| Emy52 a întrebat:

DAU FUNDA
Cum îmi pot convinge părinții să mă lase să îmi fac ziua de naștere?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Nu știu dacă ma crezi, dar în afara majoratului (18 ani), nu mi-am ținut niciodată ziua, si nu ca nu aveam bani...Dar nu voiam eu.
Chiar și majoratul puteam să-l sar dacă voiam, pentru ca din 23, doar vreo 8 sau 9 am organizat ceva, ce a presupus mai multa cheltuiala.
Dacă e din motive de situație materiala nu prea strălucită, as zice ca nu ii poți convinge, si ar trebui sa intelegi ca exista alte lucruri mai importante de făcut.
Nu o sa rada nimeni de tine, daca asta te sperie.

Iar dacă nu vor din alte motive, întreabă-i dacă te lasă să mergi la pizza măcar cu ei.
La noi se mai practica și asta, prin liceu.

| Emy52 explică (pentru NLS):

Nici eu nu mi-am sărbătorit în fiecare an, doar de 2 ori dar acum m-am mutat la alta școală și in fine, poveste lungă, voiam să îmi fac și eu cu câteva colege și niște prietene. Până la urmă am reușit să mergem la un restaurant după școală să mâncăm o pizza și un suc ceva. Mersi foarte mult de idee happy
(Dacă voiam să îmi fac ziua așa, cu toată clasa nu stiu ce aparent e foarte foarte scump și nu prea se poate)

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Poate nu au bani, ca organizarea presupune bani, trebuie sa îi cinstesti pe musafirii care vin acasa de ziua ta sau daca tu decizi sa i scoti in oras la mec donald s sau kfc sau la un film in mall, toate acestea costă bani pe care parintii tai nu îi au de dat pe prostii, bucura te ca ti au cumparat un cadou si atit, numai sunt vremuri de serbat zile de nastere cu mese in oras sau musafiri acasa, deoarece toate sau scumpit si parintii tai pe lînga faptul ca trebuie sa iti asigure tie si fratilor tai daca mai ai, mincare haine, rechizite pentru scoala, plus facturile lumina intretinerea telefon internet, toate sau scumpit si nu au de unde sa scoata atitia bani, ce varsta ai?

| Violleta2022 a răspuns:

Dar care este motivul lor de refuz?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Da si tu niste detalii. Nu de alta, dar la cum sar preturile acum, daca ai ziua de nastere in iunie si te gindesti de pe acum ca 1000 RON o sa fie suficienti, cand ajungi atunci si vezi ca de fapt ai nevoie de macar 2500, ti se rupe sufletul...

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate ești incă minoră și de aceea nu te lasă părinții să îți organizezi ziua de naștere, apoi vezi ce poti face în acest sens, fără să organizezi ceva neaparat, ieși cu prietenii de exemplu pe afara la o plimbare, o vorba, sau poate chiar parintii tai, vor organiza acasa ceva pentru tine, sau poate nu au posibilități în privința aceasta.

| just4ubr2015 a răspuns:

Daca nu e majoratul de 18 ani restul zilelor nu merita sa inviti colegii sau prietenii mai bine cu banii aia du-te in excursii si viziteaza alte tari. daca vrei sa iti convingi parintii sa iti faca ziua fa lucruri casnice invata bine fi ascultatoare si ajuta-i in casa eventual renunta la alocatie.cand e ziua ta si cati anisori faci?

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Le spui ca renunti la mai multe lucruri din ce-ti dau, pentru o anumita perioada, pentru a putea petrece si a te bucura de ziua ta de nastere, fiind decat 1 data pe an, preferi asa, ca in unele zile sa-ti dea mai putin si sa sarbatoresti zilele importante ca ziua ta de nastere sau de nume.
Si probabil sa accepte

| zmeurica14 a răspuns:

Heii, depinde foarte mult de situatia ta. Trebuie sa analizezi putin si sa vezi de ce ei nu te lasa sa iti sarbatoresti ziua. Pot fi mai multe motive: poate ca nu isi permit in momentul de față, poate considera ca e prea din scurt, poate ca i-ai suparat cu ceva, etc. Cel mai bine ar fi sa ii intrebi de ce si cu siguranta iti vor da motivele ce ii determina sa ia o astfel de decizie. Pentru a-i convinge ai putea sa le arati ca esti de incredere si eventual sa ii ajuti la anumite lucruri prin casa, cum ar fi la spalat de vase, la strans de rufe sau poate daca stai la țară, sa ii ajuti prin gospodarie. ai putea sa le demonstreazi ca iti dai silinta si in privința scolii si poate ca daca nu o faci deja, ai putea incerca sa inveti mai mult ca sa vada ca ai rezultate mai bune. Poti la randul tau sa le aduci motivele tale, pentru care iti doresti atat de mult sa iti serbezi ziua si poate te vor intelege. Un alt mod de a-i convinge e sa faci niste compromusuri/intelegeri cu ei si sa le spui ceva de genul: uite daca ma lasati sa imi fac ziua, va promit ca o sa fiu asa, o sa fac asa, etc...(tine minte ca este foarte important sa te tii de cuvant dupa si chiar sa le arati ca se pot baza pe tine si ca esti destul de responsabil/a) eu cred ca e important sa comunici cu ei, Spune-le ce iti doresti si de ce si incearca sa ii intelegi si tu pe ei. Nu uita sa ii rogi frumos! FUNDA?

| Emy52 explică (pentru zmeurica14):

Mulțumesc! Până la urmă am obținut o ieșire la un restaurant happy
Apropo, mersi de idee, i-am întrebat seara după ce i-am rugat să mă asculte la bio și să-mi verifice tema la fizica (a durat ceva dar a meritat) și am ajutat.o pe mama toată ziua prin bucătărie:')

| zmeurica14 a răspuns (pentru Emy52):

Ma bucur pentru tine, continua tot asa se pe viitor va fi mult mai usor sa obtii ce iti dorești. E foarte important sa le arati ca se pot baza pe tine?

Întrebări similare