| Silvia93 a întrebat:

De 15 ani mint destul de multe persoane cu faptul cine sunt,ce sunt,ce fac,cu ce ma ocup, cu pozele, fizicul meu din cauza singuratatii.
Mereu am fost un copil singuratic, nu am avut sprijin din partea familiei si mereu am fost mai "retardata" mintal sa zic asa (mintea mai in urma cu varsta) si nu am reusit sa fac nimic in viata pentru mine. Nici sa termin un liceu...
Totusi la 20 si ceva de ani am realizat ca nu voi face nimic in viata daca ma tot plang. Am incercat sa schimb anumite lucruri in viata mea doar ca toate se duc de rapa...
Am incercat dating-uri = a doua zi nu ma mai suna
Am incercat sa dau de carnet = am picat
Am incercat a doua oara din nou am picat.
Am incercat sa imi fac prieteni, dupa cateva luni se indeparteaza cu scuze.
As vrea totusi sa cer un sfat, caut ajutor sa incetez cu minciunile. Sa incep o viata cu mine dar nu stiu cum sa o fac.
Am cunoscut o persoana, si vorbim de un an de zile......doar pe net, doar ca nu ma cunoaste pe mine cum sunt eu..adevarata si imi e frica sa imi arat "fata reala" sa nu fiu si mai singura.
Imi cer scuze ca scriu atat. Cer ajutorul aici pentru ca nu am unde.
Nu as vrea sa aud " termina liceul " "du-te la munca" etc.
(o sa va dau reply la comentarii, va rog sa nu fiti rautaciosi)
Multumesc

Răspuns Câştigător
| Radu284 a răspuns:

Nu este necesar sa termini liceul, ca sa ai succes in viata. E un pic mai usor cu un liceu si o facultate, dar se poate si fara.

Ideea e sa deprinzi o meserie, de preferinta ceva ce poti face singura. Ceva legat de arta, de reparat chestii, etc. Se gasesc o gramada de informatii pe net despre absolut orice.

Daca nu stii engleza, invat-o. Incepe de la inceput, si continua pana cand ajungi sa poti vorbi/citii/scrie/intelege la un nivel cel putin mediu. Numai asa ai acces la toata informatia omenirii.

Cat despre prietenul tau virtual, pana la urma va trebui sa ii spui. Incearca sa il iei cu binisorul, sa ii spui ca tii foarte mult la prietenia lui, ca este foarte important pentru tine, si ca nu ai mintit din rautate, ci pentru ca altfel nu reuseai sa iti faci prieteni. Posibil sa inteleaga. Daca nu, oricum l-ai fi pierdut cand ar fi aflat.

39 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toti purtam masti, toti mintim cu privire la ceea ce suntem, ceea ce stim, ceea ce vrem. Diferenta e ca tu o faci mai des.

Primul, si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci, e sa iti schimbi mentalitatea. Ii vezi pe toti mult mai buni decat sunt in realitate si pe tine mult mai slaba. Iti este frica sa nu fi judecata, ca si cum viata ta ar depinde de asta, iar tu nu realizezi ca nici macar nu conteaza. Te intristezi ca nu reusesti sa ramai cu cineva, cand in realitate, cu toti dam gres de mai multe ori pana sa gasim pe cineva cu care sa ne potrivim. Spui ca nu ai prea multi prieteni dar nimeni nu prea are. Prieteni ai cand au cu ce sa profite de pe urma ta sau daca ai calitati iesite din comun. In rest, nimeni nu are foarte multi.

Doi, infrunta-ti temerile! Frica aia cu care traiesti zilnic, care iti apare tot timpul in corp, pe care o simti doar cand te gandesti la anumite lucruri nu va disparea decat intr-un singur mod: facand lucrurile de care te temi. Frica nu dispare, frica trebuie invinsa.

Trei, obisnuieste-te cu gandul ca vei da gres! In tot! Cariera, prieteni, iubiti. Totul se afla sub semnul intrebarii. Repeta-ti si accepta asta: e posibil sa dau gres! Obisnuieste-te cu gandul si apoi fa ce ai de facut. Nu trebuie sa te temi ca vei da gres, trebuie sa intelegi foarte clar ca viata te va tranti la pamant de nenumarate ori. Nu cei care nu dau gres reusesc in viata, ci cei care nu se tem ca vor da gres si care se vor ridica de fiecare data cand o fac si o vor lua de la capat. Daca iti va fi frica de esec nu te vei mai apuca sa faci nimic. Esecul face parte din procesul de invatare. Vei esua, vei invata, o vei lua de la capat. Asta trebuie sa faci!

E pacat ca l-ai mintit pe respectiv atata timp. Nici macar nu mai conteaza daca te-ar accepta asa cum esti. Pentru ca l-ai mintit prea mult timp, chiar daca ai facut-o de frica. Increderea e extrem de importanta intr-o relatie si, in cazul vostru, totul a fost o minciuna... Nu stiu daca lucrurile vor putea reintra vreodata in normal.

Nu ai optiuni, asta e ideea. Va trebui sa te lupti cu tine. Va fi ingrozitor de greu dar e unica ta sansa. Gaseste puterea aceea interioara si mergi mai departe. Foloseste-te de orice, de religii, de telenovele, iubeste pe cineva. Orice care sa-ti ofere puterea si motivatia de a merge mai departe. Multa bafta!

| Silvia93 explică (pentru anonim_4396):

Iubesc pe cineva, si totul nu a fost o minciuna cu el in afara de cine sunt in poze si numele meu. Si ma gandesc ca ar putea sa ma accepte asa cum sunt..sau macar sa incerce sa imi dea o sansa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Silvia93):

Nu ma refeream doar sa iubesti tu, ma refeream la o poveste de dragoste impartasita. "Doar" cine esti in poze e foarte important pentru ca el e indragostit de fata din poze, nu de tine. De fiecare data cand se gandea la tine, el se gandea la ea. Legatura lui emotionala e cu fata respectiva si caracterul tau. Nu e chestia ca "doar" nu stie cum arati, i-ai ascuns jumatate de adevar. Si acum ajungem la a doua problema: poate ca va trece peste aspect dar oare va trece peste faptul ca l-ai mintit atata timp? Ca l-ai facut sa se indragosteasca de altcineva si ca acum ii ceri sa se indragosteasca de tine...

Cam ai dreptate...doar ca imi e greu sa stiu ca il las. As putea sa mai trag de timp dar pentru ce? Iluzii si el si eu...iar adevarul ma poate costa scump.
Ma intreb oare nu exista nici macar o sansa sa treaca peste? Sa incerce cu mine? Daca as fii cu el nu ar exista alte minciuni gen cine as fii sau ce as face pentru ca deja m`ar stii...
deja ma ignora cand incerc usor usor sa ii zic...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Silvia93):

N-am zis ca nu exista nici o sansa, intotdeauna exista o sansa. Eu spuneam doar sa fii pregatita pentru ce e mai rau. Inteleg ca ai ales sa minti pentru ca ti-a fost frica dar asta nu-l va face pe el sa se simta mai putin tradat sau mintit. Pune-te in locul lui... Cine stie, poate va trece peste asta. Dar sunt sanse mari sa nu treaca si tu va trebui sa-ti asumi vina. Tu esti sigura macar ca el e sincer in ceea ce te priveste? Ca nu vede in tine doar o sansa in a se distra? Ca pozele cu respectiva si trecutul (videochat, sau ce ai mai facut tu) tau nu l-au facut sa creada ca esti o partida buna si o ocazie de care poate profita la un moment dat? Doar pentru ca tu l-ai mintit pe el nu inseamna ca el nu te-a mintit, la randul lui, pe tine. Poate dorinta ta de a avea pe cineva care tine la tine si cu care poti vorbi te-a facut sa nu observi anumite lucruri.

Nu stiu ce sa zic, tu spune-i adevarul si vedeti ce faceti mai departe. Nu te mai chinui, cu cat vei astepta mai mult, cu atat mai greu va fi. Ai grija si daca spune ca nu ii pasa, daca va fi foarte putin afectat e un semn ca clar ca nu a investit aceleasi sentimente ca si tine. Daca e indragostit de tine atunci se va simti tradat si, cel putin pentru o vreme, nu va dori sa mai auda de tine. Cam asta ar fi reactia normala...

Cu el a fost total o alta poveste fata de ce scriu aici. Nu am facut videochat, nu am facut sex vreodata iar viata mea a fost intre 4 pereti si un monitor. Nu am facut mare lucru la viata mea.
I`am spus adevarul si mi-a spus ca si-a dat seama cumva..ca intr un an nu am vrut sa ma vad cu el etc si mi-a zis ca intelege si ca nu o ia personal pentru ca faceam asta dinaintea lui. A vrut sa stie daca mi am batut joc, daca chiar il plac / iubesc si daca as vrea sa continuu cu el.
Momentan a fost ok, nu a putut dormi toata noaptea si astazi e foarte obosit dar sa speram ca maine va fi ok si ca va gandi la fel ca astazi happy.
Logic ca ma astept la ce este mai rau dar sunt decisa sa schimb ceva in viata mea pentru ca nu se mai poate...sunt la varsta cand trebuie sa fac ceva, nu sunt batrana dar nici copila.
Logic ca e greu sa treaca de la o bomba blonda sexy la o tipa mai plinuta, satena ca restul fetelor si cu ochi verzi nu albastri.dar o mica speranta este.
Multumesc pentru raspunsuri si sa nu te schimbi happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Silvia,nu este cazul sa cautam vini si vinovati, ci solutii, iar acestea, slava cerului, exista.Gandeste.te,cati dintre cei de aici au reusit sa faca ceva din prima? Poate niciunul.Toti suntem niste suflete ratacite, toti ne cautam alinarea.Da, ai mintit, dar numai faptul ca iti recunosti greseala este un succes.Baiatul acela va fi dezamagit, pentru ca totul a durat prea mult.Ti.a luat prea mult ca sa intelegi ca iubirea nu se hraneste cu minciuni. Poti incepe cu el drumul spre adevar.Marturiseste.i,chiar de.ar fi sa nu mai fiti prieteni. Apoi continua.Te vei elibera putin cate putin si vei incepe sa te iubesti.Numai atunci vor incepe si altii sa te iubeasca pe TINE, cea adevarata.Ai curaj!

| E7eRgY a răspuns:

Nu trebuie sa minti, trebuie sa te accepti asa cum esti, iar daca poti sa schimbi ceva.
Daca te accepti asa cum esti vei trece mult mai usor peste orice problema, trebuie sa ai incredere in tine indiferent de situatie si sa fi foarte optimista.

Si eu sunt in situatia ta, nu stiu ce sa fac cu viata mea, ce sa aleg, prieteni nu prea am ca sunt singuratic...
Degeaba ai foarte multi "prieteni" daca nu te inteleg si nu te ajuta cand ai nevoie.
Trebuie sa vezi la ce esti buna, la ce te pricepi, ce talent ai si sa mergi in directia respectiva.

| KendiLori848 a răspuns:

Imi spui cum esti pe Facebook?