Intrucat mai nou toata lumea vrea sa primeasca ceva fara sa ofere nimic in schimb.
Vezi tu, nu exista 2 oameni la fel deci opiniile pot sa difere.
Atunci cand se intalnesc 2 oameni cu pareri diferite atunci cel mai puternic incearca sa-l schimbe pe cel mai slab.
Eu iti recomand sa ignori aceste persoane. Nu iti merita timpul!
Poate ca au si ele dreptate cateodata dar si tu ai!
Concluzia? Ei se cred mari si tari si cred ca tot ceea ce fac ei este bun.
Pai fiecare persoană are gândurile sale și părerile proprii, de aceea fiecare persoană face cam ce dorește, iar atunci cînd cei din jur nu au aceleași ginduri ca tine intervine orgoliul ce te impune să îi faci pe ceilanti să gândească ca tine chiar dacă ceea ce gindesti tu e greșit. Și da este mai simplu să dai comandă căci iarăși orgoliul este stapin pe tine și te impune să îi faci pe cei din jur să te asculte în toate.
Crezi ca daca iubesti cu adevarat pe cineva i-i respecti opinia si nu incerci sa-i schimbi parerea doar sa o sprijini?
Ai idee cat e de frustrant sa vezi problema in ansamblu, sa anticipezi exact ce se va intampla, sa stii ca se va termina aiurea pentru o persoana pe care tu o iubesti si sa nu te bage in seama cand ii spui? Mie cel putin imi vine sa mi smulg parul din cap de nervi. Pana la urma recurgi si la metode mai santajiste de a-ti impune parerea dar nu pentru a comanda, ci pentru ca de obicei, privind din afara, vezi lucrurile mult mai clar.
Evident capana la final e alegerea fiecaruia ce vrea sa faca.
Din exemplul meu excludem situatiile in care un individ incearca sa influenteze negativ ( de ex tu ai castigat o bursa de studii in SUA si partenerul incearca sa te impiedice sa te duci).
Mda, stiu ca e frustant dar de multe ori oamenii aceeia n-au habar de ce ar putea sa se intimple la final si totusi cred ca e mai bine cum zic ei. De ce?! pur si simplu pentru ca ei au mai multa experienta de viata? nu merge asa. Fiecare suntem diferiti si nu are de ce sa ne mearga exact la fel cum i-a mers si lui Ion de peste drum, si daca e sa fie la fel. ce? N-am dreptul sa gresesc si eu? Parca din greseli se invata. sunt si de acord cu tine in unele aspecte si iti multumesc pentru raspuns!
In general sa stii ca e bine sa te ghidezi si dupa experienta de viata a altora.
E normal sa faci greseli dar trist stii ce e? Ca sunt multi care vin dupa si oto reproseaza ca de ce i-ai lasat sa greseasca
Eu personal am patit-o cu o prietena care s-a bagat in ceva in care nu trebuia sa se bage. O relatie mai atipica, care o depasea. Si am incercat in fel si chip sa ii spun ca ea nu e capabila sa duca o relatie de genul si ca va iesi sifonata rau. M-a ignorat. Am renuntat la un mom dat si am lasat-o.
Dupa ce evident s-a intamplat EXACT cum i-am spus eu ca se va intampla...mi-a spus ca de ce nu am insistat! WTF?