| Mario1996 a întrebat:

De ce e greu in ziua de azi sa iti faci prieteni buni? Mai ales cand ai peste 20 ani.

30 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O zici de parcă la 20 ani e gata viața...

| gabicoo a răspuns:

Prietenia adevărată se verifică în timp. Doar atunci când ai o problemă vezi cine îți este cu adevărat prieten.
În zilele noastre greu îți faci prieteni - indiferent de vârsta pe care o ai.

| Mario1996 explică (pentru gabicoo):

Sunt de acord cu tine. Eu incerc sa socializez cu unii pe care ii doream sa imi fie prieteni dar din păcate, nu. Se prefaceau.

| TimberWolf a răspuns (pentru gabicoo):

Cum sunt eu si gabicoo, cei mai buni prieteni laughing

| CiprianPatrichi a răspuns (pentru Mario1996):

Ai sa mai patesti dintr-astea. trebuie sa fi respectat. Asta nu o ceri asta se impune automat prin felul tau de-a fi. Ai vrut prea mult sa fi prieten cu ei. laughing si rechinii au simtit sangele in apa. Am patit si eu e normal. cauta in continuare si invata din greseli. Tu nu trebuie sa cauti ACTIV prieteni. Tu trebuie doar sa cauti sa iti petreci timp cu cine iti place. Cand nu-ti mai place mergi mai departe. La un moment dat vei gasi pe cineva care sa fie pe vibe-ul tau... In cel mai rau caz iti iei o "nevasta" laughing)))))))))) si te imprietenesti cu prietenii ei.

| TimberWolf a răspuns:

Pentru ca acum si barbatii se comporta fix ca femeile, sunt numai pe interes!

| Mario1996 explică (pentru TimberWolf):

Ai dreptate. Trist.

| TimberWolf a răspuns (pentru Mario1996):

Tin minte cand eram 10 insi la un gratar, acum fiecare cu consoarta, cine nu are il vezi cu ma-sa, nicidecum cu prietenii, cand n-are ce fwte se simte demoralizat si vrea sa se spanzure laughing
Daca ii chemi la o bere ei nu beau pentru ca traiesc eco si mananca numai frunze din copaci laughing) sunt din aia vegani mortii lor.

| TimberWolf a răspuns (pentru Mario1996):

Se imbraca numai in nike si adidas sa se vada valoarea dar ei au in frigider salam si pateu laughing

| Mario1996 explică (pentru TimberWolf):

laughing))) mor
aici zici bine

| untu a răspuns (pentru TimberWolf):

Cine se simte demoralizat si vrea sa se spanzure?

| TimberWolf a răspuns (pentru untu):

Tu!

| ReddY25 a răspuns (pentru TimberWolf):

rolling on the floor

| mastadont a răspuns:

E greu să-ți faci prieteni indiferent de vârstă. Părerea mea e că se întâmplă acest lucru pentru că nu mai punem preț pe cuvânt, pe ce spunem, oamenii au devenit mult mai superficiali și axați pe sine. Chiar și la muncă am ajuns să cer mereu confirmare în scris, nu doar telefonică, să nu mai zic de prieteni că una zic și alta fac și atunci nu-i mai pot numi prieteni.

| LisaJulie a răspuns:

Prietenii trebuie testati inainte, se cunosc la nevoie, stii cum se spune

| Mario1996 explică (pentru LisaJulie):

Adică?big grin

| LisaJulie a răspuns (pentru Mario1996):

Adica nu stii daca iti este cu adevarat prieten pana nu dai de greu

| Cipi1212 a răspuns:

Poți să îți faci prieteni la orice vârstă.

| KovacsB a răspuns:

Prietenii adevarati i-am facut pana la 20 de ani.

| Mario1996 explică (pentru KovacsB):

Tu ai noroc. Eu nu am avut noroc sa am vreun prieten.

| simplaexistenta a răspuns:

Vai, asa baga @Lupică27 niste texte cateodata, zici ca toata lumea e ca pitipoancele si cocalarii de la el din oras.
Prietenii adevarati se găsesc greu si stau alături de tine toata viata. Si e greu in ziua de azi sa ii gasesti pentru ca acum multi tineri stau mai mult pe net decat incearca sa socializeze (da, stiu, ironia sortii, si eu stau si scriu pe TPU), iar atunci cand decid sa socializeze, o fac fara interesul de a mentine prietenia

| simplaexistenta a răspuns (pentru simplaexistenta):

@Lupică27, eu iti zic sa taci atunci cand aberezi? Si nu ma refer la întrebarea asta.
In fine, scuzati de comentariu

| Dragosdoar a răspuns:

Hai sa ti spun o chestie ca si eu Imi pun aceeasi Intrebare la vasrta mea dupa atatia oameni pe care i-am Intalnit pana acum si care mi-au fost de-alulgul timpului ba colegi, ba prieteni mai apropiati In fucntie de contexul In care m-am aflat.
E vorba de cercul social din viata de adult care la 20 de ani deja pentru multi s-a cam consolidat si acolo se opreste. Oamenii nu vor mai avea atat de mult timp liber la dispozitie, vor Incepe ba sa muncesca, ba sa studieze,. iar In timpul asta ce s-a format din timpul liceului ( relatiile sau colegi care au devenit prieteni buni intre timp) suficient ca sa satisfaca nevoia oamenilor de socializare. Am observat asta si prin facultati, multi nu mai sunt dornici de prietenii noi cu exceptia Incaperii in care studiaza. Dupa ce au intrat in vacanta, majoritatea se cara inapoi in orasul de unde au venit si acolo uita de tot ce inseamna colectiv de facultate.

| Cinic a răspuns:

In primul rand nu exista prietenie " adevarata" la fel cum nu exista dragoste " adevarata". Orice interactiune inter umana este una complet tranzactionala si este bazata profit mai mult sau mai putin mutual. Nimeni in afara de parintii tai, frate sau sora ( si uneori nici astia) nu se va sacrifica pentru tine sau nu iti va oferii ceva complet dezinteresat. Oamenii care au " prieteni multi", au pentru ca au chestii de oferit: influenta, bani, putere, oportunitati etc. Daca tipul respectiv ar pierde toate astea, vei vedea cat de repede va pierde si " prietenii". Este aceiasi poveste si cu dragostea. Barbatul ala care are succes la femei si femeile sunt " indragostite " de el, nu are succesul pentru ca face el ceva special sau ca are " personalitate" sau " carisma". Motivele sunt simple : este atractiv sau are bani sau o combinatie dintre cele doua. Daca barbatul respectiv isi va pierde principalele asseturi ( frumusetea si banii), in secunda 1 se va duce si dragostea femeilor. Pt ca femeile nu te iubesc pentru cine esti, femeile te iubesc pentru ce ai de oferit ( sexual sau monetar). Daca vrei sa iti mearga bine in viata, invata-te sa te descurci singur, fara asa zisii " prieteni". Viata nu este altceva decat o incercare continua de supravietuire, nimic mai mult.

| TimberWolf a răspuns (pentru Cinic):

Eu ti-as fi dat funda pentru raspuns!

| Cinic a răspuns (pentru TimberWolf):

Nu am nevoie de funda. Baiatul trebuie sa realizeze ca ignoranta este doar pentru oamenii care s-au nascut ca sa castige. Oamenii frumosi si care s-au nascut in familii decente din orice punct de vedere. Genul asta de oameni sunt imuni la problemele reale ale vietii. Noi, ceilalti trebuie sa avem grija cum ne miscam, cum si cu cine vorbim si mai ales sa vedem realitatea asa cum este ea, nu cum este pe disney chanel sau in filmele de dragoste.

| Madaxo97 a răspuns (pentru Cinic):

Cel mai bun răspuns, felicitări, ai dreptate!

| Cinic a răspuns (pentru Madaxo97):

Multumesc!

| Silwian a răspuns:

Dacă nu ti ai făcut pana acum ....cam greu de acum în colo!

| CiprianPatrichi a răspuns:

Waw, buna intrebare. Hai sa iti zic concluzia mea la 40 de ani:

Daca vrei prieteni buni in primul rand trebuie sa fii o persoana de calitate. Vezi pe Youtube ce inseamna. Cauta in engleza gasesti mai multe lucruri utile.

Un om de calitate se tine de cuvant, nu vorbeste pe la spate, iti zice cand gresesti, isi asuma greselile si accepta consecintele, nu santajeaza emotional (cel putin la inceput laughing ), e modest, ofera ajutor, nu ii este rusine sa ceara ajutor(nu prea des sa nu pari dependent prea mult de altii), isi protejeaza aproapele (nu numai in contextul unui conflict fizic)...etc

In al doilea rand trebuie, sa te inconjori cu persoane de calitate. Si preferabil cu interese comune cu ale tale.

Iesitul la "bere" e obligatoriu. Cand ai gasit un grup sau o persoana pe care ai vrea sa ai ca prieten, creaza un context de iesit la bere.

Trebuie sa fii dispus sa ajuti fara sa vrei ceva inapoi sau poate un pret rezonabil. NU trebuie totusi sa te lasi folosit.

Nu confunda omenia cu prietenia. Prietenia adevarata se dezvolta in multi ani. Intretimp trebuie sa adunati impreuna multe experiente. Exact ca un cuplu. Excursii, petreceri si alte activitati extra culiculare.

Nu te grabi sa iti faci prieteni. Fa-ti un drum in viata, mergi pe calea ta dar fii doar deschis la nou si fata de alti oameni. Daca mediul unde lucrezi nu iti permite sa interactionezi cu multi oameni, join a club: fitness, cultura, tenis ce iti place si acolo filtrezi dupa calitatea oamenilor.

Uita-te in jur. S-ar pute sa ai pretendenti la prietenia ta si tu ii ignori.

Si sa raspund la intrebare, la 20 de ani majoritatea au deja prieteni cu care au crescut, prieteni din liceu. Daca esti la facultate alege gasca/persoana cu care te simti mai bine. Daca nu esti la faculta frecventeaza locuri care iti plac si in care sunt oameni similari tie si incepi de acolo. Petrece timp cu ei si la bine si la rau.

Daca vrei sa formezi o legatura initiala si nu esti abordat, abordeaza tu persoana sau grupul. Cere tu un ajutor sau mai multe, ca mai tarziu sa ceara si ei de la tine.

Concluzie:
==Fi om de calitate si sociabil (implicit);
==Cei ce se aseamana sa se adune: cauta persoane cu cateva interese comune.
==Angajativa in activitati extraculiculare impreuna.
==Apeleaza primul la ajutorul celorlalti, sa deschizi o portita ca ei sa apeleze la tine. Iar cand ei apeleaza fi gratios chiar daca rugamintea depaseste valoarea compensarii pentru ajutorul oferit de ei/el/ea initial.

Sper ca m-am facut inteles.
Toti prietenii pe care ii am, avem ani buni de iesit la bere, de ajutat unul pe altul dar am si multi oameni pe care ii consider prieteni dar ei sunt doar de treaba happy.
Cu toti ma simt bine cu unii la bere cu altii la discutii "filozofice",
cu altii la club.
Toti stiu de unii si de altii ca am incercat sa adun toata gasca sub un acoperis. Asa am aflat compatibilitatile intre ei si cui nu-i place sa iasa la bere asa de des, cui nu-i place sa mearga pe munte etc si actionez in consecinta. Cand vreau la bere stiu pe cine sa chem si etc.

Ne bucuram unii de altii si ne ajutam cum putem ca doar pe noi ne avem.