| andrasstefan a întrebat:

De ce nu reusesc oamenii in viata? Care este cea mai buna explicatie? Sa fie de vina anturajul, familia, religia sau mass media?

12 răspunsuri:
| gigiro a răspuns:

In Romania,nu poti sa reusesti ceva (cu exceptia situatiilor in care esti dotat cu un talent natural : sport,muzica,dans,pictura.) din cauza banilor si a statului care nu sprijina initiativa. Legile,creditele,dobanzile, nesiguranta. Toti cei care au ajuns in varful piramidei dupa 1990, sunt cei care pe vremea lui. aveau bani la ciorap, sau cel putin relatii. Cred ca doar 1% din bogatii zilei,au reusit prin forte proprii. Nici unul din factorii enumerati de tine nu joaca vreun rol. Uita-te mai mult la stiri, prin ziare, intreaba parintii.si ai sa vezi ca aproape toti mogulii sunt corupti, murdari.Si daca incerci ceva, te vor sfasia din invidie si lacomie.Intr-o lume in care totul se plateste, cu bani grei, cum vrei sa reusesti cu un salariu de 100-200 de €?

| Anca a răspuns:

Oameni nu reusesc in viata pentru ca nu au suficient vointa sa continue atunci cand incep ceva. Nu e de vina nimeni. Esti de vina doar tu insuti pentru esecurile tale!

| buterfly a răspuns:

Salut! Parerea mea e ca lumea asta a devenit mult prea reasad...Toti fac tot ce se poate pentru a fi mai presus de ceilalti indiferent prin ce metode si de aceia le ia oportunitatea celorlalti de a se afirma.
Sti cum se zice, in ziua de azi ca sa iti mearga bine trebuie sa ai tupeu.Pacat!straight face
Totusi daca o persoana este ambitioasa cred ca incet incet poate sa reuseasca in viata!winking

| andrasstefan explică:

Ideologia mea imi spune ca sunt 4 factori importanti care sapa oamenii, si sincer am vazut ca religia precum si familia si prietenii sunt cei mai importanti.am scris o gramada de teme pe chestia asta, insa pina la urma sa fie mai responsabila atitudinea noastra fata de o problema? daca e atitudinea, atunci atitudinea noastra nu este influentata de cei cu care traim?

| andrasstefan explică:

Hm.da...nu iti dau funditahappy nu inteleg de ce alergati asa de mult dupa ea.idea este sa gasim solutii nu alergaturi, oricum apreciez ideea.o sa iti dau un raspuns favorabilhappydar ce parere aveti despre felul in care religia influenteaza oamenii?

| andrasstefan explică:

Unul dintre pericolele la care ne expune mass media este ca ne deformeaza realitatea obligindune sa ne acasam gindirea pe lucruri stupide.mas media este raspunzatoare pentru toate vestile proaste care se vir pe gitul nostru zi de zi, ori v-ati gindit vreo data ce efect au toate aceste stiri proaste asupra respectului de sine? care este adevarata realitate, cea de la televizor sau cea pe care o stiti voi.idea este ca televizorul va face sa va panicati si sa uriti pe altii,iar daca va acxati gindirea pe asa ceva,unde mai este timpul pentru a gindi maret? ideologia este ca chiar are importanta sa stiti citi oameni au fost ucisi pentru bani,ori citi politai corupti au fost prinsi, ori citi oameni au fost dati afara? consider ca se cultiva panica, iar atunci cind va panicati nu mai aveti decit 2 solutii
1:va supuneti
2:fugiti.
altele nu sunt.deci daca vreti ca viata voastra sa se schimbe radical nu mai urmariti stirile,nu mai urmariti emisiunile politice care nu sunt decit niste glume proaste, da proaste rau de tot, si incepeti sa investiti in voi.Anturajul,religia,familia,mass media sunt bariere reale nu inventate de om.Marina tu ai spus lucrul acesta in contextul in care cunosti modul in care influenteaza acestea mintea umana negativ sau presupui ericolul pe care il reprezinta, deci fugi departe de ele.In plus consider ca oamenii nu reusesc in viata deoarece aceste medii adese ori cultiva idea ca NEAM NASCUT SARACI SI VOM MURI SARACI,NU AI LOC DIN CAUZA MAFIEI,DACA DEVII BOGAT DEVII UN OM RAU,BOGATII MINT INSALA SI FURA,DACA VEI MUNCI CU SUDOAREA FRUNTII VEI FI ACCEPTAT DE RESTUL OAMENILOR CARE FAC LA FEL,BANII SUNT OCHIUL DRACULUI,SARACII SUNT SUPERIORI MORAL, BANII LA BANI TRAG SI CUM TU NU AI BANI, BANII TAI LA CE AI VREA SA TRAGA, BANII II INRAIESC PE OAMENI si chiar exista conceptia conform caruia NU VOM REUSI NICIODATA IN VIATA. Acestea sunt doar dintre putinele afirmatii care le aud mereu. Oamenii tiind sa nege faptul ca se poate agatinduse cu disperare de convingerile acestea care ii limiteaza la o viata surghiunita.Mai grav este ca in ultima vreme, conceptia conform caruia BANII SUNT LIMITATI SI CA NU TOATA LUMEA POATE FI BOGATA a inceput sa bintuie prin societate.Majoritatea oamenilor intra in criza deoarece nu au un FOND DE URGENTE care sa ii asigure in cazul in care isi pierd serviciul sau apar cheltuieli neprevazute.Si asta se datoreaza faptului ca suntem convinsi ca putem avea orice lucru inainte de a avea bani sa il cumparam, iar asta este o greseala fatala pe care din pacate multi au comiso. Ma gasiti si pe mesenger just_me_forever11. bafta

| Candy a răspuns:

Nimenea nu poate sa le faca pe toate asa cum ar vrea el.
multe probleme sa napustesk asupra noastra, nu e usor sa trecemm peste ele.

oameni nu reusesc in viata pentru ca nu au suficienta incredere in ei.
daca ar avea ar putea trece peste orce obstakol
si uneori daca ai lua o nota mica te-ar ajuta increderea de sine ( alti nu au deloc ) sa ai incredere in tine si oameni vor trece peste toate.

oameni nu au incredere de sine

uite un site :
http://www.afladespre.ro/oamenii-si-viata-2463.htm
imi dai fundita?

| ZEU93 a răspuns:

Au ghinion,nu au educatie,nu au pregatirea necesara,sunt lenesi, nu au vointa, sunt prea fricosi sa riste sau sa faca o schimbare si multe altele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Anturajul,familia,religia sau mass media sunt niste bariere inventate de om. Daca vrei ceva cu adevarat, atunci o faci.Iti trebuie destula vointa si destul curaj pentru a nu te lasa dat inapoi.Cred ca principalul inamic este lenea. Lenea omoara planurile cel mai mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Facind din viata un scop cred ca se pierde toata esenta ei.Toti ne traim viata asa cum simtim indiferent ce reusite sau esecuri asteapta altii de la noi.Alegerea ne apartine si nu vom putea spune niciodata daca am pierdut sau am cistigat ceva.Am putea spune doar ca "am trait".

| LucYusAnOnYmuos a răspuns:

Tot ce ai spus mai sus, dar asta mai depinde si de persoana in cauza, de ce tel are in viata ce scop are daca ai fost sa fie cineva sau nu.

| Ellie_2720 a răspuns:

Lenea, prostia, lipsa educatiei, lipsa ambitiei, comoditatea! (mediul in care ai crescut poate doar sa te ajute mai mult decat pe altii - insa daca esti suficient de muncitor si iti doresti sa reusesti prin fortele proprii o sa reusesti indiferent de statutul social si banii parintilor)! Succes!