| LupusDei1993 a întrebat:

De-a lungul timpului de cand ma tot uit prin aceste categorii, vad extrem de putine persoane, sau chiar niciuna ce sa tinda spre traditionalism. In faptul ca nu vor o relatie de foarte lunga durata cu doar o singura persoana, primul act sexual facut dupa casatorie si aducerea pe lume la mai mult de doar un singur copil, inainte de termenul limita cand fertilitatea feminina incepe sa scada accelerat.
Dar din nefericire in ziua de azi narcisismul si nihilismul face acest lucru cu atat mai greu posibil, fiecare devenind astfel marfa de unica folosinta pentru mai multe persoane.
Este usor sa fii in trend cu moda decat sa alegi calea aceasta ce presupune multa dedicatie si sacrificii. Unele femei chiar stand acasa sa aiba grija de copii si casa, in timp ce sotul se ocupa de aprovizionare.

De ce este atat de mult atacat acest concept de traditionalism? In afara de stereotipuri.
Sunt dispus sa-mi elimin din timpul liber numai sa ajung la egalitate de sarcini impartite cu perechea.

Răspuns Câştigător
| SEMIHA a răspuns:

Aceste concepții legate de tradiționalism, sunt tot mai des atacate din cauza libertății în care trăim astăzi. Ușor, ușor oamenii vor distruge tot ce se poate numii "tradiționalism". Generațiile viitoare, vor schimba lumea total. Cei "vechi" deja se duc rând pe rând. Oameni cu minte sănătoasă și principii solide, dispar unul câte unul și apar cei "avangardiști". Pentru că beneficiem de prea multă libertate, asta este răspunsul la întrebarea ta. Înainte dacă te făceai auzit, erai eliminat. Dar acum? Altă gândire, alt regim. În zilele noastre, din păcate, copiii vin pe lume numai dacă "se întâmplă" ca ea să rămână însărcinată! Copiii își încep viața sexuală de la 12 ani! Avorturile se fac pe bandă rulantă. Violuri, avorturi, divorțuri, certuri și crime, suicid și depresii, despărțiri, singurătate. Aici ajung intr-un final acei oameni care nu mai suportă tradiționalismul și o fac pe "avangardiștii". Vezi Doamne, ei nu mai sunt pe vremea bunicilor și străbunicilor să aiba 3-4 copii. Vezi Doamne, femeile au carieră și chiar nu mai au timp nici macar sa dea viața unui copil. că vezi Doamne, nu asta e "sensul vietii". Au descoperit ei sensul vietii și nu vor să ni-l spună. Bineînțeles acum, depinde de fiecare cum doreste sa trăiască. Eu raman la tradiționalism și nu mă plâng de nimic. Pe scurt, LIBERTATEA e mare și generează concepții peste concepții. Rămâne la decizia fiecăruia, astăzi nu mai dictează nimeni ce și cum.

74 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns (pentru Catrice):

AI uitat partea in care barbatul ii rupe capul nevestei si o batjocoreste in fata copiilor care vor creste si vor fi afectati foarte grav de asta, ceea ce nu poate nimeni sa nege ca s-a intamplat foarte des la tara in perioada comunista si post-comunista in Romania si inca se intampla.

| Plato a răspuns (pentru suntserios):

Tot trebuie aprobat de divinitate. Inclusiv ce face necuratu'.
Eu, cre(s)tin fiind, am nevoie sa ma binecuvanteze Dumnezeu. Eu nu pot sa fac nimic fara Iisus, adica Dumnezeu. Asta e, pur si simplu nu pot.
Relatia mi-a dat-o El, asa ca ma duc sa-mi dea binecuvântarea. Iar El vrea chestia asta cu casatoria.

Dar si daca lasam motivele religioase. Eu nu sunt fanatic religios, n-am citit Biblia si nici la biserică nu merg decat foarte rar. Totusi, cred 200% in Dumnezeu.
Dar lasand deoparte chestia divina, si dpdv social, moral, personal prefer o singura partenera, o relatie exclusivă.
Nu as putea s-o mai vad in fata ochilor stiind ca a fost cu altii, si nu as putea s-o privesc in ochi stiind ca merg eu si cu altele.
E normal si firesc sa te dedici intru-totul unei singure persoane.

De ce votiv? Dpmdv, nu e acelasi lucru sa platesti o curva cu a fi cu sotia ta. Sexul inseamna si sentimente, nu doar penis-vagin. Trebuie sa fie ceva desăvârșit, o iubire absoluta. Stii cine sau ce mai e iubire absoluta? Dumnezeu.

| Catrice a răspuns (pentru StrongHeart):

Greșeala mea.
Sa nu uitam totuși, familia tradițională = familia perfecta laughing

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Plato):

Si ce iti da dreptul sa impuii intregii lumi standardele tale bazate pe credinta pe un zeu imaginar?

| Plato a răspuns (pentru suntserios):

Dar cui am impus? Am luat eu biciul la cineva? Ca e imaginar sau nu, vedem noi candva.
Eu doar imi exprim opinia, imi da dreptul art. 30 din Constituție.

| StrongHeart a răspuns (pentru Plato):

As fi curios de niste statistici care sa arate cat de des intalnita e violenta asupra copiilor in familiile traditionale(urasc sa folosesc termenu asta dar asa a fost pusa intrebarea).
De copii abuzati si abandonati nu se vorbeste ca cica traditionalistii sunt perfecti dar realitatea arata altceva.
Intrebarea mea pentru tine e unde e puritatea aia de care vorbesti in cazul ala? IN care barbatu se imbata si isi bate copiii cu cureaua si ii jigneste? Si multi vorbesc de barbatii din familia traditionala care isi bat copiii si nevasta dar nu vorbesc de cazu in care femeia(batuta) si de frica, ii da dreptate barbatului si ia parte si ea la abuzul copilului.
Vorbiti de realitate va rog, nu de idei.
Ideile sunt bune pe hartie dar nu sunt puse in aplicare si asta e foarte vizibil, deschideti-va ochii!

| Hammurabi a răspuns:

Păi a face sex e ceva foarte plăcut.
De ce aș renunța să fac sex limitându-mă doar la "după căsătorie"?
Care ar fi motivul să renunț la ceva ce-mi place?
Dă-mi un motiv pertinent.
Tu când bei, mănânci, faci ceva ce-ți place, ești narcisist?

| Plato a răspuns (pentru StrongHeart):

Nu are legatura violenta cu familia traditionala. Exista oameni violenti si nonviolenti, nu poti sa zici ca toti heterosexualii cu copii sunt niste brute.
Eu am crescut intr-o familie traditionala, si totusi fara batai de niciun fel. Mama femeie, tata barbat, cu copii, acte, tot ce trebuie, si totusi fara violente. Ce zici tu e un cliseu penibil inventat de homosexuali din frustrare. Pot sa se frustreze pana se scapa pe ei (te-ai prins?), ca drepturi tot nu pupa, acceptare tot nu pupa. Poporul roman e crestin, nu va accepta niciodata chestiile alea impotriva naturii si impotriva lui Dumnezeu.

Deci, in opinia ta, pentru ca un copil sa fie fericit trebuie sa creasca in familie de gay sau de poligami. Familia traditionala ne trage in jos, ce chestie.

| Plato a răspuns (pentru Hammurabi):

Iti place sa mananci cartofi prajiti. Totusi, trebuie sa te abtii uneori, ca nu sunt sanatosi.
Celor care se drogheaza le plac drogurile, nu? Crezi ca nu e niciun motiv ca ei sa renunte la ceva ce le place?

A rezuma sexul la placerea fizica e superficial si gresit.

| Hammurabi a răspuns (pentru Plato):

Păi de ce?
Că nu crește colesterolul, nu-ți sucește mințile, doar arde calorii.
Ceea ce nu e rău.
Deci dacă nu-ți face rău ca drogurile și cartofii prăjiți, de ce?
Nu-l rezum DOAR la plăcere fizică.
Dar îl pot folosi și pentru plăcere fizică.
De ce e rău?

| Plato a răspuns (pentru Hammurabi):

Pai e rau ca te destrabalezi. Iar asta va duce la diminuarea solemnitatii cand chiar va fi pe bune, nu doar de distractie.

| StrongHeart a răspuns (pentru Plato):

Incerc sa raman calm dar nu pot sa inteleg cum ai dus tu discutia de la ce am zis eu sau ce a intrebat omu care a pus intrebarea la o discutie despre homosexuali si heterosexuali.
Aloo vorbim de familie traditionala, o familie poate sa nu accepte anumite traditii si sa fie heterosexuala, sau un cuplu femeie barbat care nu asteapta pana la casatorie mai ales ca multi sunt tineri si fac greseli si dupa e scump divortu.
Ce cliseu ma nene ca mi se face pielea de gaina cand citesc ce zici, tu traiesti intr-o bula imaginara unde nu exista violenta, certuri etc in familii? fie ea verbala sau fizica?

"Deci, in opinia ta, pentru ca un copil sa fie fericit trebuie sa creasca in familie de gay sau de poligami. Familia traditionala ne trage in jos, ce chestie."
De unde tragi concluziile astea? Unde in ce am scris eu am zis ceva care sa instige la asta?
Aici vorbim despre familia traditionala sau despre orientare sexuala? Ce drepturi? Despre ce vorbesti?
Lumineaza-ma si pe mine ce treaba are ce am zis eu cu ce ai zis tu si cu intrebarea in sine

| Plato a răspuns (pentru StrongHeart):

Exista certuri si violente, dar nu au nicio legatura cu tradiționalismul.

Sexul dupa casatorie nu are nicio parte negativa, efectiv.

| mgtow a răspuns:

Eu sant de parere ca aici intra organizatiile secrete gen illuminati fara sa isi dea seama lumea, e un efect de spalare pe creier si asa cu diverse anunturi, politica de rahat, proxeneti, cluburi se strica conceptul de familist stabil.

Întrebări similare