| hannah_9374 a întrebat:

De cand aveam 2 ani locuiesc cu bunica mea, deoarece parintii mei sunt plecati in strainatate.Am studiat si acolo cativa ani...si au fost cei mai groaznici ani din viata mea... n-aveam nici un prieten, toti te considerau diferita, ciudata.doar pentru ca vi din alta tara... dar apoi m-am intors inapoi.Acum mai am putinsi trebuie sa intru la liceu, dar mama mea vrea sa merg acolo...eu in schimb nu vreau sa mi se intample acele momente din nou...si totusi ma simt mai bine cu bunica mea decat cu mama... oare de ce? va rog ajutati-ma...nu stiu ce sa fac...sa ma duc?

Răspuns Câştigător
| flower a răspuns:

Bunahappy.ma dau si eu cu parerea, ca tot ai intrebat; sincer, eu daca as fi in locul tau nu as sta pe ganduri si as pleca langa parintii mei. Este normal sa te simti mai bine in tara ta, unde te intelegi cu toata lumea si cunosti orasul in care locuiesti.probabil acolo te-ai simtit exclusa pentru ca micuta fiind prieteni iti puteau fi doar copiii de varsta ta, normal...si cred ca acum iti poti da si tu seama de ciudateniile copiilorhappy.mai ales ca trebuia sa te intelegi cu ei intr-o alta limba!
Acolo ai alte oportunitati, gandeste-te in primul rand ca ii vei avea pe parintii tai langa tine.in curand vei fi o adolescenta cu problemele aferente varstei! cine crezi ca te-ar putea sfatui mai bine. bunica sau mama ta?!happy
Si in plus de asta, e greu sa cresti fara parinti...acum iti formezi personalitatea cu adevarat.conteaza enorm persoanele care te indruma in viata! Sunt sigura ca esti o fata sociabila, care stie sa se faca placutawinking... daca intri la highschool.hehe.iti vei face prieteni imediat. .mai ales ca, vei fi considerata ca fiind o aparitie exotica. o sa vezi tuhappy...nu mai sta pe ganduri si i-ati zborul spre un viitor stralucithappy...mult noroc printeso si nu uita sa ne povestesti si noua despre prima zi de highschool LOL. Pupici

12 răspunsuri:
| monyk a răspuns:

Buna, fa ceea ce simti k asa e cel mai bine... daca tu crezi ca ti-e mai bine aici cu bunica ta, atunci ramai aici, si eu stau cu bunicahappy

| Linda a răspuns:

Nu stiu. Intreaba poate altii care locuiesc in straintate, sunt la liceu, cum s-au integrat. Pentru mine sunt foarte importante relatiile, nu cred ca opta sa fiu intr-un loc unde nu reusesc sa am prieteni.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

TU decizi. Dar gandeste-te si la viitor. Aici inveti cu adevarat si poti da la o politehnica, sau la o alta facultate in strainatate, unde sa fii pe bursa.
Acolo... e altfel.
Tu decizi. Eu m-as duce acolo, as intra in mediul ONG, si de acolo prinzi aripi!

kratos
| kratos a răspuns:

Lupta pentru ce vrei sa faci si sa fi in viata.

| liliana83 a răspuns:

Vezi? cultura din romania te face sa nu-ti placa sa stai nici macar langa mama. fii buna si intelegatoare fata de mama ta caci cultura care este in strainatate e diversa de cea a noastra. no sa-ti para rau.

| r8driver a răspuns:

Nuuuuuuuuuuuuuuuuu. Eu de abia astept sa vin an tara.

| marsy a răspuns:

Te simti mai bine cu bunica. deoarece ai stat mai mult timp cu ea, citiva ani! Du-te peste hotare si invata. nu-i nimic asa groaznik. iti vei face prieteni. Nu te considera ciudata... pur si simplu sint curioasi. deoarece esti din alta localitate. O sa vezi k o sa-ti creezi prieteni noiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca bunica inseamna, aici, acasa, mama inseamna acolo, unde nu ti-ai gasit prieteni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru o reprezentare mai buna in occident, studiile facute afara sunt altfel apreciate, daca le faci in Romania trebuie sa dai diferente de tot felul, acum esti mai mare nu mai esti copil, la varsta asta o sa fii altfel privita, cauta prin comunitati nu se poate sa nu dai de romani, chiar si pe net si va creati cercuri de prieteni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E ceva normal sa te simti mai bine langa bunica ta deoarece ea ti'a fost alaturi mai mult decat parintii tai! Si totusi de ce sa dai cu piciorul la o asa sansa?! Eu una zic sa te duci acolo pe durata vacantei de vara si daca iti place si iti faci prieteni si te acomodezi sa ramai acolo! De ce nu incerci asa si daca chiar nu iti va placea te vei intoarce si vei face liceul aici! Daca vei vorbi cu mama ta sigur te va intelege!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca simti ca nu acolo e viitorul tau, sau nu inca, atunci ramai aici fa-ti scoala, fa o facultate si apoi du-te sa iti gasesti acolo ceva pentru pregatirea ta. Sau poate faci acolo facultatea... Tu stii ce vrei, ce este mai bine pentru tine si unde te simti acasa si, atunci lupta pentru asta.

| justme_9661 a răspuns:

Cred ca mama ta ar trebui sa tina cont si de ceea ce vrei u ...si da este normal sa te simti mai bine langa bunica ta pentru ca probabil stand atatia ani cu ea ai ajuns sa o iubesti ca pe o mama happy important e sa fii fericita oriunde ai fi happy