Momentan esti foarte tânără și posibil sa nu înțelegi starea prin care trece un părinte cand afla ca unul din copii lui este atat de grav bolnav.
Inteleg ca te-ai simtit neandreptatita si dată la o parte.Si poate într-adevăr părinți nu au știut să își gestioneze timpul, atenția si afecțiunea cum trebuie, dar nu prea ai cum sa ii judeci.Asa au constientizat ei atunci si poate si acum ca e mai bine.Sora ta fiind cu probleme a fost considerată mai slabă si atunci automat ai simtit nevoia sa ii ofere mai multa protecție, iar pe tine te-au considerat mai puternică si descurcareata. Uneori părinți ofera mai mult acelui copil pe care îl crede mai incapabil sau mai slab ca sa poata realiza singur anumite lucuri si mai putine celui pe care îl consideră mai tare.
Buna,
Vazut de departe, tu incerci sa iti schimbi comportamentul pentru a ii multumii pe altii.
Poate ar trebui sa iti creezi propria personalitate si sa lasi in pace problema cu acceptarea, chiar daca este destul de greu, pentru tine in mod special.
Tu ai o personalitate si un mod de a fi. Nu o suprima.
Ai vazut ce inseamna sa incerci sa fii altcineva, ai vazut ca unele lucruri nu le poti controla.
Singura optiune, in loc sa fii pasiva, e momentul sa fii activa.
Daca ai nevoie cere, stai dreapta pentru nevoile tale. Si nu jigni. Pt ca pe de alta parte nu ai cum sa intelegi (iti dorim nici sa nu ai ocazia) cum este sa te bati cu toti pentru viata copilului.
Dar, oricare ar fi motivatiile din spate, ridica-te si cere-ti drepturile simplu, clar si in respect cu sentimentele celorlalti.
Le vei primi, dar cere-le simplu, clar si deschis. Fa-i pe ceilalti sa inteleaga care sunt asteptarile tale.
E ok daca nu le primesti imediat, tu insista sa le ceri.
Nu tu esti de vina si nu de la tine este necesara toata schimbarea.
Ridica problema in mod transparent, ai tai inca nu reusesc sa realizeze faptul ca tu esti afectata prin diminuarea atentiei care ti se acorda.
O idee ar fi sa le arati postul acesta, ceva in care doar sa iti arati nevoile, nu sa incepi sa acuzi sau reprosezi. Nu inca cel putin.
Buna! Si eu am fost mereu criticata de catre familie si te inteleg. Esti o luptatoare si vei vedea peste ani ca aceste situatii doar te-au facut sa fii tare, chiar daca doare. Asta e metoda dura prin care invatam in viata ca trebuie sa ne iubim mai mult pe noi insine, deoarece cu noi petrecem cel mai mult timp. oamenii din jurul nostru pot fi temporari, chiar daca sunt din familie.nu sunt dura. doar gandeste-te ca in orice clipa dupa cum ai vazut, o boala poate aparea sau chiar un accident. cel mai important e ca tu sa iti vezi de formarea ta, de educatia ta, deoarece cu ea ramai toata viata, nu cu parerile si marginalizarile care se intampla in familie. Nu stiu cati ani ai si mi-as dori sa aflu. Fericirea nu sta in persoane, ea sta in momente. Un exemplu concret: eu cand simteam acele judecari sau nedreptati din cauza parintilor imi descarcam toata energia negativa fie prin iesitul afara- basket; pictatul pentru a ma exprima sau desenul in creion, cantatul, alergatul de viteza, cititul... cu acele momente de refugiu am reusit sa ma detasez de acele momente neplacute si am reusit sa imi descopar noi pasiuni, pe unele din ele le-am mai slefuit. Nu uita, tu esti o luptatoare iar eu sunt mandra de tine si de rezultatele tale. Esti o persoana minunata si nu lasa nimic sa te doboare, vei ajunge departe, iti garantez! Doar nu te lasa scufundata in probleme, dupa cum ai zis si tu, acestea duc doar la despresie, stari anxioase si tot asa. Daca e sa dau timpul inapoi sa schimb momentele grele, nu as schimba nimic... acele experiente m-au facut invingatoarea de astazi care nu se mai lasa doborata asa usor. Acum am o vointa si o detasare de fier daca situatia imi cere te pup si daca vrei sa mai vorbim, imi poti scrie in privat si iti dau instagramul meu. Nu il pun aici deoarece nu vreau sa imi dezvalui identitatea tuturor.