Astfel de femei nu gandesc.Este un mare pacat sa nu ai grija de propriul tau copil. Ce mama sunt astea? De fapt nici nu se numesc mama pentru cea ce fac.
Dumnezeu ne-a lasat pe toti la fel, cu aceleasi drepturi.Fiecare are libertatea sa aleaga cum sa-si traiasca viata.Acele femei care isi abandoneaza copiii, ori sunt iresponsabile si fara inima, ori traiesc intr-o saracie lucie si nu-si permit sa-si creasca copiii si sa le ofere o educatie corespunzatoare.Nu cred ca e cazul sa le judecam, sunt libere sa decida singure pentru viata lor, dar vor suporta consecintele alegerilor lor.
Femeia mama are responsabilitati fata de copilul sau si nu-i este permis nici legal si nici moral si religios sa-si abandoneze copii. Ma mira unele raspunsuri ca, mamele care sunt sarace pot sa-si abandoneze copii, pentru ca nu au conditii materiale. Desigur ca unele fete isi incep viata sexuala mult prea devreme, sunt ignorante si nu cunosc nimic despre contraceptie, nu au fost educate corespunzator de familiile lor, insa daca au ramas gravide, au purtat acel copil 9 luni in pantecul lor, nu au dreptul sa-l abandoneze pentru ca, este sange din sangele lor, este o fiinta care merita sa fie protejata si iubita si aceasta fiinta, poate ferici o alte pereche de soti care sunt infertili. Pot sa se intereseze, pe parcurul sarcinii, la institutiile de ocrotire a minorilor si dupa ce au nascut sa-l dea spre crestere si educare la asemenea institutii, insa nu au nici un drept sa-l arunce la ghena de gunoi, intr-o privata ori in alte locuri, pentru ca nici macar animalele nu fac acest lucru, iar omul ar trebui sa dea dovada de mai mult umanism si responsabilitate fata de un copil.
Ma revolta indolenta, lipsa de sentimente materne si cruzimea de care dau dovada aceste femei, ele conducand la idea ca, unii dintre noi nu am prea evoluat prea mult pe scara de valori, o data cu trecerea mileniilor de cand omul s-a format.
Intrebarea este buna si poate ar trebui despre acest lucru sa se discute la orele de educatie cetateneasca din scoli, iar familiile ar trebui sa-si pregateasca mai bine copii pentru viata si mai ales pe fetite, pentru ca ele fiind "pamantul fertil" al oricarei natiuni, au acest rol bine defintit sa creasca generatia ce ne va urma si de aceea trebuie sa-si inceapa viata sexuala cand vor avea atat maturitatea fizica, cat si pe cea morala.
Si eu m-am intrebat de multe ori de ce exista astfel de femei?
Unul dintre motive ar fi saracia, apoi lipsa informatiilor despre contraceptie, varste prea mici pentu inceperea vietii sexuale si apoi sentimentul matern care lipseste la unele dintre mame.
Multe dintre copilite iau maternitatea ca pe o joaca si apoi cand vad ca treaba devine serioasa, nu stiu cum sa scape de jucarie mai repede.
Oare avem noi dreptul sa le judecam? si eu am fost abandonata... dar mama ramane mama... abia cand am crescut am inteles motivele pentru care a facut ce-a facut...
De-acord cu Anna.Sa nu le judecam, nu cred ca e usor sa fii pus intr-o situatie de genul asta.Nu avem cum sa intelegem ce e in mintea unei femei care alege sa-si abandoneze copilul.Nu are rost sa-l bagam pe Dumnezeu in asta, ca ne-a lasat liberi.
Dumnezeu a lasat pe lume femei...toate la fel... dar ele au fost slabe de inger si au cazut in patimile SATANEI... el sa nu aiba parte de nimic?! ASA CA MULTE AU LUAT DRUMUL IADULUI CA-I MAI FRUMOS...alcool, droguri, crime...PREA PUTINE SUNT CELE CARE AU GRIJA DE CEEA CE LE-A DAT DUMNEZEU...COPII.
Mai, daca ii abandoneaza la un orfelinat mi se pare ok daca ele nu pot sa ii creasca, nu au o situatie materiale buna, sunt certuri in familie si nu vor ca acel copil sa aiba traume mai tarziu... eu cred ca in aceste cazuri este indicat sa faci asta... nu vorbiti despre asta daca nu stiti si de ce o fac majoritatea... celelalte care o fac pentru ca nu vor un copil, da, acelea sunt demne de dispret. dar celelalte care vor decat binele copilului nu vad de ce le-am baga in aceeasi oala
Alexa765 întreabă:
anonim_4396 întreabă: