-voi sunteti cuminti, mancati tot?
-pai nu prea ca nu avem ce sa mancam.
-nu mancati, nu primiti cadouri! un final adevarat si trist.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dienuta de unde sti tu ca ea are net... poate s-a dus la vreo prietena de-a ei si i-a scris. nu trebuie sa fim persimisti cu ceilalti din jurul nostru...nu e frumos.

| AnOnIm20202020 a răspuns:

Nu mai crede in mos craciun! mos craciun este tatal tau si mama ta.nu exista! iti zic eu! si nici mos niculae. nu exista ca cineva sa se urce in o sanie si sa zboare cu reni zburatori, asta e naspa, e la rasul porcilor. nu exista!

| AndreDy a răspuns:

Si cand te gandesti ca eu am 5 perechi de cizme si sertarele la bucatarie pline cu dulciuri... daca as putea ti le-as dona tie...
Foarte trist...copiii tristi de Craciun...
Dar nu-i nimic. Dumnezeu te va ajuta kiss

| Frumusachi_Cristina_1997 a răspuns:

Mos Craciun te va ajuta sa stii nu este nimic greu crezi in tine si mergi mai departe

| RockerulVlad a răspuns:

Mos craciun nu exista!