Întrebare recomandată | OliverArrow a întrebat:

De ce luam cele mai mari palme, jigniri de la persoanele pe care le iubim si ne iubesc?

24 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Pentru că aceste lovituri sunt cele mai dureroase, venind de la cineva care înseamnă poate totul și de la care nu te aștepți.
De la persoana iubită orice palmă (metaforică) se simte ca un cutremur, ce-ți dărâmă încrederea (în tine, în ea, în voi, în trecut, în prezent, în viitor...), speranțele, așteptările...

Și pentru că cei care ne cunosc cu adevărat, ne știu punctele cele mai sensibele și când vor să ne rănească, știu exact unde doare mai tare și chiar reușesc.
Iar o simplă imagine cu ei în rol de...în loc de cineva care ar trebui să ne apere, să ne susțină, ne amenință sau ne atacă...este devastatoare și ne poate dărâma o lume întreagă cu tot în ce credeam.

| cristi202 a răspuns:

Pentru ca fata de ei suntem cei mai deschisi, si deci cei mai vulnerabili. Fata de altii, nu conteaza, ce ne spun ne ating mai putin, insa conteaza enorm pentru noi parerea celor dragi. Si de aceea primim bubuieli.

| cuvant a răspuns:

Buna Teodora,
E foarte simplu si dureros de raspuns la aceasta intrebare.
O data ce ai o relatie stransa cu o persoana sentimentele sunt mai complexe, investitii de resurse si implicarea este mai mare.
Atunci cand acea persoana ne tradeaza sau ne greseste - durerea este mai mare deoarece sunt lucrurile care le-am mentionat de mai sus.
Gandeste-te ca daca eu ti-as vorbi foarte urat poate nici macar nu m-ai baga in seama sau nu te-a interesa dar daca parintii, iubitul, prietenii cei mai buni ar face asta te-ar dura enorm.
Sper ca te-am ajutat sa iti faci o parere.
o zi frumoasa

Răspuns utilizator avertizat
| DEBrown a răspuns:

Pentru ca aceste persoane ne cunos cel mai bine, si de aceea, stiu unde sa ne atace cu jignirile, profitand in mare parte de defectele noastre. La fel si pentru cazul in care noi jignim pe altii.

| pwp a răspuns:

Iei palme si de la cei care nu te iubesc, dar cele de la apropiati te dor happy

| Alisstor a răspuns:

Intotdeauna vom lua palme si jigniri de la persoanele pe care le iubim si care ne iubesc. Niciodata nu trebuie macar sa bagam in seama o persoana careia nu-i pasa de noi. Nu te va durea atat de tare sa te vorbeasca cineva pe la spate pe care abia il cunosti si abia te cunoaste cum te vor durea niste cuvinte dure de la cineva la care tii... Asa e viata, si asa e pentru toti, dar din cand in cand mai vin si perioade in care totul merge bine si paharul e in cea mai mare parte plin. Pentru zilele acelea zic eu ca traim...

| gfdessjtyrd76 a răspuns:

Poate ca de multe ori avem asteptari prea mari de la cei din jurul nostru, cand noi dam asteptam sa si primim dar din pacate de cele mai multe ori nu mai primim cel mai bine e sa ne detasam un pic si atunci nu ne mai ramanem dejamagiti.

| oOSaritaOo a răspuns:

Pentru că de la ei nu te aştepaţi niciodată să-ţi facă ceva, în schimb de la cei care te urăsc te aştepţi şi la cel mai rău lucru.

| neutrino a răspuns:

Nu generaliza. Probabil ca tu ai avut astfel de experiente. Relatiile puternice rezista in timp tocmai pentru ca nu exista palmele si jignirile despre care pomenesti tu.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Aceasta se intimpla probabil deoarece ei ne cunosc cel mai bine si de obicei e mai greu sa fii tactuos si manierat cu cei ce-i cunosti foarte. Nu stiu care este situatia ta, dar cei apropiati ne pot dojeni, dovada ca ne iubesc si ne vor binele. Numai cine te iubeste cu adevarat este in stare sa-ti spuna si ceea ce nu-ti place sa auzi. Sper ca cei apropiati tie actioneaza cu bune intentii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca parerile lor ne intereseaza cu adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce ti-ai lua o palma de la o persoana pe care nu dai nici o flegma si te doare pe langa ce vrei tu de ea?

| blueheart a răspuns:

Daca cei din jurul nostru ne-ar iubi cu adevarat nu ne-ar jigni,nu ne-ar rani,poate neintentionat dar tot nu ar face acest lucru. Cand tii cu adevarat la cineva faci tot posibilul sa nu-l ranesti pentru ca e sufletul tau si te-ai rani pe tine facand acest lucru.
Cel mai tare doare cand credeai ca tii la o persoana speciala,deosebita si iti dai seama ca te-ai inselat atunci cand te raneste,cand "iti da o palma". Atunci e cel mai greu si intelegi ca nu e acea persoana pe care o credeai.
In viata multe nu sunt cum ne-am dori noi,nici prietenii,nici iubitul/iubita, nici relatiile pe care le avem. Ne dorim intotdeauna mai mult, ne dorim pe cineva care sa ne inteleaga, pe cineva caruia sa ne deschidem sufletul, sa avem incredere in el. ne inselam de foarte multe ori si ne dam seama ca sunt putini cei care pretuiesc cuvantul RESPECT.
O zi minunata iti doresc! happy

| AlleSss a răspuns:

Heiii!
Esti fata, deci aici vorbim despre un baiat. Baietii nu stiu cum sa-si exprime sentimentele. Ei cred ca asta e cea mai buna cale.sad
Bafta!

| TheBirdOfTheHermes a răspuns:

Pentru că avem nevoie să știm de cine suntem înconjurați cu adevărat.

| Indestructible a răspuns:

Pentru că îți pasă prea mult de unele persoane care-ți cunosc slăbiciunile și știu cum să te jignească. Dacă nu-ți pasă, nu te poate durea.

| irrumator30 a răspuns:

Cine se iubeste se tachineaza.

Aceste "palme", "jigniri" le simti mai puternice tocmai ca ele vin de la cine nu te astepti, de la cei care te iubesc si le simti intensitatea mai mare pentru ca tu esti legata emotional de persoana respectiva.

Gandeste-te ca ti-ar spune acelasi lucru, suparator doua persoana: unul e iubitul altul e un amic. Care te doare cel mai tare? Cel spus de iubit, e evident

| MerVeilleuX a răspuns:

Poate vor sa te invete ceva

| Ghost89 a răspuns:

Daca te referi la membrii familiei,as zice deoarece facem anumite greseli ce ii supara,caz in care ar trebui sa remediem asupra problemei. insa,daca e de la persoana iubita,persoana de cuplu, atunci ori are probleme cu capul, ori nu te respecta, caz in care, nu se merita o asemenea persoana. iubirea nu inseamna violenta.

| Zooy_Rebeca_1992 a răspuns:

Asta este o intrebare la care iti poti raspunde si singura.
O persoana cand vede ca iti pui tot sufletul pentru ea, isi bate joc de naivitatea ta.

| SteeRYoSs a răspuns:

Pai stii cum se zice Bataie rupta din rai. Daca nu tin la tine nu te-ar batea pentru ca le-ar pasa de tine, dar daca te mai bate din cand din cand o fac pentru ca tin si te iubesc.

| Natka a răspuns:

Fiind apropiate nu isi dau seama ca prin ceva poti sa ranesti un om. Mereu va fi ceva de genul asta, Dumnezeu dintr-o parte ne pune la diferite incercari si incearca sa treci peste ele, poate ca persoana data nici nu isi da seama de ce a facut, iar dupa un timp ea se gindeste la tot ce a fost si din cauza orgoliului nu isi poate cere iertare sau nici chiar sa voarbeasca cu tine.La urma urmei daca nu esti tu de vina, supararea trece de partea ei, adica tu nu trebuie sa tii sentiment de cearta si de suparare, la tine totul o sa fie bine, insa dupa ce isi va da seama, o sa doreasca sa readua totul la locul sau insa poate va fi tirziu, sau poate vei putea si ai erta-o.

| deeadeea2001 a răspuns:

Asta se intampla, deoarece unii oameni sunt nebuni!

Întrebări similare