gbrltdr
| gbrltdr a întrebat:

De ce este atat de greu sa te arati cine esti cu adevarat tuturor?

Răspuns Câştigător
ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Chiar iti doresti chestia asta? Eu cred ca nu este recomandat. Imagineaza-ti ce simti atunci cand cineva profita de vulnerabilitatile tale! Ca doar, nimeni nu e perfect, nu-i asa? Cine vrea cu adevarat sa te cunoasca, asa cum esti tu, va incerca prin toate mijloacele sa acumuleze cat mai multe informatii despre tine. Revin cu intrebarea initiala: de fapt vrei sa te arati tuturor asa cum esti tu, sau asa cum ai vrea sa fi perceputa de ceilalti? In fine, daca ti se pare greu sa arati cine esti, atunci poate fi vorba de probleme in comunicare (verbala sau nonverbala), sau, pur si simplu este vorba de instinctul tau de conservare.

19 răspunsuri:
| rolly14 a răspuns:

Pentru ca poate.......ai ceva defecte si celorlalti poate nu o sa le placa de tine.........sau poate le este scarba........in fine cam asta cred eu

| Ben. a răspuns:

Pai dc ne-am expune "in pielea goala" am fi mai vulnerabili.

| Kiddu a răspuns:

Pentru ca poate unii nu-si accepta defectele si vor sa le ascunda, sa para perfecti. E ca si cand porti o masca, iar bariera sufleteasca nu te lasa s-o dai jos.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea este ca omul incearca sa-si "ascunda" ceea ce numeste defectele sale. Nu este bine, ca atunci cand te arati pentru prima data altor persoane, sa le pui "sufletul tau pe tava".
Daca te referi la faptul ca cineva isi ascunde adevaratele intentii, sau adevaratul caracter, incercand sa para ceea ce nu este, iti pot spune ca am intalnit pe cineva de genul asta si cand a fost intrebat de ce procedeaza asa a raspuns ca asa se simte el mai bine si ca se distreaza pe seama celor care il luau in serios.
Din punct de vedere psihic, unele persoane isi arata adevaratul caracter pentru ca sunt mandre de el, altele insa, prefera sa-si ascunda adevarata fata; motivele sunt personale si difera de la persoana la persoana.
Daniela

| borsec a răspuns:

Pentru ca oamenii sunt rai si critica aspru

| 44-mytel a răspuns:

Nu stiu de ce ar interesa pe cineva figura mea. Adevaratul caracter sta in noi. A-ti forma o parere despre o persoana, vazindui numai poza, este gresita. Mai curind, poti sa "citesti" o persoana, dupa intrebarile si raspunsurile de pe acest site.

| jani a răspuns:

Dar nu este greu de loc... daca arti alt ceva decat ceea ce esti... poti fi fals...si este o calitate sa arati ceea ce esti cu adevarat nu este un defec...stiu ca majoritatea se ascund dupa deget si sunt prefacuti... dar asa e viata...nu putem schimba multe... iar sa schmbi un om e cel mai greu.

cami
| cami a răspuns:

Timiditatea.straight face.diplomatia.probabil esti mai rezervat din fire...straight face.nu` e bine! fiindca acei "cineva" isi formeaza o cu totul alta parerea dsp tine, decat cea reala, care bineinteles nu este intotdeauna una buna, si pe deasupra este si o parere proasta.straight face

Janina
| Janina a răspuns:

Este greu ca omul s ate perceapa asa cum esti in realitate pentru ca toti avem pareri, mai mult sau mai putin bune, iar de cele mai multe ori aceste pareri nu sunt obiective asa cum ar trebui sa fie.In acceptarea personalitatii unei persoane de cele mai multe ori suntem influentati, direct sau indirect, de parerile celor din jur.

| fabiola a răspuns:

Este acea diferenta intre ce esti si ceea ce ai vrea sa pari!
Cand diferenta e mica, nu iti este asa greu, cand e mare...

| Teardrop:] a răspuns:

Pentru ca nu avem destula incredere in noi.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

PT ca unii inteleg mai greu.happy

rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Unii oameni au dificultati in a se deschide chiar si persoanei iubite, cu atat mai mult altor oameni. Nu este usor, sunt persoane interiorizate, care nu comunica suficient. Asta tine de tipologia omului. Altii pot fi extravertiti - spun aproape tot ce li se intampla, tot ce vor sa intreprinda. Dar nici acestia nu se descopera cu adevarat - e doar mai multa vorba care acopera niste sentimente. In general am observat ca oamenii sunt in general precauti. Putini sunt cei care isi pun sufletul in palma si ti-l intind. Poate sunt mai inchisi ca sa se poata proteja, poate ca vor sa-si pastreze un loc intim cu cele gandite si simtite. Unii pot sa aiba diferite probleme de sanatate, altii complexe de inferioritate si din cauza asta nu cred ca ar fi apreciati pentru cum sunt ei in fapt. Sa te simti complexat este o greseala, dar este aproape de inteles, mai ales daca ai patit-o de-a lungul vietii din partea unor oameni limitati, neintelegatori sau pur si simplu rai la suflet...
Poate ca multi au fost tradati de prieteni, de iubiti. S-au folosit pentru a-i rani de ceea ce se stia despre ei. Atunci incepi sa te schimbi, sa te intrebi daca n-ar fi mai bine sa taci... pentru ca "tacerea e de aur". Nu stiu cum sa spun. Poate ca uneori din aceasta cauza gresesti cel mai tare. Eu sunt de parere ca omul sincer este apreciat. Totusi si sinceritatea are o limita. Peste limita aceea poti deveni obositor si de multe ori nu te mai asculta nimeni. Am auzit pe cineva spunand - "tu prietene esti prost de sincer". Poate ca e asa. Oamenii nu stiu sa aprecieze la timp un raspuns cinstit, nu apreciaza prea mult o inima deschisa. Constientizeaza faptul ca nu au apreciat-o la timp doar cand o pierd, sau cand omul respectiv "isi ia jucariile si pleaca".
Sunt multe motive pentru care un om nu spune intotdeauna ce simte, ce gandeste, cine este. Poate fi si o cursa - se preface sincer si deschis, dar in fapt joaca un rol doar pentru a te trage de limba, de a afla tot ce poate de la tine. Sunt multi asemenea oamenii - din pacate.
Atunci nu este mai corect, mai sanatos sa mentii ceva pentru tine. Este destul sa stie cei dragi si apropiati cine esti cu adevarat - dar nici aceia nu trebuie sa stie tot, putin mister daca ramane este suficient ca sa tina interesul treaz, iubira vie, plictisul departe.

| xyz a răspuns:

Din lipsa de curaj

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Pentru ca deseori, adevarul supara

| don_alex a răspuns:

Dar oare ne cunostem cu adevarat? Oare nu s-a intamplat sa spui ca nu vei face un anumit lucru niciodata, dar s-a intamplat insa sa-l faci!? Eu cred ca nu putem sa ne aratam cum suntem celorlati pentru ca suntem intr-o continua schimbare. EU-l de acum nu-l cunosc, cel de ieri- nu mai sunt; cel de maine - oare cum voi fi!?

| cioco1tweety a răspuns:

Poate ca de cele mai multe ori nu ne aratam adevarata identitate tocmai pentru ca ne e frica de parerile celorlalti, pentru ca nu avem destula incredere in noi sau poate pentru ca nu avem incredere in ceilalti si ne temem de criticile lor, ne temem ca ceilalti sa ne afle defectele sau poate pentru simplu fapt ca vrem sa parem altceva decat ceea ce suntem.
ps. sper ca nu am folosit de prea multe ori "poate".

| JeSa a răspuns:

Buna!, chiar daca ti-ai dori!-nu vei reusi, in mod sigur tine de subconstient, mai exact de acele stimuri ale noastrewinking ce nu ne da prilejul de a da in extrema aialalta (animalica)!, Numai bine!