| andreeaeml1200 a întrebat:

De ce in ziua de azi sunt tot mai multi oameni care vor sa stea singuri? Dar nu în sensul de a nu avea relație/căsnicie, in sensul să nu aibă prieteni, sa stea în casă să se uite la filme/seriale/sa citeasca, să isi petreaca timpul doar cu propria persoană sau să iasă afară, dar singuri.

15 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

De ce in ziua de azi sunt tot mai multi oameni care vor sa stea singuri?
Din cauza dezamagirilor cu multi dintre ei, nu sunt toti la fel dar mai bine fara ei

| Violleta2022 a răspuns:

Din pur egoism, fiindca nu vor sa imparta ce au cu nimeni si nici nu vor sa faca compromisuri de dragul celuilalt.
Exceptie fac cei cu probleme psihice serioase, care nu se pot acomoda cu nimeni si traiesc in lumea lor ireala.

| ioana748 a răspuns:

Pentru ca mai mult ca niciodată oamenii au inceput sa isi dorească sa se cunoască pe ei insisi, s-au descoperit si se bucura de propria companie.
Apoi mai este si faptul ca se poate socializa cu ajutorul internetului, prin intermediul video call-ului poti sa interactionezi cu cine doresti si nu trebuie sa te deplasezi.
Pur si simplu se simt mai bine singuri si este alegerea fiecaruia.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Oameni care prefera propria companie au fost dintotdeauna. Nu e nimic nou.
Exista un anumit tip de persoane care se hranesc cu energia altora. Vampirii energetici.
Faptul ca "tot mai multi oameni care vor sa stea singuri" ii dispera pe vampirii energetici.

| goguPatent a răspuns:

Asta a făcut online ul oameni

| Mindfulness a răspuns:

Nu cred că un extrovert poate să reziste singur,fără prieteni fara nimic. Ăștia sunt introvertiți sau cu probleme psihice,traume. Și eu mă enumar pentru ei, dar asta e realitatea! Multi ar trebui să își facă un control la cap, dar și tehnologia ne-a făcut să fim așa, ne-a condiționat sa ne închidem in noi, sa fim ancorați in mediul online, sa fim mega ultra dependenți de telefoane.

| Mindfulness a răspuns:

O sa înnebunim multi,nu suntem construiți genetic să trăim singuri, suntem învățați djn strămoși sa stam in triburi nu singuri, ne așteaptă psihiatria pe multi in viitor. Anxietatea și depresia vor fi omniprezente in viețile noastre, și așa suntem un popor depresiv, nefericit.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Mindfulness):

Pai a si zis la TV nu demult ca tot mai multa lume are anxietate

| Mindfulness a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Așa este. Suntem și rai și orgolioși nimeni nu lasă de la el și de asta s-a ajuns aici. Ne credem toți genii,oamenii de știință,doctori, filosofi, omniscienți, mega bogați, dar în realitate multi suferim de megalomanie, suntem bolnavi.

| ALM2000RO a răspuns:

Pentru că nu mai am încredere în oameni, nimeni nu merită încrederea mea.
Pentru că scap de stresul și bătăile de cap asociate oricărei prietenii sau relații interumane în general.
Pentru că scap de disconfortul de a sta cu oameni al căror comportament și gesturi nu-mi plac.
Pentru că așa am cea mai mare liniște sufletească și pot să-mi explorez pasiunile în voie (cititul, filmele&serialele și jocurile).
Nu am nevoie de nimeni, împlinirea mea vine petrecându-mi timpul exclusiv cu propria-mi persoană.

| Celestina003 a răspuns:

Asta înseamnă că, de fapt, dorința de a fi singur poate fi un semn că vrei să îți regăsești liniștea interioară și să te concentrezi pe tine, pe dezvoltarea ta personală. Totuși, nu trebuie să devină o scuză pentru a te izola din cauza altor probleme, de genul că vrei să fugi de sentimente neplăcute sau de situații care te stresează. E important să petreci timp cu tine, dar dintr-un loc sănătos, nu dintr-o evadare din fața problemelor.

| Claudiu193729 a răspuns (pentru Celestina003):

Exact uneori, nu zilnic să stai puțin liniștit, după o zi grea și stresanta la lucru, e cel mai bun lucru, te poți calma și liniști, astfel încât să prinzi putere din nou, și să o iei de la capăt

| kalasnicov22 a răspuns:

Natura isi repara singura greselile.

| I0NUTA a răspuns:

Depinde, unii sunt introvertiti, altii extrovertiti. Pe mine de exemplu, ma obosesc plimbarile si iesirile in oras in grupuri mari. Ma bucur ca am prieteni, vorbim la telefon si ne vedem la cateva luni. Fiecare are familia lui, poate unii au copii, dar vii de la servici, faci mancare, curatenie, iar in weekend abia apuci sa te odihnesti, sa iti vizitezi parintii, socrii. Timpul este foarte scurt chiar si pentru extrovertiti. Traim intr-o era a vitezei.

| Claudiu193729 a răspuns:

Anumitii oamenii simt nevoia din când în când sa steie foarte puțin timp singuri, nu vorbim de perioade lungi,ci extrem de scurte,pentru a reflecta mai bine asupra gândurilor acumulate și a se destinde puțin,si a fi puțin mai linistiti chiar și pentru câteva minute,aproape orice om poate simți câteodată aceasta nevoie, deoarece lumea din zilele noastre e tot mai stresata anxioasa, și grabită, și să stai puțin de tot singur, după o zi stresanta și cu multă alergătură poate fii chiar benefic și liniștitor