| GabrielaCriss a întrebat:

De ce atunci cand sunt cu familia si prieteni ma simt singura?

10 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Inca duci lipsa acelui acasa in care sa te simti nu doar tolerata ci acceptata complet pentru cine esti tu, apreciata pentru calitatle pe care le ai si nu criticata pentru ca nu ai calitatile altora.
Inseamna ca nu poti avea incredere in ei incat sa li te destainui.
Ai multe intrebari, te macina multe lucruri si nu ai pe cine sa te intrebi, nu ai cui incredinta secretele tale.
Ceilalti nici macar nu iau in considerare modul tau de a vedea lucrurile, le considera pur si simplu dovezi de imaturitate.
Eu te sfatuiesc sa nu ramai cu intrebari fara raspuns primit.
Informeaza-te de pe internet, vezi ce au facut altii in situatia ta.
Si atunci cand simti ca este cineva in preajma caruia te simti in siguranta si poti fi cine esti tu cu adevarat, cauta sa te apropii si sa il integrezi cumva in viata ta.
Nu cauta sa fortezi relatii umane cu persoane care nu pun mare pret pe asta, in schimb atunci cand simti ca o persoana incearca sa iti faca viata cat mai usoara si parca se poarta cu manusi cu tine, nu rata ocazia de a incerca o prietenie.
Inainte insa de a lua niste decizii, gandeste-te si la cum vor fi afectati ceilalti si ce vor gandi ei.
Nu iti exclude insa parintii din aceste decizii, pentru ca inca nu ai varsta la care sa poti decide fara acceptul lor.
Spune-le ce crezi tu despre un anumit lucru, ce informatii ai si de ce crezi ca e bine sau rau dar spune-le ca totusi nu le vei iesi din cuvant daca ei considera ca nu e bine ce vrei tu sa faci.

| DeathIncarnate a răspuns:

Ca nu ii prea inghiti?laughing

| OnuOnulică a răspuns:

Pentru că te simți jenată de ei într-un fel.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Gabriela,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| StochirleaAlexandra a răspuns:

Poate simți că nu te înțeleg. Încearcă să te relaxezi si să te detașezi un pic.

| vega358 a răspuns:

Poate nu te baga in seama. vorbeste cu ei

| Cupcake a răspuns:

Probabil nu te simti in largul tau in prezenta lor. Cu membrii familiei (nu ma refer la parinti, ci la matusi, unchi) nici eu nu ma simt asa bine, de aceea prefer sa stau in camera mea cat ei sunt la mine. Dar de fata cu prietenii sunt eu, pot sa ma comport normal, nu trebuie sa fiu altcineva. Acum, in cazul tau, nu stiu ce sa zic. Dar imi dau seama ca ai ceva pe suflet si nu poti sa te descarci. Si din cauza asta te-ai inchis in tine si nu te mai simti bine in prezenta celor din jur. Dupa parerea mea, ar trebui sa te descarci unui prieten in care ai incredere si sa vezi daca dupa aceea lucrurile vor mai fi la fel. Sper ca te-am ajutat. Pup

| Anonim0078965 a răspuns:

Poate pentru ca ai nevoie de mai multa atentie. Incearca sa vorbesti mai mult cu ei, sa propui activitati pe care sa le faceti impreuna.

| razvan81 a răspuns:

Ca nu te poți deschide in fața lor

| Crisstrike a răspuns:

Poate din cauza ca iti lipseste ceva anume in momentele alea o persoana iubita daca nu ai sau, ai stat prea mult cu familia ta si doresti o schimbare happy