Dar nu doar in societatea noastra e asa, de cand e lumea e asa, sunt apreciati cei extrovertiti pentru ca fac repede relatii interumane, sunt simpatici, fac bine si celorlalti prin prezenta lor, rad, glumesc, sunt o companie placuta, sunt doriti si placuti de mai toti.
Ceilalti nu prea-s placuti pentru ca nu sunt asa de placuti de lume si au ei de pierdut in primul rand cei in cauza, ca mai greu fac relatii interumane, relatii de cuplu, etc.
Li se cere sa se schimbe spre binele lor, ca sa nu aiba de suferit, insa sincer nu merge, asta nu se prea schimba din pacate, ala care e introvertit, asa ramane.
Nu e rau sa gandesti mai mult decat vorbesti, insa asta iti face rau pe partea de socializare si relatii cu oamenii, daca iti place asa, e okey.
Insa oamenii nu plac astfel de oameni, aia e.
Lumea vrea oameni care sa le faca bine lor, sa-i binedispuna si altele.
Iar majoritatea vor oameni simpli, hahaiala, prosteala, glume si cam atat, nu prea le plac oamenii care gandesc prea mult, ii considera plictisitori.
Eu sunt introvertita si nu imi pasa daca cineva vrea sa fiu altfel.Eu o sa fiu cum imi e mie bine.
În general oameni extrovertit vorbesc mai mult si sunt mai sociabili si sunt apreciati de cei asemeni lor.Mi una in schimb imi place sa vorbesc cu un om daca si ce am de vorbit nu sa palavragesc aiurea.
Cand gandesti, dar nici dracu` nu stie ce, cum vrei sa fii apreciat. Bine, asta in cazul in care chiar ai gandi ceva.
Când avem ceva important de spus, vorbim. În schimb, un extravertit vorbește de cele multe ori înainte să gândească.
Probabil știi că "introvertit" și "timid" sunt două lucruri diferite.
De fapt sub scuza asta, de multe ori, se ascunde faptul ca unii gandesc mai greu, sau deloc. Iata si exemplul concret:
"... vorbește de cele multe ori înainte să gândească."
Daca si dupa ce ai gandit-o mult, ai scris-o prost, e cam clara situatia.
Trebuia să fie: "... vorbește de cele mai multe ori înainte să gândească".
Eu nu am pus un cuvânt și tu nu ai pus semnul întrebării la primul răspuns. Poți să-ți spui părerile în alt mod, dar observ că te consideri superior. Te înțeleg, aveam și eu momente în care mă credeam cel mai inteligent, deși nu e așa.
Nu e vorba de asta, ca oamenii nici nu prea apreciaza pe aia care gandesc, lumea apreciaza pe aia de gasca, glumeti, panaramosi si cam atat, si de aia-s apreciati extrovertitii, ca-s f placuti de ceilalti.
Tu n-ai vazut majoritatea ce pasiuni au? Iesiri la terase, la cluburi, la discoteca, nu sa aiba pasiuni intelectuale, ca de aia au innebunit in pandemie acasa ca n-au ce face desi acasa-s f multe de facut.
Si asta spune totul.
Aia introvertiti sunt si mai putin inteligenti, mai altfel, nu-s pe placul celorlalti.
Si ti se spune ca nu e bine sa fi asa, caci tot tu vei suferi de izolarea oamenilor.
Ptr ca dupa aia te ia boala ca nu ma baga ala in seama, nu ma baga ala, nu ma plac fetele, etc.
Ai dreptate, cei extravertiți vor fi întotdeauna mai plăcuți de ceilalți. Dar cu "ăia introvertiți sunt și mai puțin inteligenți" chiar nu sunt de acord.
Majoritatea oamenilor geniali au fost introvertiți: Nikola Tesla, Elon Musk și mulți alții. Iar 60% dintre copiii supradotați sunt introvertiți. Asta nu înseamnă că extravertiții nu pot fi genii. Inteligența nu ține neapărat de tipul de personalitate.
Ai inteles gresit, am zis ca introvertitii sunt si mai putin inteligenti in sens ca sunt mai destepti ca ceilalti, am vrut sa zic ca sunt putin mai inteligenti, dar da, nu m-am exprimat eu bine.
Tocmai de aia nu-s placuti, ca lumea vrea prosti si frumosi in general, hahaisti si panaramisti.
Pandemia a scos la iveala cat de slabi la minte oameni avem, ca sti cum e vb aia ca un om inteligent nu se plictiseste, ei au murit de plictiseala acasa, deci e clar.
Ca trageau la zbenguiala, terase si prosteala.
Sunt atatea de facut acasa placute de nu ai timp sa te plictisesti.
Am înțeles, sunt de acord cu tine.
Exact, eu in timpul pandemiei am fost cel mai fericit om din lume, cu cartile si animeurile si cu gandurile mele pe care oricum, majoritatea nu cred ca le-ar intelege(nu ca m-as lauda). Muream cand ii auzeam pe toti plangandu-se ca nu au ce face in casa, eram ceva gen "Dar tu chiar n-ai carti in casa?".
Pai carti, TV emisiuni, documentare, filme, clipuri diverse pe Youtube, calculator jocuri, muzica, editari audio, video, grafica 3 D, programare, jocuri pe telefon, mai inveti despre una si alta pe net in diverse domenii, mai lucrezi de placere o problema la mate, fizica, chimie, mai un rebuz, un sudoku, mai stai de vb online cu prietenii, si deci? E timp de plictiseala? Eu zic ca nu.
Ce cărți ai citit și ți s-au părut interesante?
Exact
In pandemie adica? Seria The Witcher(8 volume), Stapanul Inelelor+Hobbitul, Pe Aripile Vantului, Fata din Tren, Razboi si Pace(2 volume), Nunta in cer, Robinson Crusoe, Hamlet, Rascoala, Delirul, Avarul(la asta mori de ras), Divina Comedie(asta chiar a fost superba), Iliada, Oedip Rege, Marile Sperante, The Stand, 1984(geniala daca iti plac distiopiile), niste povesti scurte de H.P. Lovecraft, Six of Crows, Shadow and Bone(daca iti plac cartile fantasy, seriile astea 2 sunt bune), niste povesti scurte horror de H.P. Lovecraft(The Shunned House, Nightmare at the Witch House, The Call of Cthulhu, The Alchemist, Beast in the Cave, The Quest of Iranon), Crima in Orient Express(asta mi s-a parut can overrated, dar poate tie iti place), 1922 de Stephen King(nuvela din volumul Full Dark No Stars)(comparabila cu Moara cu Noroc intr-un fel), Anna Karenina, Fratii Karamazov, Demonii(2 carti de suflet pentru mine), Idiotul, Othello, Troilus si Cresida, Domnisoara Christina, Sarpele, Secretul Doctorului Honigberger, Un om mare, 12000 de capete de vita, Fata Capitanului, Les Trois Graces, si zilele astea citesc A Noua Casa si al doilea volum din Casa Umbrelor.Cam atat cred ca am citit in pandemie!
Bine, mie mai putin imi place s citesc carti, mai mult fac pe celelalte enumerate in lista mai sus.
Interesant, pe unele am de gând să le citesc și eu.
Și multor introvertiți li se zice lucrul ăsta. Oamenii cred că ești timid dacă nu vorbești.
Nu e ceva rau. Doar ca multa lume te crede arogant daca te vede retras, cu capul in nori sau superior si oamenii vor sa fie inconjurati de persoane de acelasi rang.
Se simt mai in siguranta.