anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce credeti ca oamenii refuza realitatea si prefera sa cheltuie bani si timp pentru terapeut, self love, self confidance, gandire pozitiva, citit de carti pentru " auto dezvoltare", " terapie de cuplu" si alte chestii care nu au nici o valaoare de natura practica sau vreun beneficiu utilitar?! Spre exemplu eu sunt cel mai mare critic al meu si nu am nici o problema sa imi recunosc greselile si sa accept ca nu exista solutii. Stiu fix care sunt suferintele mele, stiu si cauzele si stiu ca lalaland ca exemplele de mai sus nu ma pot ajuta cu absolut nimic. Eu nu pot sa pricep cum oamenii sunt dispusi sa cheltuie bani pentru a fii mintiti.

Răspuns Câştigător
| MeisterSchnitzel a răspuns:

Cu greu se poate numi psihologia divorțată de orice fel de baze filosofice solide o "știință".

68 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns (pentru Xena20):

Pai și medicul profita de problemele oamenilor și preoții și marele companii de big pharma și cei ce îți vand un convrig, sa mai zic de prietenii care te vând la prima cearta, deci exista sau nu oameni care chiar sa te ajute cu adevărat și pe gratis?

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru suntserios):

Evolueaza in slabiciune.

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru Miruna333):

"Evoluatilor" sunteti niste plangaciosi cu mot.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru MAteiLaAjutat):

Sa îți depășești condiția și să nu zici tot timpul ăia e înseamnă salbiciune la tine? Muhahahaha

| andreierdna91 a răspuns:

Eu nu sunt nici terapeut (care este un absolvent de psihologie - psiholog, terapeut e doar cuvantul care ascunde de fapt tipul de ajutor pe care il cauti; e mai social acceptabil sa spui "merg la terapeut" decat "merg la psiholog") nici client nu am fost sau nu sunt al vreunui terapeut dar iti spun ca am un prieten care face terapie de aproape 1 an si sunt schimbari mari. Rezultatele au aparut cam la 2 luni de cand a inceput dar acum e foarte diferit (in sensul bun) fata de cum era inainte.

| Miruna333 a răspuns (pentru MAteiLaAjutat):

E invers :*

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru suntserios):

O depasesc singur.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru MAteiLaAjutat):

Bravo Chuck Norris