Pentru ca cei care critica nu stiu ce probleme au cei care nu vor sa faca copii. Una din probleme este si situatia materiala. Altii au un anumit tip de viata si nu vor sa se incurce cu asa ceva.
Fiecare cuplu are voie sa decida daca vor sau nu sa aiba copilasi. Cei care-si doresc, categoric vor face copilasi, dar cei care nu-si doresc au probabil motivele lor de la probleme de fertilitate pana la cele de egoism total, unde nu vor sa se sacrifice pentru nimeni.
Cred ca-i mai bine asa, decat sa faci un copil pe care sa-l neglizezi, ori nu ai ce sa le ofere nici emotional si nici material.
As fii de acord ca cei care nu-si doresc copilasi sa li se permita sterilizarea totala, tocmai pentru a nu mai face copii pe care-i arunca pe strazi, la gunoi sau ii abandoneaza la orfelinate.
E o presiune a societatii asa cum a fost mai mereu.
Nu e nimic gresit in dorinta de a nu dori copii... dar exista in partea care critica mai multe tabere, fiecare cu motivul lor. Ce am vazut eu au fost:
cei religiosi care cred ca asta e singurul scop al omului modern
cei care vor sa treaca si altii prin ce au trecut ei... fie ca experienta cresterii unui copil a fost buna sau nu
cei care efectiv cred ca societatea nu va mai functiona daca X nu face un copil
si bineinteles familia care considera de multe ori "o rusine" lipsa unui copil.
E vorba de o mentalitate care s-a propagat odata cu religia: sa ne inmultim si sa facem copiii cat mai multi. Din ce am observat eu, unii pur si simplu doar prin asta traiesc, viata lor intreaga devine copilul(sau copiii), apoi daca acesta(acestia) pleaca la casa proprie, ei nu prea mai stiu ce sa faca.Asa ca impartasesc mai departe aceeasi mentalitate si ofera sfaturi nedorite.
Mai mult de atat, gandul ca unii nu doresc copii, probabil le creeaza o frica interna, si devin defensivi tocmai pentru ca, in conceptia lor, asta inseamna ca nimeni nu va fi acolo pentru ei la batranete, sa aiba grija, sa le ofera o cana cu apa, etc.
Nici eu nu sunt de acord ca cineva sa jignească pe altcineva pentru ca alege sa nu facă copii.In fond, dacă nu simti ca poți sa faci sau sa ii crești e mai bine sa nu ii faci.Ca mai sunt cum ai spus și tu mulți ce ii abandonează, maltratează sau mai știu eu ce doar pentru ca nu pot sa simtă dragoste fata de ei ci doar obligatie sau vina.
Oameni ce judeca asta sunt de mai multe categorii. Unii ce își doresc și nu pot avea și devin obsedați de ideea ca alți pot dar nu vor.Altii ce asa au fost educați, crescuți sau îndrumați, ce li s-a spus ca asta trebuie sa faci în viata ca altfel nu ai făcut nimic.Sau alții ce au la rândul lor copii și din frustrare, sau din prea mult drag de copii nu pot înțelege ca mai sunt și alți ce nu vor.
Pentru că multă lume au indusă această chestie, că trebuie neapărat să ai copii că să-ți perpetuezi specia, neamul. Mulți consideră că un copil ii face împliniți și ca e o binecuvântare, ceea ce pentru unii este dar pentru alții poate fi un blestem, depinde din care unghi privești. Eu consider că un copil trebuie făcut la o vârstă la care esti deja realizat dpdv financiar, profesional și dezvoltat dpdv intelectual și emoțional pentru ai asigura acelui copil mijloacele necesare pentru a dispune de o educație corespunzătoare și dreptul la educație, școală. Apreciez pe Delia că a avut curajul de a spune public că nu vrea să aibă copii chiar dacă s-a expus la critici, afirmația ei scandalizând pe mulți.
Nici nu trebuie să-ți bați capul să îi înțelegi, pentru că e clar că sunt frustrați sau pur și simplu idioți. Probabil au o ură internalizată față de cei care aleg să-și trăiască viața fără să procreeze, pentru că sunt invidioși pe oamenii care nu vor stres în plus, cheltuieli și responsabilități pe viață, în general.
De ce at jigni cineva pe altcineva doar pentru ca nu dorește sa facă copii? nu am auzit asta niciodată
Nu ai auzit?
Citeste putin comentarii la adresa Deliei cand a zis public ca nu vrea copii