Inca ceva: a te casatori din interes nu inseamna neaparat ca unul dintre soti era foarte sarac, iar celalalt foarte bogat. Pot fi doi soti saraci care se sustin reciproc. Sau doi soti bogati care isi aduna averile.
Total gresit!
Majoritatea oamneilor se casatoresc din dragsote si doar foarte foarte putin din interes!
Tu pe ce te bazezi cand afirmi ca majoritatea oamenilor se casatoresc din dragoste?
Stii, doar treizeci si ceva de ani in urma, exista doar o singura patura sociala, cea medie, unde toti aveam servici si munceam pe branci, unde nu existau bogati dar nici saraci lipiti pamantului si oamenii alegeau sa se casatoreasca din dragoste, cu persoana care le face placere si erau fericiti sa fie impreuna cu ea/el.
Azi, din cauza democratiei au aparut paturi sociale diferite, unii bogati, alti saraci si cine nu are ce manca si unde sta, este nromals a-si vada propriul inters iar daca nu au suficienta minte sau carte, ori putere sa-si faca singuri un viitor bun si banos, aleg sa se casatoreasca din interes.
Totusi, atractia si dragostea exista, inimile oamneilor bat si nu toti s ecasatoresc din interes, fiindca nu poti sa alegi sa traiesti o viata altuir de unul pe care nu-l suferi, dar stai cu el pentru banii lui.
Nu stiu cati ani ai, dar este evident ca nu ai pic de experinta de viata sa vezi realitatea sau sa o intelegi.
Ce te face sa declari acest lucru?
Bunicii tai si parintii tai s-au casatorit din interes, fiind materliasti, sau saraci si au facut o casatorie din pur interes, cu altul bogat?
De ce generalizezi, doar pentru ca la tine in familie se perpetueaza interesul, nu dragostea?
"Ce te face sa declari acest lucru?"
Pentru că există o varietate de motive pentru care oamenii pot alege să se căsătorească și doar unul singur implică dragostea, iată de ce.
"Bunicii tai si parintii tai s-au casatorit din interes, fiind materliasti, sau saraci si au facut o casatorie din pur interes, cu altul bogat?"
Părinții mei s-au căsătorit din interes și au divorțat tot din interes. La fel si bunicii din partea mamei.
"De ce generalizezi, doar pentru ca la tine in familie se perpetueaza interesul, nu dragostea?"
Nu doar în familia mea se perpetuează, ci și în societate, după cum o demonstrează rata divorțurilor, care a crescut exponențial în ultimii ani.
Ca nu sunt atat de multi bogati pe lumea asta, incat marea majoritate sa se casatoreasca din interes si apoi, nu toti suntem chititi pe interes, de aceea exista dragoste adevarata si ne casatorim pe viata, cu persoana pe care o iubim.
Dar, dupa cum spuneam, probabil ca tu asta ai vazut in familia ta, daca se perpetueaza din generatie in generatie, vanatoare de partneri unde dragoste nu exista, doar fuga dupa avere si ale beneficii, atunci se intelege de ce tu generalizezi, fiindca asta ai vazut in familie la tine.
Asa cum spunea doctorandus: a te casatori din interes nu inseamna neaparat ca unul dintre soti era foarte sarac, iar celalalt foarte bogat. Pot fi doi soti saraci care se sustin reciproc. Sau doi soti bogati care isi aduna averile.
Conteaza principiu! Ca toti aspira la bogati, etc, etc. Ca nu au ocazia e alta.
Nu zice nimeni ca toti sunt asa, dar f multi.
Cauta parteneri pe interese materiale, statut si altele, si femei si barbati.
Acei doi saraci care se unesc, o fac din dragoste, ca nu ai nici un interes comun...ca nu-i nimeni prost sa faca sacrifici de pomana, mai ales daca nu se iubesc.
Da, cei bogati este de inteles ca o pot face ca sa nu piarda banii, dar cati bogatasi sunt pe lumea asta? mai putin de 1% din lumea totala de pe glob, deci nu poti face generalizare nici in acest caz.
Are dreptate! A ajuns la concluzia asta dupa realitate.
Si pe vremea raposatului "aaa, e inginer mama, are prestigiu, are banei mai multi, uite, are deja casa, masina, asta e bun, dragostea trece repede", si multi tineri asa faceau.
Mai toti vanau parteneri mai instariti, mai prestigiosi, etc, etc.
De ce? Pentru ca sentimentul a fi indragostit dureaza la majoritatea oamenilor doar cativa ani.
Pentru ca in natura noastra nu prea suntem dotati cu masinaria afectiva si emotionala.
Suntem adaptati sa facem orica sa supravietuim si din trecutul indepartat am dobandit calitati adaptative gen minciuna, parsivitate, furt, violenta, ca cine avea mai mult, traia mai mult si mai sigur.
Partea afectiva nu era necesara, cam de aia. Tine de evolutionism ce spui tu.
De aia putini sunt buni. Aia buni nu prea supravietuiau, ca-si calcau altii.
Dar sunt si care se casatoresc pe bune, dar multi nu.
Pt ca se casatoresc de gura lumii si de rusine. Pt ca societatea impune niste standarde si tinerilor li se baga in cap ca e rusine sa fii singur la 20 si ceva de ani si e rusine sa nu ai copii la 30 ani ceea ce e o mare tampenie.
Si tinerii ajung sa se casatoreasca cu cine le iese in cale doar ca sa nu fie singuri. Iar a te casatori din interes nu inseamna neaparat pentru bani ci sunt si alte calitati ale unui om de pe urma carora se poate profita.
Si ce ai zis tu e o exagerare, nu majoritatea se casatoresc din interes, procentul e mai mic
În mod general, oamenii vor să fie și realiști, să se căsătorească cu cineva care merită. Deși, sunt mulți care o dau în extreme, pe interes cu diverse beneficii, sau din dragoste, dar se ajunge la drame mari. Aceștia fie nu au educația de acasă, fie au înnebunit pe parcurs, fie au fost dezamăgiți de potențialii parteneri, ajungând la concluzia că fie mor singuri, se sinucid sau se căsătoresc din nou, dar numai pentru interes (probabil relații se*uale, copii, bani, etc).
Când iubești cu Adevărat da cu Adevărat atunci este pe viață orice ai face este pe viață inima aia o iubești cu Adevărat da cu Adevărat pe viață și nimeni și nimic de pe pământul ăsta și lumea asta nu-i poate lua locul nu poți i lnlocui uita trece peste nimic este ia doar ia mereu era ia și va rămâne doar ia inima mea sufletul meu pe pământul ăsta și lumea asta nu-i poate lua locul absolut și Absolut și Absolut și absolut nimeni nimeni și nimic și nimic.
Fiindcă căsătoria e un contract și un construct social, deci e pe interes în mod definitoriu.
Ca in orice relație exista nevoi care trebuiesc indeplinite, le poți numi si interese presupun. Insa dragostes trebuie intreținuta.
Ințeleg ce spui, iți iubesti partenerul necondiționat. Insa eu ma refer la ideea de relație. Si dragostea este condiționata de anumite lucruri pe care le apreciezi la partenerul tau. Daca el nu ar mai avea acele lucruri x, y, z, atunci si relația ar incepe sa scarțaie.
Ai dreptate, în ideea de relație, adică atunci când doi parteneri formează un cuplu, cred că poți avea anumite așteptări de la persoana iubită, adică așteptări care să nu fie exagerate, dar în limitele bunului simț.
Cu toate acestea, este important ca aceste așteptări să fie însoțite de un sentiment de iubire pentru persoana iubită.
Depinde pe cine intrebi, fiecare dintre noi avem experiente diferite de viata si vedem lucrurile in functie de asta.
Esential este sa-ti gasesti persoana potrivita, restul este simplu.
Casatoria in sine e un interes acum depinde ce vrei sa obtii de pe urma ei, unii sa obtina vor acte precum flotant, cetatenie, altii vor doar statut social, altii vor averi, bani. Iubirea tine putin, interesele sunt mai mari din pacate.
anonim_4396 întreabă:
EstiFericitaSauTrista întreabă: