| ema2396 a întrebat:

Daca sunteti nevoiti sa interactionati cu o femeie straina careia nu ii cunoasteti varsta sau statutul civil, ce va face sa ii spuneti doamna sau domnisoara? Cam de la ce varsta (estimata de voi) ii spuneti doamna?
Edit: intreb deoarece am 22 de ani si uneori lumea imi zice doamna. Nu cred ca par de 30+ in niciun caz.

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

"Doamna" se poate folosi la orice varsta si pentru orice stare civila are o femeie. Daca te uiti in documentele oficiale nu exista decat "domn" si "doamna".
Ba mai mult in unele tari, gen Franta, este total interzisa in cuprinsul documentelor oficiale termenul "domnisoara" considerandu-se discriminare.
Asa ca nu mai lua in nume de rau faptul ca iti spune cineva "doamna". E corect si n-ai nici un motiv de agitatie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Holiday):

Bune legile in Franta. N-ar mai fi astfel de intrebãri tâmpite.

| ema2396 explică (pentru anonim_4396):

Daca nu ai nimic util de zis, mai bine nu o spui. Nu e o intrebare tampita. Sunt persoane care s-ar putea simti jignite cand cineva le greseste modul de adresare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru ema2396):

De cine esti numita asa? De niste hoaste batrâne? De niste trecuti de vârsta 3-a?

| ema2396 explică (pentru anonim_4396):

Majoritatea ori sunt mai batrani ca parintii mei ori sunt copii.

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cam de cand a terminat liceul, daca nu o cunosti, este politicos sa ii spui doamna. La varsta ta, este absolut normal sa ti se zica doamna

| mgtow a răspuns:

Mai bine e sa te adresezi cu dv si daca zice ca o faci batrana asa schimbi la per tu

| RAY a răspuns:

De la nici o varsta, daca i spui ca e virgina va fi mai usor de prostit

| SilentRain a răspuns:

Ii zic direct "fa" asa nu mai am nici o dilema laughing)

| RAY a răspuns (pentru SilentRain):

"fa" mai traiesti?

| dannyel86 a răspuns:

Din respect, te adresezi cu "doamna". Daca ea vrea sa-si corecteze statutul, care va corespunde realitatii, va spune singura: "Domnisoara!" Modul ei de adresare nu trebuie sa te deranjeze. Vrea doar sa-si impuna un statut pe care tu nu l-ai "dibuit" initial. happy

| ema2396 explică (pentru dannyel86):

Eu de ex am 22 de ani si lumea imi zice uneori doamna. Iti dai seama ca nu imi convine, chiar daca vrea sa fie politicoasa persoana, eu nu am de unde sa stiu ca e asta si ca nu presupune ca sunt la o varsta la care sigur as fi casatorita, gen 30+. Nu arat in niciun caz de varsta aia.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Eu, unei femei care nu este cu barbatul sau iubitei, ii spun: doamna sau domnisoara, ca nu stiu ce sunteti. (iar in mintea mea mai adug: si nici nu te-am controlat).

| IIIshaneIII a răspuns:

Eu am o vecina profesoara de franceza, care are 70 de ani si nu a vazut in viata ei pu..., in fine si e a dracu cu toti copii de pe strada, creste in jur de 20 de pisici care imi umple curtea cu purici si cacatoi de pisica si 2 maidadanezi liberi si teribili de enervanti si da este DOMNISOARA si are pretentia sa i se spuna DOMNISOARA, si pe deasupra se uita prin gard, spioneaza se urca pe casa, w.c mai rau ca pisicilei ei.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru IIIshaneIII):

De unde stii ca n-a vzut penis in viata ei?laughing

| FruttiFresh300 a răspuns:

După ce te căsătorești devii doamnă, pana atunci ești domnișoară cică. Și mie mi se întâmplă și odată am corectat pe cineva care m-a numit "doamnă" si el a fost mai stânjenit de situație decât mine laughing a fost amuzant.
Ești numită domnișoară până în momentul în care nu mai ești virgina și cum înainte se credea că ești virgină până te căsătorești, a rămas așa: ești doamnă după căsătorie.

| SporeBox a răspuns:

Pai te orientezi ce varsta are dupa cum arata. Daca pare de vreo 20 ani ii zici domnisoara, daca pare de la 30 si ceva de ani in sus ii zici doamna

| PainTech a răspuns (pentru SporeBox):

Am avut o leguma de profesoara de vreo ~50, arata de 60. Totusi, era domnisoara.

| ColorPage a răspuns:

Te uiti daca are verigheta. Dar pana pe la 35 de ani e mai bine sa "gresesti" spunandu-i domnisoara. E mai magulitor decat sa spui doamna unei tinere nemaritate. Te va corecta ea daca e maritata.