| Kamiichu a întrebat:

De ce atunci cand iubim trebuie sa ranim? De ce facem asta, desi nu vrem, o facem? Funda celui mai bun argument si voturi.

Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

Nu o sa gasesti niciodata o iubire, pe pamantul asta, care sa nu raneasca.
Nu ai cum sa nu ranesti o persoana, fie ca o ranesti cand o iubesti, sau doar pentru ca-ti pasa de ea, si asta dar pentru ca asta este firea nostra.
Oamenii strica lucruri, construiesc, dar si strica, si de multe ori stricam fara sa ne dam seama.
Daca o sa vezi filme in care o persoana afla cum v-a murii, o sa vezi si ca acea persoana incearca din rasputeri sa evite moarte, si fara sa vrea, face fix lucruri care-l omoara.
Asa facem si noi cu iubirea.
Incercam atat de mult sa evitam sa ranim o persoana, incat exact asta ajungem sa facem, lucru care denota prostie. Prostie cu intentie buna, dar tot prostie ramane.
Ranirea din iubirea provine din mai multe motive... unii ranesc pentru ca iubesc prea mult, si se straduiesc sa faca totul ca sa-i fie pe plac partenerului/partenerei, incat ajung s-o sufoce, s-o faca sa nu se simte in largul ei.
Altii ranesc iubind prea putin, prin indiferenta, sunt indiferent fata de iubirea oferita de persoana cealalta, iar lucrul acesta raneste foarte mult.
Iubirea, in sine, daca ne luam dupa "definitia" daca te Stefan Gheorgidiu, din Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, este un intreg proces de auto sugestie, prin care ne mintim ca persoana pentru care simtim ceva, este perfecta.
Din pacate, faptul ca ne mintim cu acest lucru, duce la ranire, fie ca ne ranim pe noi, fie ca ranim persoana respectiva.
Ca sa explic mai clar... daca ne mintim, prin intermendiul autosugestiei(nu stiu exact cum se scrie, legat sau dezlegat), pe parcurs observam anumite defecte ale acelei persoane, lucru care nu prea e bine, pentru ca este in negatie cu ceea ce incercam sa ne mintim, iar asta ne cam face confuzi.
SI ce-i rau in asta?
Pai ori o sa ne judecam pe noi pentru ca am crezut ca persoana respectiva este perfecta, ori judecam, din suparare, persoana respectiva, ca nu este asa cum credeam noi.
Oricum ar fi, daca vrei o explicatie simpla, ranim pentru ca suntem prosti, asta ca si definitie generala.
Ranim pentru ca suntem egoisti, si vrem totul doar pentru noi, pentru ca desii iubim o persoana, rare ori se intampla s-o iubim mai mult ca pe noi.
Un alt motiv este ipocrizia, pentru ca mereu vrem sa aratam ca suntem ceva ce nu suntem de fapt, si ajungem sa fim si noi nefericiti, pentru ca trebuie sa ne prefacem, si sa si ranim persoana cealalta pentru ca am mintit-o.
Altul, este iluzia pe care ne-o facem. Nu luam iubirea asa cum este, n-o simtit, noi nu simtim iubirea de multe ori, ci o ignoram, imaginandu-ne cum ar trebui sa fie, cum ar fi mai bine, cum ne-ar place, etc, evitand sentimentele pe care le simtim, sau pe care ar trebui sa le simtim atunci, si pe care ar trebui sa ne concentram.
Ranim, pentru ca nu suntem perfect, ranim pentru ca avem defecte, ranim pentru ca nu simt sa iubim.
Pe scurt, ranim pentru ca suntem oamenii, si asta fac oamenii, greseli, greseli din care trebuie sa invete.
Dar daca stai putin sa te gandesti... iubirea reprezinta acceptarea unei persoane in ciuda defectelor ei, iubirea persoanei respective in ciuda prostiilor pe care le face, si mai ales, inseamna ramanerea ta acolo, indiferent daca esti ranit/ranita, indiferent ce se intampla, pentru ca iubiesti acea persoana.
Ranim pentru ca suntem oameni, dar tot pentru ca suntem oameni, iubim, si suntem capabili sa iertam.
Asa ca, oricum ai pune intrebarea, ranitul se datoreaza faptului ca suntem oameni, dar si iubirea apare tot din acest motiv.
Iar cel ce iubeste, suporta ranile provocate de cealalta peroana, ii accepta defectele, si mai ales... o iarta.
Asta semnifica iubirea adevarata.

9 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Vai de capul meu... am uitat, normal, sa scriu ce era cel mai esential in tot romanul ala: Imi cer scuze pentru toate greselile gramaticale (care sunt MULTE, din cate am vazut eu), dar sunt si foarte obosit, si mai ales, scriu si repede; iar oboseala + scris repede... nu-i o combinatie prea buna, deci, scuze.

| JomelaMaya a răspuns:

Cand iubesti nu trebuie sa ranesti, cand iubesti ranesti fara sa vrei, intr-un fel nu e ranit, e mai mult, un iubit prea sincer... cateodata e un iubit neadevarat. Unii rănesc din cauză că asta aveau de gând să facă de la început, alții rănesc din cauză că iubesc prea mult și încearcă din răsputeri să nu rănească, dar atunci doare și mai tare... Eu una cred că ăsta e un fel de cerc al iubirii, te îndrăgostești, iubești, ești rănit, te îndrăgostești din nou, iubești, rănești și tot așa, până când te îndrăgostești și iubești, nu mai ești rănit și nici nu mai rănești big grin.

| MenInShadow a răspuns (pentru JomelaMaya):

E imposibil sa te indragostesti si sa iubesti fara sa fi ranit.
As sta sa dau mii de definitii, si sa-ti scriu un romaaaan intreg despre chestia asta, dar deja am scris unul, si ma doare creierul.
Citeste raspunsul dat de mine mai jos, sau mai sus, sau unde-o fi, si considera-l ca si... comentariu la raspunsul tau, sau raspuns la raspunsul tau, sau cum dracu o fi... nu exista iubire fara suferinta, si fara a ranii, sau a fi ranit.

| JomelaMaya a răspuns (pentru MenInShadow):

Of... când am zis rănit, mă refeream la rănitul, care-l dai/primești la o despărtire am cam iesit din subiect nu, stiu, probabil ora e de vina, dar sper ca unii sa intelegeag big grin O zi frumoasa in continuare! sau noapte big grin

| MenInShadow a răspuns (pentru JomelaMaya):

Lasa, se intelege, sau cel putin eu am inteles, din moment ce suntem amandoi la fel de praf de oboseala, ne intelegem...e ca si cum se inteleg prostii, ca seamana... eu ma mir cate greseli am facut -_-"
Oricum, interesant raspunsul tau.
Noapte buna, si o zi/noapte frumoasa si tie!

| JomelaMaya a răspuns (pentru MenInShadow):

Multumesc mult si sa stii ca raspunsul tau e plin de adevăr happy. Noapte bunăă happy

| danay72 a răspuns:

De multe ori suntem stresati de ceva si atunci nu gandim ce spunem.Dar pe situl jw.org sectiunea cupluri arata ce putem face pentru ca sa ne tinem sub control atitudinile.

| Eastwood a răspuns:

Cand iubesti ranesti fara sa vrei, faci anumite greseli din dragoste, cum ar fi gelozia, nestapanirea de sine si multe altele. Oricum in orice relatie sunt certuri, am cu prietena mea 1 an si 8 luni si am trecut prin destul de multe certuri si altele. Certurile, problemele, grijile, frica, ele dispar dar iubirea ramane, fara iubire nimic nu e, daca faci totul din suflet pentru persoana iubita, atunci se va simti iubit/a si va face si ea la fel, cel putin asa e normal daca sentimentul este reciproc.

| OnlyTheScript a răspuns:

Atunci cand iubesti, mai devreme sau mai tarziu apare si dezamagirea, suferinta. E normal. Ar fi anormal sa traiesti numai in pace si armonie, nu am mai sti cum sa impunem punctul de vedere, cum sa ne aparam...am face parte dintr-o lume anosta, fara entuziasmun de a privi o drama, de a lua parte la o drama.
Nu trebuie s aranesti, dar asta se intampla fie ca vrei tu, fie ca nu. Poate fi provocata de dorinta de posesie, dau poate interveni ceva, cineva, care sa strice.
Iubirea este asemenea copacilor, isi iubesc frunzele, acestea conferindu-le in invelis protector, fara ele ar fi incompleti. Insa cand intervine toamna, acestia se indeparteaza de ele, le face sa sufere, si ele cad...Intrebandu-se: cu ce am gresit? Ele nu au gresit cu nimic, toamna a fost de vina.

Întrebări similare