Sensibilitatea poate fi si o calitate, dar si un defect.
E o calitate mai rar intilnita azi la oameni. Un om sensibil te simte, simte prin ce treci, el poate sa faca bine diferenta intre diferitele "nuante" ale emotiilor umane (si nu numai - o persoana sensibila va vedea frumusetea unei flori pe linga care altii trec indiferenti). Si de aceea se si poate raporta corect la cei din jur. Pentru ca ii intelege. Daca un baiat face o fata sensibila, in sens bun, ea se poate bucura, caci el intelege ca ea vede mai bine lucrurile, ea intelege mai bine ce e in jurul ei. Sensibilitatea e pentru suflet ceea ce e lupa pentru ochi. Spre deosebire de cei "din topor", cei nesimtiti, pentru care nimic nu conteaza decat ei insisi.
Mie personal imi place sensibilitatea in acest sens. Daca ea ar fi mai raspindita, am trai cu siguranta intr-o lume mai buna.
Ca defect, este atunci cand devii vulnerabil la anumiti stimuli, care te deranjeaza. De exemplu, poti sa fii sensibil la lumina, lumina sa te deranjeze in anumite circumstante. Sau, sa fii sensibil la anumite gesturi ale oamenilor, incit sa te afecteze acele gesturi ale lor. O asemenea sensibilitate nu e deloc de dorit. Poate fi o povara si pentru tine, dar si pentru cei din jur, daca nu poate fi controlata.
Eu insa cred ca baiatul a vrut sa iti zica ca esti sensibila in primul sens, de calitate.
De ce nu-l intrebi pe el, fiindca noi chiar nu avem cum sa stim la ce anume s-a referit el si in ce conjunctura ti-a spus acest lucru!
In functie de context si conjuctura poate fii un compliment sau o jignire.
Sensibilitatea are o strânsă legătură cu modalitățile de înțelegere, gândire mai atentă, simpatică, de asemenea și conexiuni empatice. Cel mai probabil, la aceste lucruri s-ar referi.
Pentru ca va avea grija de tine.
Sensibilitatea, inocenta si timiditatea sunt pentru femei.
Barbatii sunt sexul puternic la ei nu se pune treaba de sensibilitate.
Că ești diferită, el vede acest fapt ca pe o calitate nu ca un defect, te place intru totul și cu defecte și cu calități, nu e genul care sa îți caute nod în papura la cel mai mic defect de personalitate, te place așa cum ești tu.