Buna!
Pentru ca odata ce i-au crescut dintii incerc sa rosteasca cuvinte si de multe ori parintii ardreseaza:
"Hai la mama"
"Ce faci mama tu acolo?"etc. [la fel si la tata ] si creierul lor incep sa functioneze.
Sper ca raspunsul meu sa-ti fie de folos
O zi buna!
Cred ca silabele repetitive ale cuvintelor mama si tata sunt usor de memorat...si repetarea este mama invataturii...Parintii vorbesc copiluui cu mama si tata in propozitie...mama te iubeste, tata vine acasa...si cu cat se repeta mai mult aceste cuvinte, ele se vor intipari in memoria copilului, ei retinand primele silabe si apoi primele cuvinte...
Se spune ca primul cuvant al copilului va reprezenta, pe viitor, sexul celui de al doilea urmas. Daca spune "tata" prima oara, al doilea copil va fi baiat, ori daca spune "mama", urmatorul copil va fi fata.
Copii spun aceste cuvinte prima oara, lasand gluma la o parte pentru ca, parintii le stau alaturi si sunt cei cu care se obisnuiesc cel mai mult si depinde pe care-l prefera cel mai mult, pe acela il va numi primul.
De exemplu fiica mea, primul cuvant a fost "tatatata" si intr-adevar mica fiind, pe sotul meu l-a preferat pe "locul Intai".
Tu, pe care din parinti, l-ai strigat prima oara?
@furni:mersi de raspuns, am zis eu vreodata ca tu nu ma ajuti?
de fel multumesc tuturor
Pentru ca sunt cuvinte simple. lala, papa, nana, mama, tata. nu are cum sa poata articula cuvinte mai grele.
Eu am zis Bon Jovi. fara caterinca ziceam bon, bon, pana am zis Bon Jovi :X pe la 8 luni
"Intre sunetele folosite pentru "mama" si "tata" in toate limbile Pamantului exista mai multe similaritati decat ar fi de asteptat ca rod al purei intamplari. Ele nu pot fi explicate nici prin mostenirea unei radacini comune, fiindca apar si in limbi total neinrudite (chineza si engleza). Explicatia are la baza limitarile aparatului vocal al copilului in primul stadiu de gangureala. Atat ocluzivele cat si nazalele (p, t, m) sunt categoric preferate in detrimentul altor consoane, ca si anterioarele(p, b, t, d, m, n) in comparatie cu posterioarele." David Gamon, Allen d. Bragdon- Muschiul mental.
Ce nu fac eu pentru tine, ursulika?