anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce iubim la prima vedere? Chimia dintre noi este chiar atat de puternica? Cat tine o familie ce a inceput prin dragoste la prima vedere?

Răspuns Câştigător
| gemeni6226 a răspuns:

Eu pe vremea aceea cand am simtit dragoste la prima vedere pentru sotul, am simtit pur si simplu ca el era cel pe care l-am asteptat toata viata era asa de frumos, era minunat sa fiu in prezenta lui.Am avut 25 de ani cand l-am intilnit si pentru nimeni niciodata nici pana atunci si nici de atunci, nu am simtit ceea ce am simtit pentru el.Eu stiu ca a fost mai mult decat atractie fizica pentru ca atractie fizica am mai simtit eu in viata mea si pentru altii si erau lucruri trecatoare, dar sa stii si in mintea si in sufletul tau ca ce simti pentru respectivul e ceva deosebit, unic si ca il vrei in viata ta, numai pentru el am simtit.Cat tine? A tinut pana cand a murit.

| anonim_4396 explică (pentru gemeni6226):

M-a impresionat povestea dvs.

| gemeni6226 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am scris doar adevarul si ceea ce am simtit.Multumesc.

16 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Aia e atracție nu iubire

| RAY a răspuns:

E atractie fizica nu e iubire Dani

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Culmea ca am mai vazut cazuri care s-au intalnit o data si au ramas impreuna pana la capat. O doamna si acum merge de mai multe ori pe saptamana la mormantul sotului. Daca noi inca nu am trait nu inseamna ca altii nu au avut bucuria sa intalnesca pe cineva menit de Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am spus asta, dar uni fac confunzia intre iubire vs atractie fizica

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Pai daca atractia aia tine pana la adanci batraneti spui ca nu s-au iubit? Eu zic ca s-au iubit. Am intalnit multe persoane in varsta care vorbesc asa de frumos unul de altul, sa vezi cum isi amintesc de tinerete.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Atractia se transforma in iubire

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chimia dintre noi este chiar atat de puternica?
Da, chimia iubirii e cea mai puternică chinie din lumea asta.
Cat tine o familie ce a inceput prin dragoste la prima vedere?
Cât ține, nu are legătură cu faptul că dragostea a fost de la prima vedere, sau au așteptat pai un an să se cunoască bine. Și una și alta pot dura până la moarte, sau să se destrame a doua zi, sau după 20, 30, 40 de ani.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Aia nu e iubire.
E atractie intre doi fraieri, care nu au principii, ori nu au mai avut parte de "apropieri" in viata lor.
O familie inceputa dintr-o decizie pripita, e ca o relatie dupa o aventura la betie: poate ai nimerit bine, poate nu.

| Freya1 a răspuns:

Nu iubim la prima vedere, ne îndrăgostit la prima vedere.
Atracția fizică și prima impresie este uneori atat de puternica incat ne indragostim.
Acuma asta depinde de fiecare individ in parte.Pot sa tina relațiile ani de zile, sau pot sa te desparți imediat ce il cunosti mai bine pe cel de langa tine.

| Frank51 a răspuns:

Imi si imaginez cum era in evul mediu dragostea la prima vedere, un neandertal cu bata in mana vede pe strada o blonda foarte atractiva si se gandeste direct la iubirea eterna... pha, vrea sa se reproduca si atat! Asa functioneaza lumea asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca aceasta chimie depinde și de compatibilitatea dintre parteneri. Pentru ca degeaba ne îndrăgostim la prima vedere dacă nu avem lucruri în comun. De ex tie sa iti placă muzica techno, ea rock sau manele. La prima vedere frumusețea te dă pe spate, apoi când cunoști și vezi prostia te dă și mai în spate. Crede-mă, știu ce vorbesc. Și mie mi s-a întâmplat să mi se aprindă călcâiele după o o tipă pe care, cand am început sa o cunosc, am plecat fără să privesc înapoi. Asa ca, înainte să te îndrăgostești, mai întâi trebuie să cunoști persoana.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu mai folosi pluralul.
La prima vedere e atracție(fizica), nu iubire.

| iChristiaN47 a răspuns:

Este o diferenta între atractie si iubire!

Corpul nostru produce substante precum: dopamina, adrenalina, serotonina, oxitocina si endorfine în general. Sunt substante care combinate reprezinta produsul fericirii si al iubirii. Fara ajutorul conexiunii neuronale acest lucru nu ar fi posibil. Factorii vizuali trimit imaginea pe retina, trec prin analizatorii neuronali si astfel creierul debranseaza imaginea acelei persoane fata de altele. Cu cat o privesti mai mult, cu atat creierul produce acele substante.

Dragostea apare dupa mai mult timp, este foarte usor de confundat cu atractia.

| ZarzarăCruduță a răspuns:

Confunzi borcanele.