Oamenii nu au devenit mai rai, ci s-au schimbat, asa este, tinerii fac multe greseli, in care isi pun chiar si viata in pericol, band alcool, mergand in cluburi de noapte etc. Ei nu constientizeaza prea bine ce fac, si ar trebui ajutati sa o faca. Deasemenea mai vorbesc urat, ceea ce inseamna ca au luat-o pe o cale gresita, dar exista psihologi care vor sa le schimbe comportamentul urat.
Oamenii au devenit mai rai cu timpul si datorita mai multor factori
Un prim factor principal il constituie educatia fara de care nu se poate aduce bunatatea, un alt factor ar fi ca ce vedem aia facem asa ca e greu sa iti spui "stai ca pe asta poate l-a durut ce i-am facut", sau "si ce-mi pasa? eu sa ma simt bine" un al 3lea factor ar fi ca exemplele lumii nu sunt intocmai de dorit de ex:Gaga, Rihana, Jay-z (si nu intreba de ce, faptele vorbesc de la sine) filme tot mai violente cu tente de violenta, cu tente de sex. Un alt factor ar fi ca raul este mai placut decat binele si este mai usor de facut + multi alti factori precum invidia, egoismul, ranchiuna, etc.
Te referi la oamenii care sunt cu adevarat oamnei adica cei care au sentimente si stiu sa iubeasca care respecta intre ei? Daca la asta te referi e simplu din nevoie au devenit multi dintre ei niste criminali sau hoti sau mai sunt si oamneii carora nu le putem spune decat NENOROCITI pentru ca lor nu le pasa de nimeni si cred ca stim cu totii la ce ma refer daca nu sa stiti ca nu fac discriminare dar incepe cu litera T ori R cred ca ati inteles acum ...
Dupa mine sunt multe motive...
Oamenii sunt rai uneori si fara motiv. In generl cineva este rau cu cineva pe care nu prea il suporta sau in legatura cu lucruri care nu le fac placere. Uneori rautatea in sine este fara sens. Cand cineva este rau cu o persoana, de obicei si acea persoana devine rea cu cealalta. Eu nu inteleg aceste motive de rautate, nu este mai simplu sa te intelegi cu toata lumea si sa fi bun cu toti? Dupa mine nu esti castigat cu nimic daca esti rau cu cineva. Chiar este frumoasa intrebarea ta. Te face sa te gandesti si la tine, dar si la altii. Poate pe unii ii va face sa realizeze ca este mai bine sa fii bun cu ceilalti daca vrei sa se comporte si ei frumos cu tine. Rautate nu aduce la nimic bun si nu stiu de ce oamenii devin mai rai...
Pa!
As putea zice "pentru ca e in adnu lor" dar tu ai putea zice "da dar pe vremuri nu erau chiar asa." si as fi un prost. nu e in adn-u lor. nu asa am fost proiectati. sa fim rai. pur si simplu lumea "a avansat" si odata cu progresul a venit si degenerarea valorilor morale. e ceva inexplicabil. am un dar de a da exemple proaste cand un pitbull este mic, este inofensiv si dragalas si cutish si blablabla. si cand creste, creierul acestuia o ia razna si devine un ucigas. (nu toti dar majoritatea crescuti in lumea asta). cam asa si cu lumea. cand suntem mici, suntem dragalasi. de ce? pentru ca traim in lumea noastra. cand crestem. well... ne adaptam lumii reale care ne face mai rai. nu zic sa stam in singuratate ca sa fim buni, ci pur si simplu sa nu mai urmam spiritul de turma. nu fi prost si-ti bate joc de un batran pe strada doar pentru ca tovarasii tai din gasca gasesc asta teribil de amuzant. si nu fi proasta si-ti barfi prietenele doar pentru ca te plictisesti cu colega in ora si ai ciuda pe aia ca ti-a facut nu stiu ce. tu esti rea sau buna?
Cand oamenii devin mai rai (ca rai au existat de cand lumea), de vina e societatea.In general, societatea capitalista, care se bazeaza pe capital, reuseste sa faca acest lucru. In occident, e si mai rau decat in Romania, dar ii vom ajunge repede, repede din urma. Am preluat de la ei tot ce au mai prost, si crede-ma, au destule.
La unii rautatea este mostenita genetic, la altii rautatea apare din dorinta de a aduna cat mai multe bunuri si valori pentru a avea si mai mult decat celalalt!
Nu au devenit mai rai, au fost asa dintotdeauna! Tu i vezi doar acum, si i vei vedea de acum inainte! Rautatea si egoismul caracterizeaza pe multe persoane, din dorinta de a ajunge cat mai sus in ierarhia sociala! Multi calca pe capete sa ajunga cat mai sus! Sa faci rau e foarte usor, sa faci bine e un efort! Viata devine o lupta continua, in efortul de a ne apara si feri de astfel de persoane, de care e plina lumea! E bine sa ai ochi sa-i vezi, sa stii din timp, de cine sa te feresti!
Este scris in biblie, ca in vremurile din urma, oamenii se vor departa de Dumnezeu, si iubirea va disparea.si biblia se refera la iubire in tot intelesul ei; iubirea intre semeni, iubirea domnului pentru oameni, iubirea oamenilor pentru frumos, drept, cinstit pentru natura.deci vom trai ca niste roboti fara cel mai important sentiment care ne ajuta sa ne suportam intre noi si pe noi insine.cred ca asta e iadul.de ce? nu stiu.stiu doar ca e adevarat.
Dupa parerea mea, rautatea se trage din frustrari/complexe. Un om care se simte sanatos si implinit nu e rau. Dar din pacate acest tip de om e pe cale de disparitie.Lumea e plina de frustati si complexati, in plus e plin de vedete care promoveaza ipocrizia si uita de unde au plecat.Se putrezeste societatea, mai ales unde sunt multi oameni adunati intr-un loc mic, de ex. cartierele de blocuri...Societatea noastra e construita pe principiul concurentei, care se zice ca ar fi motorul progresului.Problema e ca aceasta concurenta accentueaza raul din oameni in loc sa ajuti pe cineva, il vorbesti de rau ca sa pari tu mai bun, te bucuri cand ii merge rau daca asta inseamna ca tie iti merge mai bine, chiar ii faci rau, ca sa castigi tu ceva sau pur si simplu ca sa pari mai puternic.Ca sa fi bun trebuie sa faci un efort, raul, egoismul sunt mult mai usor si mai natural de facut. Facerea binelui implica si riscuri:riscul de a pierde, riscul de a fi considerat 'anormal' de majoritate.Nu cred ca exista un raspuns concret pentru intrebarea ta totusi nu sunt toti la fel...desi sunt rari ceilalti, mai exista si persoane cu suflet[]kiss
Eu nu am ranit niciodata pe nimeni si nu urasc pe nimeni sunt buna cu toti dar nu stiu de ce sunt asa de buna
anonim_4396 întreabă: