Pentru ca "Omul bun e nebun", spune o vorba de-a noastra... Altruismul si omenia, neintelese si neapreciate, iti lasa de multe ori un gust foarte amar... si tu te-ai implicat, te-ai zbatut, dar... asa sunt oamenii! Recunostinta e floare rara, si mai ales la romani!
Nu e chiar asa. Suferi daca astepti recunoasterea faptelor tale bune, daca vrei cu tot dinadinsul apreciere si recunostinta. Normal e sa uiti ca ai facut o fapta buna, sa nu astepti nimic de la cel ajutat, altfel valoarea ei nu exista practic.
Iisus a suferit cel mai mult pe pamantul asta.Deci? Nu ma mai deranjeaza nesimtirea oamenilor de la o vreme.
Pentru ca pe unii ii doare in cot, iar altii pun tot la suflet. Depinde desigur si de cata nevoie au ceilalti de ajutor, ca daca n-au, n-ai de ce sa te simti jignita. Orienteaza-te catre cineva care chiar are nevoie. N-am inteles exact de ce au de suferit oamenii buni din cauza celor nerecunoscatori - pentru ca nu te ajuta cand le-o ceri, chiar daca ar fi in masura, si tu la randul tau i-ai ajutat?! Cred ca e o atitudine a unora, sa "uite" ca au fost ajutati, sa nu accepte ideea ca au fost vulnerabili?! Oricum, parca una din legile lui Murphy zicea ca daca ajuti pe cineva o data, cu siguranta isi va aminti de tine cand are nevoie a doua oara de ceva . Asa ca mai cu bagare de seama cand oferi ajutor, nu te implica asa tare emotional, daca stii ca vei avea de suferit. Si filozofand putin cred ca cea mai mare greseala pe care am putea s-o facem este sa asteptam de la celalalt acelasi lucru pe care noi am fi gata sa-l facem pentru ei... Dar asa e viata: All give some, some give all.
Buna. cel mai important este sa nu astepti rasplata... ce ai facut ramane facut si gata... mai bine sa dai decat sa primesti... acum ca acea persoana a uitat binele pe care i l-ai facut asta nu e o problema decat de ratiune si atata tot
Oamenii buni nu au de suferit, numai ca nu poti astepta sa primesti ajutor de la cineva caruia ii oferi.
In general oferi ajutor unora si primesti de la altii.
Au de suferit pentru ca nusi dau seama de oameni cu care stau de vb sti asta te invata viata toti patim cate ceva si dupa aia incepem sa ne dezvoltam inteligenta sti melodia aia de la bug mafia. ai grija ce faci cu cine te bagi
La noi la romani facerea de bine, contact sexual cu mama este.adica si in biblie scrie, cand faci un bine sa nu-l faci interesat.sa nu te astepti la recunostinta sau la intoarcerea binelui. daca iti este cerut ajutorul, si se uita aceasta cred ca schimba oarecum situatia fiindca ajungem la ce spune harciog.
A fi bun, afi rau depinde fiecare cum intelege dar in general se profita intens de bunatate din simplu motiv ca de rautate nu se poate profita decit s-o indrepti impotriva altora. Daca esti bun trebuie safii fara un motiv anume. Daca suferi inseamna ca ai avut un scop sa fii bun si nu l-ai atins.
Daca nu ai mai suferi nu ai mai fi bun.ai fi ignoranta ca toti ceilalti.binele facut se va intoarce cand vei avea mai mare nevoie de el dar nu de la aceeasi persoanede unde te astepti mai putin. daca vom face rau se intoarce asupra noastra mai devreme sau mai tarziu
Nu numai oameni buni sufera, tot ce are suflet poate suferii si dupa plata vine si rasplata mai devreme sau mai tarziu.