Salut.
Una e cand sunt prea stricti, una e cand iti cauta nod in papura.
Ori ce ai face, tot ca ei o sa fie, idiferent de ce ai face tu.
Daca ai pana in 18 ani, n-ai decat sa vorbesti deschis cu ei si poate se vor rezolva lucrile.
Momentan ei iti asigura tot ce ai nevoie.
Incearca sa gaseseti o metoda prin care sa-i faci sa intelega ca gresesc si atitudinea lor nu e una tocmai ok.
Succes!
Si eu ma confrunt cam cu aceeasi problema si este peste puterea mea de intelegere sa pricep de ce se comporta asa si de ce ma trateaza ca pe un copil de 12 ani. tu cati ani ai?
Salut. Aici poţi citi unele idei prectice despre felul cum poţi îmbunătăţi comunicarea cu părinţii tăi: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011121
Sper să-ţi fie de folos!
Depinde cati ani ai. Incearca sa faci sa nu te mai afecteze. Apoi incearca sa nu-ti mai doresti acele lucruri. Nu stiu cum sa-ti explic. Tu te enervezi pentru ca vrei la PC. EI vad asta si mai rau fac. Incearca sa nu-ti mai pese cat timp stai la pc sau nu. Apoi nu stiu daca au motive serioase, dar asta e ca o boala uneori. Sunt unii oameni care tot timpul critica. Devin depdenti de asa ceva. Orice ai face nu e bine. O sa vezi ca cu toti fac asa, nu numai cu tine. Daca faci aia, nu e bine, daca nu o faci, de ce nu ai facut-o etc. Sunt mulkte de vorbit. Si parintii mei erau asa, am plecat de acasa, etc, dar pe urma am devenit imun la asa ceva si s-au cam speriat. Nu stiau de ce imi interzic toate alea si pe mine nu ma afecta deloc si tot ce voiam eu faceam
Nu ma enervez neaparat din cauza ca vreau sa stau pe PC.M-am enervat din cauza ca mi-au interzis fara un motiv plauzibil.
Stiu. Asta e cel mai enervant. Dar nu ai ce sa le faci. Trebuie sa faci cumva sa lupti cu emotiile astea negative. Daca ai intelege ca oamenii nu pot face nimic si ca nu au vointa si nu se pot schimba, nu te-ar mai surprinde nimic si nu te-ar mai afecta. Pur si simplu asa sunt ei. Si nu poti sa-i schimbi cu forta. Apoi stai in casa lor si cat stai in casa lor faci ce vor ei. Asta-i adevarul. Trebuie sa te descurci cum poti. Dar oamenii de tipul asta sunt si f usor de manipulat Dar trebui sa stii cum sa-i iei
Nu exista efect fara o cauza anume, intreaba pe cine vrei.
Si parintii mei fac la fel dar cum sunt, cum nu sunt, sunt ai mei si trebuie sa-i ascult desi ma scot din sarite.Treaba e ca eu nu ma iau la cearta cu ei.Iti spun eu ei iti vor doar binele.
Nu fi nesimtit si asculta de parintii tai chiar daca tatal tau este vitreg.ei iti doresc doar binele.du-te la scoala si invata pentru a deveni cineva in viata, altfel dupa comportamentul tau vei ajunge un pirnaias cea ce nu iti doresc nici chiar eu care nu te cunosc.invata,invata,invata.daca crezi ca sti ceva inseamna ca nu sti nimic.nu te mai da smecher.
Nu m-am dat "smecher".Am vrut sa imi spuna motivul pentru care mi-au interzis.Asta este nesimtire?