Pentru ca asta tine de educatia primita acasa initial si in primele 4 clase, si orice pui de om mai trebuie sa se si autoeduce, nu sa astepte mereu indicatii pretioase, pe de o parte, iar pe de alta, la actuala criza bugeatara si a invatamantului, se pare ca nu te-ai mai gandit!
La scoala generala se preda ceva de gen Educatie civica, menita sa completeze cei 7 ani de acasa!
Daca in trecut exista o carte de maniere numita Merci, pardon, scuzati, acum poti apela la cartea doamnei profesoare Aurelia Marinescu = Bunele maniere astazi, pe care o poti gasi aproape in orice librarie!
In situatia actuala nimeni nu e dispus sa faca munca degeaba, cand altii iau salarii si sporuri uriase si total nejustificate
din punctul de vedere al eficientei si productivitatii, din pacate!
De acord.In locul dirigentiei.Si asa pierdem vremea degeaba la ora aia macar sa invatam cum sa ne comportam.Inainte nu era nevoie sa citim in carti ca sa stim, era ceva natural, acum cartile de gen devin best-seller-uri
Ar fi bine sa existe ore de acest gen incepand din clasa I. Sunt unele cazuri in care din familie copiii nu reusesc sa deprinda aceste lucruri. La noi copilul nu este privit holistic, ca avand o personalitate complexa ci doar avand creier care trebuie intesat cu cunostinte. De exemplu s-a observat ca inteligenta intelectuala fara cea emotionala iti da putine sanse de reusita in viata.
Pentru ca aceste cunostinte ar trebui dobandite in cei 7 ani de acasa. Cine nu si le-a insusit atunci, slabe sanse s-o mai faca in facultate.
Aolooo...alta materie?!:o`
De parca n-avem destule
Las' ca mie`mi ajung si astea...si daca citeste cineva din ministeru educatiei
Scoate-ti va rog eu frumos logica si latina din invatamantu` de liceu
Nu`mi trebuiesc[-x
Vrei una in plus?
Chestiile astea le inveti de la parinti, din propria experienta. E adevarat ca unii ar avea nevoie de un asemenea curs, dar ...nu cred ca asa ceva poti invata la scoala. Asta e opinia mea
Pentru ca statul considera ca parintii ar trebui sa ne invete cum sa ne comportam in societate, dar nu s-a pus niciodata din pacate problema ca unii parinti nu isi fac treaba cum trebuie si lasa copii sa creasca cum apuca, singurei sau uneori pe la bunici.
sunt unii parinti care nu se mai trezesc din bautura(eu una nu ii consider parinti), va imaginati si voi bietii copilasi cum cresc!
Si da ar fi necesara introducerea unei astfel de materii in scoli, dar eu as introduce-o mai devreme, inca din primii ani!
Stii? cand vrei sa ai un copil ar trebui sa te intrebi:sunt in stare sa ii ofer educatia necesara de a deveni Om cu adevarat, ori nu?
Si daca stai la indoiala, mai bine e sa nu ai copii, dar vezi tu, nu toti gandim asa, si e pacat de bietele suflete nevinovate de copii ce chinuie pe lumea asta!
victor987 întreabă: