| AlexandraFoo a întrebat:

Dau funda. Poate ca o sa credeti ca sunt emo, dar nu sunt. Sunt doar timida si un pic cam emotiva. Am 13 ani. Sunt fata. Sunt foarte atasata de mama mea, chiar foarte mult. As vrea niste sfaturi. Pai cateodata, noaptea ( doar noaptea ) ma gandesc la momentul cand mama mea va muri. Nu pot sa dorm. Tot acel lucru imi vine in minte si nu pot sa dorm. Ma simt trista, odata am stat 3 ore gandindu-ma la asta, ma mai doare si burta intre timp. Si cateodata ma gandesc ca ar fi bine sa mor eu inainte sa nu sufar atat. Cateodata ma gandesc cand voi muri eu si imi este tot mai frica de moarte. Sa stiti ca ma gandeam la aceste lucruri inca de la vreo 7 ani. Mereu am fost atasata de mama. As vrea niste sfaturi, ca sa nu ma mai gandesc la acel lucru. Nu se pune in discutie sa nu mai fiu atasata de mama.

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Pai nu scapi de o problema decit daca mergi la sursa ei. Nu poti sa scapi de acele ginduri daca nu scapi de atasamentul fata de mama ta. Stiu ca e greu, dar nu e imposibil. Oricum, mai tirziu, nu vei mai fi asa de atasata. Ai 13 ani. E normal sa fii inca f mult atasata de mama ta. Insa la adolescenta, si la maturitate vei vedea ca vei deveni mai libera, mai independenta, si atasamentul fata de ea va mai scadea in intensitate. Asa ca, stai linistita, e ceva ce tine si de virsta ta. Si cind te vei mai gindi la acel lucru, gindeste-te ca daca te mai gindesti mult suferi de doua ori, o data acum, ca te gindesti la ce va fi, in loc sa dormi linisitita, si sa iei viata asa cum e, si vei suferi si la moartea ei.
Sfaturi:
1) apuca-te de miscare, sport. Depunind efort fizic peste zi, noaptea vei dormi cu siguranta si nu vei mai putea sa te gindesti la lucruri care trebuie lasate sa vina la vremea lor.
2) Incearca sa fi mai independenta de mama ta, sa iti traiesti viata si fara ea, facind tu singura unele lucruri pe care le poti face.
3) Ai discutat cu ea despre aceasta problema? Poate ar fi bine sa o faci. E mama ta, ea stie cel mai bine de ceea ce ai tu nevoie.
Si inca ceva: Si eu ma gindeam la acea virsta uneori cu groaza la faptul ca va trebui sa mor, si ca totul se va sfirsi atunci, si ma apuca o frica paralizanta, si intotdeauna trebuia sa ma gindesc la altceva, altfel stiiam ca voi ajunge sa imi pierd mintile. Asa e cind iubesti viata mult, si nu vrei sa se termine niciodata. Insa poate ar fi bine sa stii ca moartea e doar o trecere la o alta viata. Cit despre suferinta, un proverb spune ca "omul se naste ca sa sufere precum scinteia se naste ca sa zboare". Suferinta, din nefericire, face parte din viata noastra, si mai devreme sau mai tirziu, fiecare om trebuie sa treaca prin perioade de suferinta. Nu e usor, insa de pe urma suferintei mereu ai ceva de invatat - si ea isi are partea ei buna. Asa ca, nu te teme, eu sunt sigur ca vei sti sa faci fata suferintei, atunci cind va veni la tine!

23 răspunsuri:
| allleeeee a răspuns:

Discuta cu ea...Si eu ma gandesc cateodata ca o sa sufar mult daca se intampla...

| sallysirop a răspuns:

Buna, girl. Stii... nu are de ce sa iti fie frica de moarte. ea ne duce intr-un alt loc cu multa iubire si vise indeplinite, dupa moarte exista viata, sa stii. Si inca e prea devreme sa te gandesti ca mama ta va muri... prea devreme si daca spui ca esti asa apropiata de ea nu trebuie sa iti doresti sa mori tu inaintea ei pentru ca i-ai provoca o durere imensa. e cel mai greu lucru sa iti ingropi copilul. doare mai rau decat orice. si chiar daca vei ajunge in momentul ala, gandeste-te ca mama ta se va duce intr-un loc mai bun unde va putea sa te ajute mai mult si sa te apere de lumea rea. ea mereu va fi langa tine daca tu crezi asta. :*
in schimb ai putea sa ii spui si ei despre asta si sa te duca la un psiholog care sa te ajute. :] ai grija de tine si incearca sa petreci cele mai frumoase momente cu mama ta. :] big hug

| darkeyes a răspuns:

Incearca sa te gandesti ca esti foarte tanara, iar tu si mama ta aveti o viata inainte.Incearca as fi si mai apropiata de ea, sa o sprijini si sa o protejezi la batranete.Nu`i un lucru rau ca esti atasata de mama ta. Putine adolescente mai sunt atasate de mame.happy

| vlad audi 2010 a răspuns:

Incearca sa discuti aceasta problema cu mama ta. Si eu am patit la fel da ea m-a linistit.

| Decebal a răspuns:

Salut fetito! happy Eu cand aveam 13 ani ma gandeam si eu la tot felul de chestii din astea bizare. Evident ca esti o fire sensibila, nu trebuie sa te gandesti ca mamica ta va muri! Mamica ta e inca tanara si te iubeste mult! Crede-ma, nici tu nu vei muri degraba, tu vei trai multi, multi ani fericiti si mama iti va fi alturi...ca cuvantul din poveste, inainte mult mai este. Noapte buna! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu cand eram mica eram in aceiasi situatie, seara(noaptea)gandeste-te la ceva frumos, orige imagineaza-ti...moartea nu va veni acum la mama ta, va veni peste cel putin 20de ani... bucura-te cat mai poti. Sper ca te-am ajutat.

| BitchImfabulous a răspuns:

Nu e bine sa te gandesti asa de repede la asta...mai imi vin si mie ganduri de astea dar ma gandesc la altceva sau de exemplu ascult muzica stau cu prieteni sau ma uit la tv, sa stii mai e mult pana sa moara vreuna dintre voi, si cand se va intampla asta tu vei avea o familie care sa te consoleze si nu te vei mai gandi tot timpu la asta daca ai ocupatie.Incearca sa faci ceva distractiv cand incepi sa te gandesti la lucrul asta.

| Fifylici a răspuns:

Salut!
Si eu sunt mai emotiva si foarte atasata de mama dar asta nu inseamna ca nici eu nici tu nu suntem emo, eu din todeauna am fost mai mamoasa ca sa zic asa.
Si eu am perioade cand ma gandesc la accelasi lucru ca tine ce se va intampla cu mine daca mama moare(Doamne fereste, nu doresc asta nimanui). Stiu ca mamele noastre ne iubesc mult si indiferent ce sa va intampla cu ele, ne vor dori intodeauna binele.
Viata nu se termina aici! Oricum ai da-o la un momendat toata lumea va muri, accest lucru este inevitabil. Tu inceteaza sa te mai gandesti la astfel de lucruri, peste ceva vreme ai sa realizezi ca totul este anost si nu merita dar in schimb ar trebui sa te bucuri ca o ai pe mama langa tine, petrece mai mult timp cu ea, fiti cele mai bune prietene si indiferent de ce va urma gandeste ca ai sa ramai cu impresie buna despre ea si amintirile frumoase vor trai vesnic in sufletele tale.
Nu uita, lucrurile care nu te omor, te intaresc.
Te pup!

| AlexandraFoo explică:

Si vreau sa zic ca mama mea are 41 de ani, asta ar fi o problema?

| AddaXD a răspuns:

Pai poti incerca mai multe lucruri. poti vorbi cu un psiholog, poti sa faci lucruri frumoase cu mama ta incercand sa uiti, sau poti discuta cu cineva apropiat. cel mai bine ar fi sa discuti cu cineva - psiholog sau persoana apropiata

| YukiMrM a răspuns:

Gandeste-te ca ai o varsta frageda si o viata inainte. dupa prima cearta serioasa cu ea (probabil pentru vreun baiat de care nu-i convine) nu vei mai gandii asa sigur big grin

numai bine!

| sandy a răspuns:

Nu cred că e momentul să te gândeşti la asta, mama ta mai are mult de trăit, gândeştete numai la prezent.Toţi oamenii mor e ceva normal.Petrece mai mult timp cu ea, mama poate fi prietena ta, sora ta, tot ce vrei tu să fie.

| christina1370 a răspuns:

Buna:)

Esti o fire sensibila si timida si asta se cunoaste din atitudinea ta.Probabil mama ta e una din cele mai bune prietene alte tale si de asta nu iti poti imagina nici macar o clipa fara ea prin preajma, sa te sprijine si sa te indrume. E in regula. Incearca totusi sa nu te mai gandesti la asta- inceatva sa te bucuri de fiecare clipa petrecuta cu ea si sa ii arati cat o iubesti, incearca sa traiesti si sa te bucuri de fiecare clipa alaturi de ea ca si cum ar fi ultima pentru ca, fiecare are un destin care se va implini- deci fie ca vrei fie ca nu momentul ala va veni odata si odata. De asta, incearca sa o iubesti si o respecti, asa incat sa nu iti para rau niciodata ca nu ai facut-o atat cat trebuia. Cu timpul vei uita aceste lucruri, dar nu inceta niciodata sa iti traiesti viata la maximum pentru ca nu sti niciodata cand se poate sfarsi.

http://www.starszone.eu/membrii.php?id=6182( te rog intra aici0)
xoxo

| candycarrie a răspuns:

Exact asa sunt si eu uneori.si ma gandesc ca vreau sa mor eu doar sa nu simt suferinta de a'mi pierde mama. dar e gresit, pentru ca gandurile nerge atrag necazurile.si e dovedit, cu cat gandesti mai pozitiv, cu atat vei avea o viata mai buna.Nu stii ce ti'a rezervat Dumnezeu dar tot ceea ce va fi in viitor va fi pentru un anume motiv.in mod firesc parintii mor inainte copiilor, sincer sper ca asa va fi si pentru tinewaiting. doamne fereste sa fie invers. Incearca sa iti apreciezi mama, nu sa mai gandesti atat de negativ, pentru ca nu are rost sa traiesti asa, ratezi momentele pe care le poti avea alaturi de mama ta.Ne nastem, traim, si murim.asa este si va fi pentru toti dintre noi si nu putem opri asta.Trebuie sa ai incredere si vei vedea ca vei fi mai ok.si eu plangeam noaptea cand ma gandeam la asa ceva si stiu ca doare dar nu are rost sa te consumi asa pe dinauntru.sa sti ca eu am fost si la psiholog, si am vorbit si despre chestia asta.eu cred ca te'ar putea ajuta sa iti dea putina incredere si sa iti explice anumite lucruri. te pup:*

| Lol_1641 a răspuns:

Pai cand iti vin lucruri din astea in minte, candeste-te ca odata si odata tot a sa mora, ori tu ori ea, si nu are rost sa fi trista, asta face parte din viata, si gandeste-te la altceva mai frumos, cum ai fo imagineazati cum vei fi si tu la varsta ei, cu familie copii, etc... *bafta si nu te mai gandi la prosti din astea*

| Aiicha a răspuns:

In loc sa te gandesti la lucruri care te intristeaza cu privire la mama ta, mai bine gandeste-te la momentele fericite petrecute cu mama ta, priveste viata din alt unghi.winkingdaca te vei gandi la lucrurile care te fac fericita, vei avea automat o stare de spirit mai buna, incearca sa nu mai fii negativista.winking

| DaniDaniela a răspuns:

Te inteleg! Astfel de ginduri am si eu. uneori!
Nu te gindi la moarte.iti este greu poate.la moment sa intelegi acest lucru dar. sa stii ca conteaza acum, momentul asta care trece si urmatorul moment dar ce se va intimpla in urmatoarele momente nu avem de unde sa stim si daca o sa ne complikam fiecare cu astfel de intrebari unde crezi ca ajungem cu totii? doctori psihologi nu ne ajung pentru toti! {si daca e vb de moarte. sa stii ca a muri nu`i greu.defapt dc sa te temi de moarte. temete de viata ea e grea. a muri nu`i greu, invata`te a trai;-)
Cu totsii suntem atasati de mamele noastre. acest lucru nici nu se discuta. ne temem sa nu le perdem. dar sa stii ca dc te temi de aia nu scapi si mai bine nu te complika... astea le poti numi timpenii pe linga faptul ca mai bine ti-ai stradui sa-ti faci mama fericita. in fiecare zi sa o bucuri cu ceva. simplu frumos si din suflet! happy
Suuccese!
:X

| Monna a răspuns:

Si eu cand eram mica. ma gandeam la acest lucru. cum va fi cand mor. dc mai traiesc. ce rost am pe acest pamant. dar gandeste pozitiv, viata este frumoasa daca stii sa profiti de ea. tii la mama ta, o iubesti. dar nu te mai gandi la clipa despartirii gandeste. te sa. ti petreci cat mai mult timp alaturi de ea. e doar o parere. faci cum consideri ca e mai bine. happy

| cristi202 a răspuns:

Si inca ceva mai am de zis: cind il vei cunoaste pe cel ce iti va fi sot, atasamentul tau fata de mama ta va mai scadea, il vei darui sotului tau. Vei ramine atasata de mama ta, dar nu va mai fi atit de grav incit sa suferi cumplit la moartea ei (de suferit oricum vei suferi), si sotul tau va sti probabil sa fie linga tine incit sa iti usureze suferinta. Si, cind vor aparea si copii, iti va fi si mai usor, caci vei avea o familie catre care sa iti indrepti atasamentul. Asa ca, stai linistita, viata le va rezolva pe toate.

| Rebecca a răspuns:

Exact asa gandeam si eu... Noapte de noapte aveam ganduri negre in legatura cu persoanele pe care le iubesc,sad nu stiu daca poti face ceva sa scapi de ele... Te mai maturizezi putin si vor disparea. In schimb, noaptea, incearca sa indepartezi gandurile aiurea si sa incerci sa te gandesti la lucruri frumaose. Concentreaza-te doar la mintea ta si elimina orice gand negativ. O sa mearga.happy. si o sa adormi intre timp. Mie lucrurile astea imi provocau insomnii uneori.sad Nu dormeam nopti intregi

| IooMar a răspuns:

Nu te mai gadii la asta, ocupa-ti timpul si o sa vezi ca nu ai cum sa te mai ganesti la asta de exemplu iesi cu prietenele in oras, la cumparatuir, etc.Ai o viata inainte si mama ta nu o sa moara o sa vezi.Sa nu te gandesti sa mori tu inaintea ei ca pana la urma toti avem o moarte sortita, deci eu zic sa incerci sa faci tot posibilul sa nu te mai gandesti la asta.

| jumbO a răspuns:

41 de ani :O?

mi se pare putin happy
si eu am tot 13 ani. iar mama mea are 56 de ani
Gandeste-te putin! happy

. Eu nu ma gandesc la asa ceva, si nici nu ma voi gandii big grin :-s talk to the hand

| paulykaaa a răspuns:

Buna...parerea mea e ca ar trebui sa te rogi la Dumnezeu ca tu si mama ta sa fiti bine (impreuna cu intreaga familia) cred ca asa nu te vei mai gandi, imbarbateazate si nu te mai gandi la asta. sper ca ti-am fost de ajutor.