La 16 ani nici nu este firesc sa te muti cu el la domiciliul lui. Plus de asta, la 16 ani nu este firesc nici sa te intretii singura, dupa cum nu este fiesc nici sa stai pe banii prietenului tau major. Cine si cum te intretine era un detaliu pe care trebuia sa il dai pentru a primi un raspuns pertinent.
Parintii tai sunt tutorii tai legali pana la varsta de 18 ani, iar tu esti minora fiindca esti inca copil si nu ai inca capacitatea mentala sa discerni binele de rau.
iata si dovada aici, ca ai 16 ansiori si vre sa te muti cu iubitu ca sa faceti nebunii, nu ca s ainveti si sa-ti faci un rost in viata.
Evidnet ca nici un parinte cu capul pe umeri nu ar accepata ca fetita lor sa se apuce de curvaraseala la anisorii astia, ca la 20 ajunge pe strada, fara scoala, fara calificarea, fara nimic, ca iubitul se satura de tine si in 2-3 ani te arunca pe strada.
Te poti muta cu iubitul dupa 18 ani cand esti majora si poti face ce vrei, pana atunci, ai obligatia sa mergi la scoala, sa inveti si sa asculti in totalitate de parintii tai.
Chiar dacă o sa te plictisesc,o sa îți spun și despre ce e vorba cu mutatul dar o sa îți ofer și niște sfaturi dacă o sa vrei sa le primești.
Tu fiind minora da, poate ai totuși o șansă ca dacă demonstrezi ca nu ești luata cu forța, nu ești maltratata etc sa poti sa ramai la el chiar dacă părinții te vor cauta cu politia, dar nu e sigura treaba pentru ca totuși tot minora ești.
Nu are nici o legătură divorțul părinților cu faptul ca tu pana la majorat ești sub tutela lor, iar ei răspund de tine.Asa ca mai pe scurt, vei cam avea probleme dacă vei pleca de acasă, iar dacă iubitul tău e și major va intra în probleme din punct de vedere legal.
Acum sa îți dau niste sfaturi ca de la o femeie de imediat 30 de ani (plecata de acasă tot la o vârstă mica) la o adolescenta ce va ajunge la 30 de ani.Deci cumva din experienta.
Indiferent ca ai tai sunt despărțiți, sau ca mai ai divergente acasă crede-ma ca nu ai cum sa nu regreți mai târziu o alegere făcută la ani tai.Pentru ca indiferent de situatie,ești cu familia ta nu în casa unor străini ce te vor trata ca atare (ca bănuiesc ca vei locuii cu socri). Plus ca trebuie sa te gândești încă la câteva aspecte,cum ar fi ipoteza de a nu va mai înțelege și a trebui sa va despărțiți,ce vei face? Dacă tu vei ajunge sa nu mai suporți,sa fi agresata fizic,sau înșelat,sau data afara vei sta în continuare acolo fortat sau chinuita pentru ca nu vei avea unde merge,sau pentru ca îți va fi rușine de ai tai? Vei face poate un copil,și pur și simplu vei rămâne cu el pe drum,ce vei face? Vei pleca cu el la mama sa ti-l crească pentru ca tu nu vei avea un venit? Sau poți sa ai încredere în omul ala, și el sa își bata joc de tine ca sunt multe cazuri și situatii.
Și știu ca te gândești ca nu are cum, ca va iubiți, ca e de treaba, ca are 11000 de calități și etc pentru ca și eu am gândit ca tine și nu am crezut vreodată ca o sa ajung sa slugaresc niște putori pana m-am imbolnavit, ca ma vor teroriza pana sa ajung sa sufăr de atacuri de panica, ca o sa capăt de bătut și sa o duc asa ani de zile de jena alor mei și de teama ca nu voi avea unde sa merg, cum sa ma descurc etc.
Sfatul meu este sa aștepți 18 ani, ieși cu băiatul dac va iubiti, dar așteaptă sa ajungi majora și sa îți găsești de munca.Sa ai un venit stabil sa nu depinzi de el și treptat sa te muti, sa îți faci familie și tot restul dacă e cazul.Dar nu te arunca cu capul înainte.
Faptul că părinții tăi sunt despărțiți nu are nicio relevanță în acest caz. Locuinţa copilului nu poate fi schimbată fără acordul părinţilor decât în cazurile prevăzute expres de lege (iar mutatul la 16 ani cu prietenul major nu este un astfel de caz).
Sa iti asculti parintii...ce Dumnezeu va grabiti frate asa la maritat? Stai acasa pana faci 18 ani si vezi daca ala te asteapta... vrei sa stai sa speli budigai de pe acum?
Te măriți cu el. De la 16 ani ai voie să te căsătorești legal, însă nu știu dacă ai tăi își vor da acordul.