| gloria a întrebat:

Daca pe iubitul tau il place o tipa cu care lucreaza ce trebuie sa faci sa scapi de stres si de gandul ca poate si el o place?sadPrecizez ca suntem impreuna de 6 ani si de 5 locuim impreuna! iar tipa care-l place e mai mare decat el, nu foarte feminina insa mereu face cate ceva sa-i intre in gratii sau sa o observe; el insa mi-a spus sa stau linistita ca orice ar fi n-o place, nu e genul lui etc si ca pe mine ma iubeste! Numai ca mereu o vad topita dupa el(ea nu stie ca eu stiu asta) si pe el cu un comportament ciudat cand sunt si eu si ea! mereu ma gandesc la asta! daca ne certam am mereu impresia ca o face pentru ca se gandeste la eastraight faceofff nu stiu ce sa facsad

Răspuns Câştigător
| Sin a răspuns:

Sa scapi de gelozie.
Daca respectivul te iubeste asa cum sustine atunci va sti el ce sa faca/aleaga. Daca ii cascat si merge dupa fiecare fata care ii intra in gratie atunci macar sa stii de-o treaba si sa nu stai cu un asemena om.
Totusi cred ca exagerezi un pic si ca aceste griji sunt doar in mintea ta. Daca ai ajuns pana acolo incat sa crezi ca la fiecare cearta iscata el se gandeste la respectiva (si pun pariu ca aceste certuri se isca tot pe baza faptului ca tu ii vorbesti de ea si ca il suspectezi mereu) atunci ar trebui sa iti faci o analiza amanuntita asupra propriului tau comportament, a sentimentelor, etc si sa incerci sa te stapanesti.
El a spus ca te iubeste pe tine si totusi tu nu ai incredere in el! Ce fel de relatie e asta atunci?

11 răspunsuri:
| RS4 a răspuns:

Eu zic sa stai linistita daca el e calm cand vorbeste despre asta si iti da cate detalii vrei! in schimb, daca se agita cand deschizi subiectul si vrea sa il schimbe cat mai repede, probabil ar trebui sa-ti faci ceva probleme! dar din cate ai scris tu, si la cat timp aveti impreuna, eu zic sa te calmezi! sau cere-l de sot sa fie sigur! tongue baftaa!

| TicTacUser a răspuns:

Soro? si mie mi sa intamplat...strange 4 dovezi ca ar fi cu ea.si il intrebi.si daca iti zice nu. i le spui.si atunci daca nu mai are ce zice. da`i papucii.sunt multi baieti de treaba pe lumea asta.stay calma.apropo...imi dai o fundita?sad. am nevoie. pup si numai bine

| DolcE_7446 a răspuns:

In toti acesti 6 ani de cand sunteti impreuna, cred ca ar trebui sa existe incredere si siguranta in partenerul tau de viata. Tind sa cred ca esti mai mult decat geloasa si asta nu e foarte bine la un moment dat, atat pentru tine. ca stai mereu cu grija, cu stres. dar nici pentru el nu e foarte confortabil. Cred ca ar trebui sa. i dai crezare in vb spuse de el si anume ca nu o place chiar deloc si ca doar pe tine te iubeste. Pentru ca nu cred ca un om ar sta atatia ani cu cineva doar de dragul de a sta si de a pierde timpul efectiv, ci pur si simplu ca te iubeste cu adevarat, mai ales ca sunteti mutati impreuna...
Eu zic sa te mai gandesti si sa iei in serios cuvintele spuse de el...
Sper ca ti.am fost de ajutor!

| snak115 a răspuns:

Intre un cuplu trebuie sa fie iubire, comunicare si incredere. Daca tu nu ai incredere in partenerul tau atunci devii suspicioasasi in cazul tau si putina gelozie care nu prea e buna.Incearca sa vorbesti direct si daca vezi ca nu schimba subiectul, nu intoarce capul sau nu priveste "prin tine" nu ai de ce sa iti faci problemewinking

| gloria explică:

De cand suntem impreuna jur ca nu m-am gandit niciodata ca m-ar insela pentru ca nici motive nu mi-a dat si acum cand am vazut fazele cu tipa aia simt o gelozie teribilasadcat despre el e adevarat ca se enerveaza rau cand ii spun ca ''uite ce am vazut''(legat de tipa aia) si initial am crezut ca face asta ca s-ar simti vinovat sau ca el chiar are ceva cu ea dar acum tind sa cred ca s-o fi saturat si el sa tot vb despre astasadplus ca nici relatia nu a mers ca pe roate in ultima vreme si eu am pus toata raceala lui pe seama asta! intelegeti?

| weeds a răspuns:

Fii cu ochii in patru! Barbatii sunt usor de cucerit, cad lesne in plasa complimentelor si dragalaseniilor ce vin din partea femeilor.

| Sin a răspuns:

Gloria, faci o prostie.Continua cu asemena comportament si o sa-l pierzi cat de curand.Niciunui barbat nu-i place sa se simta inchis ca intr-o cusca, sa se gandeasca tot timpul "n-am voie sa vorbesc cu x, y, z ca iar imi reproseaza prietena nu stiu ce",:iar ajung acasa si-mi zice prietena despre nu stiu ce fata", etc.
Tu esti singura vinovata.Practic el se enerveaza ca tu mereu ii bagi pe gat acea fata. Tu singura prin astfel de gesturi/discutii il indepartezi de tine.Stii ce o sa se intample? O sa-l adunci pana in pragul in care o sa calce cu adevarat stramb pentru ca tu il impingi psihic spre asta, adica : "Daca tot ma acuza nevinovat fiind, atunci macar sa-i dau motive reale."
De asemenea o contrazic total pe weeds. Un barbat care stie ce vrea si isi iubeste cu adevarat partenera atunci pot sa se invarta pe langa el si 50 de fete exotice ca tot nu se va lasa cucerit de ele.Iti spun asta din puctul de vedere al unui barbat!

| thealchemist a răspuns:

E normal pentru el ca se simte flatat, dar nu-ti fa griji, nu va cadea in tentatie decit daca nu te iubeste cu adevarat. iar atunci chiar ar fi bine ca sa te insele ca sa stii ca nu el e cel potrivit pentru tine. deci vezi ca orice se va intimpla, va fi bine pentru tine.

| erik a răspuns:

Gloria te cred ca acest gand este insuportabil si este normal sa te framante.Eu sunt de principiu ca daca o persoana, cum este cazul vostru, devine un factor perturbator pentru relatie(sau pentru unul din cei doi) trebuie discutata si cea mai buna solutie este sa va indepartati de acea persoana, iar prietenul tau daca te iubeste si-ti doreste liniste sufleteasca, va face acest lucru de dragul tau.

| gloria explică:

Erik@nu se va indeparta pentru ca asta ar insemna sa isi schimbe locul de munca ori el nu vrea asta si mi-a spus ca si daca o va face si va merge in alta parte si intamplator il va placea si cineva de acolo ce face iar pleaca? are dreaptate! problema este ca mie desi mi se pare ''o obligatie'' sa iti lamuresti si linistesti partenerul in altfel de situatii lui i se pare o pierdere de timp; adica nu vrea sa discute, nu e adevarata cu toate ca si aseara am vazut cum se priveau mai nou! simt ca o iau razna

| morena a răspuns:

Inteleg perfect cum te simti in postura aceasta! Si eu ma simt la fel in maomentul de fata! Macar tu i-ti cunosti rivala dar al meu vb pe net cu altele! si poate sa ma minteasca cum vrea el ca nu prea am ce sa fac! Sint in masura sa-ti dau tie sfatul ca nu merita sa- ierti pentru ca nu ai nevoie de astfel de probleme, chiar daca te minteste frumos! Daca il suspectezi inseamna ca ai de ce! O femeie nu-si banuieste degeaba barbatu! Daca o face inseamna ca are motive bine intemeiate, iar daca e buna si are incredere e luata de proasta! In momentul de fata ma cert pe aceasta tema cu sotul meu, cearta car apare de nicaieri si nu duce nicaieri! Ma simt in plus si simt ca nu fac decat sa i distrug viata! Sa il opresc din drumul lui! Drum pe care il blochez cu prezenta mea! chiar daca el nu recunoaste pe fata ca asa este! inca stau si ma gandesc ce trebuie sa fac! tu ai putea sa ma sfatuiesti?