Vezi că generalizarea este o greşeală logică. Iată răspunsul meu la o întrebare similară:
Strict din punctul meu de vedere, omul care nu-şi doreşte familie în sensul tradiţional (nevastă cu hârtie luată şi plod), nu-mi prea pasă.
Eu nu am înşelat niciodată şi sigur nu am să înşel nici de-acum încolo. Stilul meu direct de a spune lucrurilor pe nume mă împinge să comunic şi să explic ce nu merge în relaţie astfel încât să nu se ajungă acolo.
Totuşi, în cazul în care unul dintre parteneri înşeală (nu contează care dintre ei) vina este de obicei 70-80% a celui care înşeală şi restul a înşelatei/înşelatului.
Cea mai mare parte dintre cazurile de înşelare sunt din acelaşi motiv: Am căutat în altă parte ce nu puteam primi acasă.
O rudă îndepărtată de-a mea şi-a înşelat soţia pentru că după ce a născut copilul, aceasta nu s-a mai culcat cu soţul ei vreme de aproape un an. Era vorba totuşi de soţ.
Acesta îmi spunea: "Băi omule, o iubesc pe nevastă-mea. Mă bucur că avem un copil şi îmi întreţin familia." (El aduce în casă 90% din venit) "... dar, totuşi. În fiecare zi ba îi este rău, ba e pe stop, ba nu are chef, ba e obosită, ba nu doarme că are nu-ştiu-ce de făcut, ba, ba, ba, etc. Eu cât să rezist? Dacă nu acum când sunt tânăr, când? La 70 de ani? Nici nu sunt ferm convins că apuc atâta".
Desigur că atunci când s-a aflat toată lumea l-a condamnat tot pe el de parcă-i cerea marea cu sarea "bietei" femei şi de parcă nu era nevastă-sa şi de parcă nu dovedise că este familist convins.
Mă enervează la culme când femeile înşelate sunt victimizate mai mult decât e cazul iar când e vorba de bărbaţi care sunt înşelaţi, toată vina este aruncată tot în curul lor sau, mai rău, sunt categorisite direct curve soţiile şi stigmatizate.
E o prostie.
Când se ajunge la înşelat într-o căsnicie, vina este a amândurora şi câtă vreme nu se va conştientiza asta, fenomenul va apărea de fiecare dată.
Iată încă un exemplu: De cele mai multe ori (fenomenul e în scădere, din fericire) femeile după ce se căsătoresc se lasă de anumite obiceiuri, cum ar fi grija pentru propria frumuseţe.
De cele mai multe ori, motivul este că dacă s-au căsătorit, viaţa lor s-a cam terminat (a intrat în ritm normal şi lent - spun unele) şi că au deja soţ şi nu mai trebuie să fie plăcute de alţii. Ceea ce nu înţeleg ele, este că trebuie să fie în continuare plăcute de soţii lor şi, de ce nu, un pic şi de alţii, invidiate pentru ca soţul să se simtă mândru că are o asemenea soţie.
Se întâmplă asta mai des în căsniciile unde femeia este întreţinută sau are o slujbă modestă (care oricum nu i-ar permite să trăiască independent). Îşi spun că au casă, au masă, au soţ, eventual mai toarnă un copil şi gata. Sfârşit. De-acum totul pentru copil.
Ei bine, nu e chiar aşa căci oricât de familişti convinşi ar fi şi oricât de mult şi-ar iubi soţiile, bărbaţii vor continua să aibă nevoie de afecţiune şi de partide apetisante de sex.
Femeile înşeală cam tot din aceleaşi cauze, cu bonusul că uneori bărbatul o ia rău de tot şi începe să le agreseze fizic şi ele îşi găsesc alinarea în braţele altuia.
În orice caz, toate aceste scenarii se pot rezolva prin comunicare şi înţelegere. A iubi înseamnă şi a oferi, nu numai a primi totul pe tavă!
Multă sănătate.
De obicei relatiile se destrama atunci cand nu gasesti tot ce cauti la partener. Tii la el, poate chiar il iubesti foarte mult, dar vrei si ceva ce nu iti poate oferi. Atunci ai 3 variante. Prima inseamna sa discuti cu partenerul si sa incerci sa faci in asa fel incat sa fie mai bine. A doua solutie ar fi pur si simplu despartirea daca nu mai are sens. Si ultima este sa gasesti un amant / o amanta care iti poate oferi ce nu poate partenerul.
@crishu ai si argumente sa sustii o asemenea afirmatie? crezi ca societatea si-a cladit principiile in dezacord cu natura umana? totusi vorbim dupa mii de ani de evolutie, nu-i asa? deja intervale de timp peste intelesul nostru, care incercam sa intelegem lumea din jur in cateva zeci de an.
Daca ai fost vreodata indragostita (nici nu pomenesc de iubire ) - ai fi acceptat sa faci sex cu o alta persoana in acel moment?
@picea - din impulsuri instinctuale combinate cu valori morale denaturate.
Sa nu generalizam, sunt si femei care fac acelasi lucru.Asta se intampla cand nu mai exista comunicare si respect reciproc. Unii fac asta pur si simplu ca divertisment.
Depinde, nu toti au amante. Iar daca un barbat inseala, o face din aceleasi motive ca si o femeie: pentru ca ceva nu merge.
Unii barbati aleg sa-si caute amanta din cauza ca, aceasta nu-l va pune sa duca gunoiul, sa mai spele din cand in cand vasele, sa aiba grija de catel, etc.Il va pune decat sa-i faca un masaj si sa topaie prin pat ca un catelus
O simpla generalizare, mai sunt si exceptii!
Probabil cauta sa musamalizeze lacunele care persista in propria lor casnicie (lipsa de afectivitate, insuficienta sexuala etc.)
Din cauza răcirii relaţiei cu soţia, din cauză că sau îndrăgostit, din cauză că soţia dintr-un motiv sau altul nu mai poate întreţine relaţii sexuale dar nici nu vor să se despartă, din cauză că îţi plac relaţii multiple, din cauză că legal nu poţi avea mai multe soţii şi încă multe alte cauze.
Stii ce cuvant se afla in gena barbatului?
E "TRADARE"! Dar nu se afla numa`in gena lui, ci si in gena femeii.
"O casnicie fara escapade devine pilctisitoare" sunt cuvintele vecinului meu.
Depinde poate in casnicia lor nu mai exista comunicare, armonie si iubire, eu cred ca, ceea ce nu gasesc acasa cauta in alta parte, unii barbati mai in varsta cauta amante deoarece le este frica de faptul ca au imbatranit si asa se simt mai tineri cica, desigur sunt si cazuri de barbati care chiar daca au tot ce le trebuie acasa tot calca stramb acestia sunt afemeiatii care nu au leac. Dar sunt si femei care" aleg "amanti de ce sa ne ascundem nu doar barbatii inseala chiar daca sunt mai putine in comparatie cu barbatii.
Numai barbatii? Pai acele femei care sunt amante barbatilor nu au si ele soti (exceptand pe cele necasatorite)?
Pentru ca noi nu ii satisfacem sau pur si simplu s-au pllictisit de noi Sau si mai simplu de prosti ca sa strice o relatie buna:X la asta se pricep cel mai bine
@cristacheceliute: privitor la principiile pe care s-a cladit societatea, e destul de relativa treaba; compara societatea occidentala cu cea musulmana si ai sa vazi cat de relative sunt principiile. Privitor la argumentele ce sustin raspunsul meu, as putea spune ca, in ciuda oprelistilor morale pe care le-a impus societatea, oamenii de ambele sexe cauta mereu, chiar inconstient, o modalitate de a-si verifica atractivitatea. Daca norma nescrisa a societatii zice sa nu te culci cu altcineva decat partenerul ales, asta nu inseamna ca dorinta instinctuala de a-ti valida statusul sexualitatii nu exista. Unde mai pui ca fiecare incearca sa-si duca genele mai departe, mai ales in cazul masculilor, care isi doreste sa insamanteze cat mai multe femele ca sa poata diversifica si raspandi propriile caracteristici (treaba asta e inscrisa in instinctul de perpetuare a speciei). La femei treaba sta putin mai altfel, ele simt mai degraba nevoia de diversitate si de confirmare a propriei puteri de seductie, mai ales dupa ce intervine monotonia conjugala. Prin urmare, eu n-as spune ca explicatia mea e chiar nefondata. Iar privitor la intrebarea personala pe care mi-ai adresat-o, n-as putea sa dezbat pe larg subiectul. Sunt o persoana foarte deschisa la minte si tinand cont de ceea ce am explicat mai sus, sunt mai mult decat toleranta cu privire la acest aspect, iar partenerul meu de asemenea. Cand am inteles cu adevarat ca iubirea n-are de-a face cu sexul, gelozia, norme sociale si evoulutia umanitatii, atunci am reusit sa iubesc sincer si curat pentru prima data. Numai bine!
Acei barbati care au amante o fac din motive, ceea ce nu primesc de la sotie primesc de la amanta. Ei isi pastreaza familea si nu vor sa renunte la ea, de aia isi fac amante...
Pentru ca nu suntem monogami. si este in firea noastra sa ne imprastiem samanta peste tot. sunt foarte cazurile in care un barbat este fidel... pana la moarte si dupa.
Buna!
La cate raspunsuri au fost date aici, imi este frica sa mai zic si eu ceva pentru ca ar semana cu ce au zis unii si apoi poate ma dau in judecata de plagiatura.
@razvy VORBESTE IN NUMELE TAU!
@kongeriket Unora asta le e felul, sa insele. Oricat de buna ar fi sotia, lor tot nu le convine.
Sa aveti o zi buna si ascultati-l pe kongeriket, are dreptate!
Pentru ca nu stiut atunci ce femeie au in casa, doar aceiasi amanta are tot sinii, fundul si corpul unei zeitze, darul feminitatii.
Pentru ca barbatilor le plac aventurile, nu le plac s stea numai ca o persoana si in plus d asta ashtya suntem noi BARBATII
Pentru ca aceea nu are ginduri de viitor si gindind numai la prezent te face fericit
Pentru ca nu exista comunicare pentru ca nu il intreaba ce isi doreste un barbat iar acel barbat se simte legat cicalit si are anumite interdicti sa nu faci aia sa nu te uiti la aia...bla bla poate esti prea posesiva ia tu initiativa si vezi cam ce femeie iar place daca ii plc blondele vopseste blonda, daca vrea cu picioare lungi incearca sa porti tocuri, daca vrea sani mari pune l sa isi ia 2 joburi sa iti pui silicoane si tot asa...
Barbatii care isi aleg amante, o fac dintr-un singur motiv :Nu-si iubesc cu adevarat sotiile.
_pink întreabă:
anonim_4396 întreabă: