"Doamna" se poate folosi la orice varsta si pentru orice stare civila are o femeie. Daca te uiti in documentele oficiale nu exista decat "domn" si "doamna".
Ba mai mult in unele tari, gen Franta, este total interzisa in cuprinsul documentelor oficiale termenul "domnisoara" considerandu-se discriminare.
Asa ca nu mai lua in nume de rau faptul ca iti spune cineva "doamna". E corect si n-ai nici un motiv de agitatie.
Bune legile in Franta. N-ar mai fi astfel de intrebãri tâmpite.
Daca nu ai nimic util de zis, mai bine nu o spui. Nu e o intrebare tampita. Sunt persoane care s-ar putea simti jignite cand cineva le greseste modul de adresare.
De cine esti numita asa? De niste hoaste batrâne? De niste trecuti de vârsta 3-a?
Majoritatea ori sunt mai batrani ca parintii mei ori sunt copii.
Cam de cand a terminat liceul, daca nu o cunosti, este politicos sa ii spui doamna. La varsta ta, este absolut normal sa ti se zica doamna
Mai bine e sa te adresezi cu dv si daca zice ca o faci batrana asa schimbi la per tu
Din respect, te adresezi cu "doamna". Daca ea vrea sa-si corecteze statutul, care va corespunde realitatii, va spune singura: "Domnisoara!" Modul ei de adresare nu trebuie sa te deranjeze. Vrea doar sa-si impuna un statut pe care tu nu l-ai "dibuit" initial.
Eu, unei femei care nu este cu barbatul sau iubitei, ii spun: doamna sau domnisoara, ca nu stiu ce sunteti. (iar in mintea mea mai adug: si nici nu te-am controlat).
Eu am o vecina profesoara de franceza, care are 70 de ani si nu a vazut in viata ei pu..., in fine si e a dracu cu toti copii de pe strada, creste in jur de 20 de pisici care imi umple curtea cu purici si cacatoi de pisica si 2 maidadanezi liberi si teribili de enervanti si da este DOMNISOARA si are pretentia sa i se spuna DOMNISOARA, si pe deasupra se uita prin gard, spioneaza se urca pe casa, w.c mai rau ca pisicilei ei.
De unde stii ca n-a vzut penis in viata ei?
După ce te căsătorești devii doamnă, pana atunci ești domnișoară cică. Și mie mi se întâmplă și odată am corectat pe cineva care m-a numit "doamnă" si el a fost mai stânjenit de situație decât mine a fost amuzant.
Ești numită domnișoară până în momentul în care nu mai ești virgina și cum înainte se credea că ești virgină până te căsătorești, a rămas așa: ești doamnă după căsătorie.
Pai te orientezi ce varsta are dupa cum arata. Daca pare de vreo 20 ani ii zici domnisoara, daca pare de la 30 si ceva de ani in sus ii zici doamna
Te uiti daca are verigheta. Dar pana pe la 35 de ani e mai bine sa "gresesti" spunandu-i domnisoara. E mai magulitor decat sa spui doamna unei tinere nemaritate. Te va corecta ea daca e maritata.
Vanessa0911 întreabă: