Tu nu ai de fapt nevoie de sfaturi,iti reversi suferinta aici. Chiar imi pare rau, as fi vrut sa te ajut, dar cred ca tu respingi orice mana de ajutor. Dar, daca te razgandesti, poate gasim o sulutie la problema. Incearca sa iti gasesti un hobby care sa te faca sa uiti prin ce treci sau un prieten bun care sa stie sa te asculte macar
Pai iti dai seama.
Numai ca exista expresia "Aschia nu sare departe de trunchi" ceea ce e fals 100% la mine, am uitat de asemenea sa mentionez ca tot neamul fumeaza/bea cafele/bea alcool/vorbesc mult/sunt cam grasi cu burta si etc, unii mai normali asa, eu sunt tocmai opusul si la aceste lucruri, nu beau alcool/nu fumez/nu beau cafele/sunt mut aproape, nu imi place sa vorbesc, cand o aud pe matusa-mea ca incepe tranca tranca la telefon 20/24 si vorbeste de nu se mai opreste, o iau razna sau cand il vad pe taicamiu ca vine acasa, isi baga manelele fara nici un strop de simt fata de mine, eu daca i-as baga muzica mea lui ar lua foc in 10 secunde, dar asta e soarta, atata timp cat stau in casa lor si mi se da de mancare, trebuie sa ii suport, cand am sa plec pe cont propiu nici nu o sa ma mai intorc vreodata, voi uita de ambii parinti/rude etc, nu i-am suportat niciodata sincer, nu pot sa cred cum pot sa fie asa de diferiti
Probabil ca ai fost adoptat, iar parintii nu ti-au spus nimic.Nu stiu sigur, dar cel mai bine e sa discuti cu ei. Sau poate ce toata copilaria ta ai ascultat manele de la parinti, ia-i vazut cum se comporta si te-ai autoeducat. funda?
Da mă, tu eşti un mic geniu, ce să zic. Nici eu nu seamăn cu ai mei, gândesc chiar foarte diferit faţă de ei. Deci care-i treaba?
Putin respect te rog, se vede clar ca esti fana infocata a manenelor de trasari asa : _)))
Mai bine taceai, nici nu stii sa vorbesti, nu vorbesti cu fratitu sa stii si m-am expirat pe "romaneste", ce ai vrea, sa ma exprim in termeni stiintifici si la persoana a 3-a sa inteleaga maria dumneavoastra?
Nu ești singurul în această situație, să știi. Iar principalul motiv diferențelor dintre voi este faptul că faceți parte din generații diferite (altă educație, alte viziuni, alte priorități, alte gusturi...).
Și te înțeleg, nu îți este ușor.
Nu sunt de acord doar cu..."cand am sa plec pe cont propiu nici nu o sa ma mai intorc vreodata, voi uita de ambii parinti".
Cu bune, cu rele, oricât de diferiți ați fi, ei sunt părinții tăi, au avut grijă de tine în toți acești ani, ți-au oferit ce le-a stat în putere (ca să crești frumos, sănătos, deștept și atlet) și nu merită să fie abandonați la bătrânețe. Măcar o vizită din când în când și câte-un telefon cu "mai trăiți?" cred că merită și ei.
Succes în cariera ta de atlet și toate cele bune!
Să fii iubit!
Ai dreptate in mare parte dar crede-ma, am niste parinti foarte egoisti, nu le pasa de visul meu, din 55 milioane pe luna cat iau ei in total, doar 10 milioane am nevoie pentru suplimente/mancare si sala, cand i-am cerut lu maicamea 100 euro parca i-a cazut cerul in cap si acum in a 2-a luna zice ca nu mai imi da ca pretentiile mele sunt peste limite, dar minte de rupe, baga la sute de euro pe tigari si toate rahaturile de 3 ori cat mananc eu pe luna, ce sa mai zicem de suplimente, e clar..., nu am motive sa ii mai respect, doar eu ii cunosc, probabil nu ma crezi dar chiar sunt niste parinti foarte egoisti asa ca de aceea nu vor merita sa ma mai vada cand voi pleca, daca ai fi in locul meu, ai intelege!
"Cea mai oribila lipsa de recunostinta, dar si cea mai veche este aceea a copiilor fata de parintii lor."-proverb francez.
Nu ne alegem parintii,dar putem macar sa ii respectam, nu sa-i vorbim de rau pe un site. Cred ca toti ne-am certat cu parintii, dar e o lipsa de respect sa-i vorbesti de rau. In sinea noastra intotdeauna suntem de neinteles in fata celorlati dar daca comunicam imposibil sa nu existe o rezolvare. Ai sa intelegi mai tarziu . Sa ai parte in viata de tot ce iti doresti, dar incearca sa-ti respecti parintii, asa te vei respecta si tu.
Daca esti in primul rand prietena cea mai buna a copilului tau inainte de a fi mama imposibil ca intre voi lucrurile sa nu fie ok. Asa vedeti ce aveti in comun si ce nu, e de inteles ca nu puteti avea aceleasi idei, dar asa iti vei intelege mai bine copilul. Si cel mai frumos lucru si uimitor e acela de a da nastere unui copil
''ascult decat muzica electronica, nici nu-mi trece prin gand de fapt nici nu suport manelele, nu au nici cea mai mica semnificatie pentru mine, sunt ca un zgomot perturbator, nu inteleg''
si muzica electronica este tot un zgomot perturbator, capata semnificatii doar cand esti spart...
Legat de faza cu ''cand am sa plec pe cont propiu nici nu o sa ma mai intorc vreodata'' sunt de parere ca iti lipsesc niste piulite sau ceva de la mansarda.
Nu am cum sa-mi respect parintii daca ei nu ma respecta, tu crezi ca daca ma tine in casa si imi da de mancare asa in scarba crezi ca aia e respect?
Nu inteleg cu ce le-am gresit,am fost un copil cuminte, n-am deranjat pe nimeni, n-am facut boacane la scoala/liceu, n-am luat medii mari dar nici mici, urat nu sunt deloc si am un vis maret care cere multa disciplina/rabdare/rezistenta/ambitie/durere si etc, sa fac ceva marettt,la cum privesc ei lucrurile,ei ar vrea sa devin ca ei,niste sclavi care munesc la o munca oarecare, sa faca copii si gata am trait, ce parinti tampiti am sincer, de ce crezi ca ii jignesc? crezi ca imi place sa ii jignesc? nici nu poti sa-i numesti parinti serios, pacat ca nu pot sa demonstrez ca nu sunt un copil tampit care isi ia in nume de rau parintii, dar asta e adevarul...
Asa e, eu nu cer niciodata sfaturi, sunt mai mult un observator al opiniilor, in orice caz, nu sufar, ma oftic ca am avut parinti care nu ma meritau, atata tot... o sa ma descurc singur, trebuie sa mai rezist mental 2-3 ani si apoi o sa fiu doar eu, presupun ca e bine sa fii singur, sa te descurci singur si sa-ti urmezi visul, viata mea e a mea, nu a parintilor, nu sunt papusa, sunt barbat care are un vis si vrea sa il urmeze, dar din pacate n-am un strop de sprijin din partea parintilor si ma oftic rau ca nu le pasa, asta e...
A da si uitasem sa-ti zic
NU Cred in prieteni buni, toti sunt buni doar pentru interes
Nu pot decat sa observ opiniile altora iar eu sa aleg varianta cea mai buna si in caz ca nu e nici o varianta buna, atunci ma descurc singur 100% fata de situatie, intotdeauna m-am descurcat si sunt singur ca o sa ma descurc in continuare fara sprijinul nimanui
Buna,
Te ingrijoreaza ceva?
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
anonim_4396 întreabă: