Crede ca lumea a inceput cu ea si cu dragostea ei.crede ca e vesnica, si nu-si inchipuie ca in maxim 1an doi ea se poate plictisi prima, si-l paraseste pentru un barbat mai matur, cu bani care-i asigura siguranta, baza materiala, si sex timp de 10-15 ani. dupa aia de abia va merge relatia cu primul iubit. dar se cearta cu parintii.degeaba.
Mai eu am 16 ani, dar nu am patit asa ceva. In cele mai multe cazuri e orbita de o "dragoste" asa de mare incat nu vede ce se intampla in jurul ei.Si cum parintii sunt singurii care ii spun adevarul verde-n fata, ea crede cu totul altecva.
Spre exemplu: parintii fac o comparatie despre prietenul ei, iar ea pur si simplu o ia nu nume de rau.
Tu ai spus'o.este indragostita si nu ii place sa se opuna cineva relatziei. dar parintzii tot timpul ne vor binele.
Dragostea e oarba.Nu mai vede ce se intampla in stanga sau in dreapta ei si crede ca doar acel baiat ii vrea binele.De aceea e bine ca in jurul fetei indragostite sa fie prietenii buni, care sa-i arate fata reala, si mai ales pe cea corecta a lucrurilor.
Totusi, sunt unii parinti care nu sunt de acord cu o anumita relatie din pricina ca ei nu se inteleg cu parintii baiatului sau tot felul de motive...
O parte din raspuns este in intrebare : este indragostita. La varsta de 16 vezi totul altfel, parintii devin mai grijulii si suspiciosi, iar adolesscentii nu pot vedea un lucru bun in asta. Baiatul de care esti indragostita poate ajunge pe un loc mai superior decat familia, in ciuda oricarui fapt. Fiind adolescenta, se daruieste trup si suflet relatiei crezand ca va fi bine, ca va fi asa cum crede de bine, ca va dura pentru "totdeauna "; uneori parintii vor sa o faca sa deschida ochii si sunt mai duri, vor sa o impiedice sa nu faca o prostie. La 16 ani INCA este un copil [ poate copil mai mare ] si nu esti maturizat complet, mintea nu este "coapta " de aceea cineva trebuie sa aiba grija de tine!
Nu crede ca ii vrei raul. incepe sa se maturizeze si vrea sa capete incredere in propriile ei forte, vrea sa isi demonstreze ei ca se poate descurca singura si numai e un copil. desigur ca tu stii ca in ciuda a tot ce crede ea, va fi copilul tau toata viata, iar asta e o varsta la care poate face greseli. indiferent ce crezi tu ea acum are nevoie sa fie tratata ca un om in care se poate avea nevoie, dar explica-i ca increderea se castiga si trebuie mai intai sa demonstreze ca stie sa se descurce pe cont propriu.
Depinde de la caz la caz.
Unii părinţi, din dorinţa de-a le vrea binele copiilor lor, de fapt le fac rău!
Alţi părinţi, sunt mai mercantili de felul lor şi mai neîncrezători în propria fiică şi îşi despart fiicele de un bărbat pe care ele îl iubesc şi îi forţează mâna să-şi găsească unul cu bani. Cunosc caz real şi care s-a încheiat până la urmă tot cum a vrut fiica - această reîntorcându-se la primul bărbat cu care părinţii i-au interzis să umble doar pentru că nu avea contul plin pentru că dragostea nu prea ţine cont de vârstă, bani, statut social şi alte nimicuri de genul ăsta.
Şi, mai există şi cazul când părinţii nu neapărat le doresc răul fiicei lor dar se opun binelui pentru fiica lor datorită mentalităţilor de lemn de tipul "e prea mică - să stea virgină până la 24 de ani că eu aşa am stat" (apanajul mamelor încuiate).
Aşa că, vezi tu doctore, depinde mult de situaţie.