anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca vrei sa fi prieten(in sensul de amic) cu cineva, dar nu te baga in seama, ce sa fac? pana acum mai era cum era, dar acum chiar deloc nu mai vb.Si chestia e ca uneori am nevoie sa vorbesc cu cineva, dar nu am cu cine.help mehappy

6 răspunsuri:
| tpurotpuro a răspuns:

Uite ce e, afla de ce nu mai comunica cu tine si incercati sa rezolvati. Poate te-ai schimbat mult si nu mai esti genul lui/ei asa(in sensul de amic!). Ti s-a mai intamplat acelasi lucru si cu alt om in acest timp? Daca da, inseamna ca te-ai schimbat si ar trebui sa revii la nivelul de personalitate pe care il aveai. Apropo, sper sa primesc o fundita.
P. S: Am 10 ani big grin

| oanamaria a răspuns:

Fii cine esti, nu te arata ca mori sa ai un amic, ajuta-i pe ceilalti aratand ca te gandesti mai mult decat la tine si vei avea numai de castigat.multi vor sa aiba ca prieteni firi deschise, discrete, optimiste si gata sa ajute pe altii.asa ai vrea sa arate si amicul/amica ta, nu? fii si tu la fel.nu uita ca la greu se apropie unii oameni, dar sa nu faci ce nu-ti sta in caracterhappy. be uwinking

| Bacemi a răspuns:

Sunt persoane care au viata lor si nu prea se uita in stanga si dreapta decat daca sunt nevoiti. Cunosc si eu persoane care sunt foarte de treaba dar care nu dau de inteles ca ar dori sa ne vedem foarte des ori sa ne cunoastem mai bine. Pur si simplu asa sunt ele. Dar sunt foarte de treaba. Important e ca te simti bine in preajma lor. Asta conteaza mult. Ce am scris aici e totusi o varianta cat de cat favorabila.

Sunt si persoane care profita si care nu le pasa de altii decat de ei. Astfel de persoane iti vorbesc atunci cand au nevoie sa ii ajuti cu ceva. Aceste persoane iti vorbesc atunci cand se plictisesc ori simt o lipsa. Daca tu suferi nu te baga in seama si te ignora. Sunt oarecum confuz in legatura cu acel amic al tau.

Sa vorbim acum de prieteni si amici. Amicii sunt cei pe care ii vezi pentru ca esti nevoit, face parte dintr-un colectiv de elevi, din cercul de prieteni, etc. Prietenii sunt cei care ti-au aratat ca te respecta si te apreciaza pentru felul tau de a fi. Prietenii iti arata ca sunt mai presus decat ceilalti fiind sinceri si iti arata ca vor fi acolo pentru tine. Mereu te asigura prin fapte ori vorbe ca poti apela oricand la ei. E important sa stii sa faci o categorisire intre cunostiintele tale. Uneori se intampla ca si un amic sa te ajute dar niciunul nu o va face oricand si in orice circumstanta. Doar prietenii te ajuta la orice ora din zi si doar ei se vor sacrifica pentru binele tau. Important e sa iti dai seama care te apreciaza mai mult si sa incerci sa gasesti subiecte comune. Incearca sa iti faci prieteni buni din aceste persoane. Lucrurile de suflet nu se discuta cu oricine. Cand vrei un sfat sincer si implicare afectiva apelezi doar la un prieten, niciodata la un amic.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

S-ar putea sa fi disparut din interesul comun sau iluzia sa intre timp. Oamenii sunt tentati sa comunice atunci cand au ceva de discutat pe un subiect comun, cand au aspiratii sau activitati care ii aduc aproape. Exista posibilitatea unei simpatii reciproce si a unei comunicari placute pe subiecte de interes general, dar atunci poate interveni si schimbarea prioritatilor in viata unuia din voi, si poate fi mai rar cand aveti timp pentru a va bucura de compania celuilalt. Sfatul meu este sa fii prietenoasa in general si sa discuti liber, deschis, cu cei cu care crezi ca ai ceva in comun - daca acel amic are alte prioritati momentan nu e nimic de facut, lasi omul sa-si traiasca viata cum ii place si cand va dori sa discute cu tine sa stie cum sa te gaseasca.

| eduardd a răspuns:

Era singurul prieten al tau sau tu vrei sa vorbesti doar cu el? incearca sa-l intrebi de ce nu mai vrea sa fiti prieteni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai chestia e ca eu il cunosc de 3 ani. Acum 2ani era sa fim impreuna, dar eu mintisem in legatura cu ceva, si de atunci nu prea am mai vorbit. Dar de cateva saptamani, i-am dat iar add pe mess si l-am si sunat, pentru ca aveam nevoie urgenta de un sfat. Cand i-am cerut parerea, mi-a raspuns si imediat a zis ca are treaba sh ca nu mia poate vorbi. Apoi am mai schimbat cateva vorbe pe mess:Buna.Buna.Cf.Cf.de`astea. El vorbeste foarte mult cu prietenul meu, chiar daca ei se cunosc de 2-3luni, si deja il considera cel mai bun prieten a lui. As vrea sa am si eu o astfel de relatie cu tipul asta, de prietenie, zic. Pentru ca uneori simt nevoia sa vorbesc sh cu altcineva despre problemele mele, in afara de prietenul meu. Dar nu vreau sa fiu insistenta, sa nu dau impresia de Obsedata, sau ca am alte ganduri cu el. Ci doar vreau sa fiu prietena lui, pentru ca alt prieten nu mia am. Deci...ma ajutati?