Tinere am sa-ti dau un sfat, si ai sa vezi ca totul se va schimba, mama ta îsi va schimba comportamentul.Fii atenta cu ia, du-te cu o floare care stii tu ca-i place, o înghetata, ciocolata, ceva sa o bucure, sarutai mana ce te-a facut mare.Numai cand vei fi în situatia ei, la anii ei o vei întelege dar atunci e prea tîrziu ei nu mai sunt.
Nu stiu ce insemna pentru tine m-am mutat afara din apartament, suna ca si cand ai fost data afara din apartament, sper sa nu fie asa, si sa iti spun ca asa cum orice persoana dupa ce pierde ceva incepe sa sa-i para rau ca l-a pierdut, si mai e si si spiritu acela ocrotitor de mama care doreste ca fiica ei sa fie in siguranta si sa se simta bine. Sant parinti care uita ca, copii lor au crescut, au personalitate si isi doresc sa ia singuri decizii care ii priveste doar pe ei, din acest motiv daca parintii considera ca acea decizie nu e cea mai buna si obisnuiti fiind sa fie ascultati isi ies din fire in momentu cand ideile lor nu coincid cu a fiicei lor. Ai putea sa o asculti si sa ii explici ca vei lua in considerare ce a zis ea si te vei gandi mai tarziu la o decizie finala. Sa stii ca chiar sub masca tipetelor si a firilor mai certarete parintii nu doresc decat binele copiilor. Pe alte cai desigur fiecare dintre voi doreste binele linistea si fericirea, doar ca nu ganditi pasii in aceeasi masura, nu credeti ce veti face acest lucru la fel, trebuie sa discutati cat mai mult si acum dupa ce te-ai mutat e o ocazie mai buna, pentru ca ai posiilitatea sa opresti oricand discutia in momentu in care se ajunge prea departe. Relatiile copiilor cu parintii sunt intodeauna mai bune atunci cand locuiesc separat si din cauza ca doru parintilor ii va face in timp mai toleranti si vor intelege ca trebuie sa respecte deciziile copiilor lor. Discut cu ea si spune-i ca ai venit la ea sa vezi cum se simte, ce mai face, ce nevoi are, ca tie iti este bine si nu trebuie sa isi faca prea multe probleme, daca nici asa nu merge, explica-i ca doresti sa iei singura decizii si ca te astepti ca ea sa ti le repecte daca vor fi gresite vei suporta singura consecinta lor. Multa sanatate tie si mamei tale
As vrea sa iti impartasesc ceva din propria experienta:cand relatia mea cu mama devine foarte tensionata stai o vreme la bunica si apoi dupa ce vin acasa ne intelegem foarte bine.
Distanta este buna in unele situatii.Asa persoanele au timp sa se gandeasca, sa se linisteasca si sa realizeze mai clar ce se intampla.Mai este si acel dor de copiii tai si invers, noua ne este dor de ei.
Acorda-ti un timp mai indelungat fara mama ta.In conflictele voastre fa-o sa inteleaga ca esti mare si poti lua decizii singura, asa cum si ea a luat la varsta ta. Explica-i ca puteti avea o relatie buna, mama-fiica dar doar daca va straduiti amandoua.
Incearca si tu sa nu ii faci probleme pentru ca relatia voastra sa se imbunatateasca.
Prin "m-am mutat", inteleg ca ti-ai luat un apartament alaturi de sotul/iubitul tau sau un apartament doar pentru tine sau pentru tine si o prietena.
Mama ta cand nu te are alaturi ii este dor de tine dar cum te vede aproape crede ca totul va fi ca inainte si iarasi o poate face pe sefa, dar explica-i ca nu este asa. Spune-i ca in timpul fara tine sa se gandeasca cum poate exista o relatie mai buna intre voi 2, sa fie mai buna, mai dragastoasa ca isi vede copilul. Spune-i ca prin aceasta atitudine te indepartezi de ea.Si ea nu vrea asta dar cu siguranta te iubeste insa nu stie cum sa iti arate dragostea si are si un altfel de temperament.
Cand o vizitezi, da-i o imbratisare, povesteste-i ce ai mai facut, vorbiti despre diferite subiecte(chiar si gatit). Si ea va face la fel, dar mamele sunt mai dificile si trebuie sa faci tu primul pas.Incearc-o sa o intelegi dar de asemenea cere si tu intelegere.
Iti doresc sanatate si o buna intelegere cu mama ta!
XoXo
Succes!
In propozitia "cand relatia mea cu mama devine foarte tensionata stai o vreme la bunica si apoi dupa ce vin acasa ne intelegem foarte bine." am facut o greseala in loc de stau am scris stai. si in propozitia de mai jos in loc de "incearca" am scris "incearc-o"
Imi pare rau
Mama tot mama e. e protectiva. vrea ce-i mai bun pentru tine(asta dupa parerea ei.nu a ta)
Din cate observ (si din ce spui tu si din ce am patit eu, si din ce mi-au povestit prietenii) acest tip de comportament este ceva standard.
In cazul meu, cand am plecat, mama nu stia daca sa se bucure ca am reusit sa gasesc un post bun si sa ma pot descurca singur, sau sa fie suparata ca am plecat..., norocul meu , este ca eu imi vizitez parintii o data la 6-8 luni , si am grija sa nu stau mai mult de 2 saptamani.
Exista de asemenea inca un lucru, si tu te-ai schimbat, si nu mai esti obisnuita sa asculti tot ce iti zic parintii, lucru care lor li se pare revoltator
Eu zic ca iti simte lipsa. te suna sa isi aline supararea dar cand vi acasa poate se poarta asa...ca sa intelegi ca ii lipsesti si poate ar vrea sa te intorci inapoi.ar fi bine sa ai o discutie cu ea poate are o explicatie mai buna.eu asa zic.