| SingleForOne a întrebat:

Dacă se întâmplă ca un medic de familie să fi decedat, toată lumea trebuie să se schimbe la un alt medic de familie SAU cineva ar trebui să-l înlocuiască, și schimbarea se face automat?

Nu am idee despre procedura de schimbare a mediului de familie.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu îl inlocuiește nimeni automat. Cabinetul de medic de familie nu este un dispensar al statului. el nu este angajat al statului. Când el decedează, cabinetul lui se închide, afacerea lui se închide, sediul lui nu mai funționează. Ca să schimbi medicul de familie, chiar dacă actualul tău medic de familie este încî în funcție, suni la alt medic de familie, rogi să te primească, apoi mergi la cabinetul lui și semnezi o cerere. Apoi el îți dă o notificare către vechiul medic, pe care o duci la vechiul cabinet, sau o trimiți prin curier, poștă.
Dacă vechiul medic de familie a decedat, cineva din sistemul sanitar, va prelua actele vechiului cabinet, unde se află fișa ta medicală. Această fișă medicală va fi transmisă la noul cabinet un de te-ai înscris.

| gabicoo a răspuns:

Alt medic va prelua asigurații celui decedat. Schimbarea și preluarea se face automat. Dar nu întotdeauna e cea mai bună rezolvare!
Am pățit-o eu acum câțiva ani! Foarte greu am reușit să scap de noul medic de familie. Abia după 6 luni de la preluare!

| mdc98 a răspuns:

Probabil ca se pot intampla ambele variante.