Pai hai sa iti dau eu cateva motive probabile:
- pentru ca sunt din ce in ce mai multe fete care raman insarcinate la 13-15 ani
- deoarece copiii din ziua de azi de cand sunt prin clasa a 6a au probleme existentiale daca sa faca sex normal cu prietenul/a sau oral, ca sa nu "se vada" sau cum sa se mai filmeze in timpul asta
- deoarece un studiu sustine ca 75% din cele care si-au inceput viata sexuala inainte de 18ani, daca ar avea ocazia, nu ar mai lua aceeasi decizie
- pentru ca odata ce ai facut pasul asta, ce motiv ai avea sa te opresti? ar fi cea mai mare placere care o cunosti
Parintii mei sunt divortati, pe mine m-a crescut mama. Nu este o mama moderna, oricat ar incerca ea sa ma inteleaga, ea avand o varsta peste 50ani. Cu toate astea, stia ca am un prieten de un an, l-a cunoscut, a vazut ca este un baiat normal, bun si lucrurile au venit de la sine. Desi am auzit-o vorbind ca sexul inainte de casatorie nu il aproba, nu mi-a zis niciodata o vorba. Mereu m-a sustinut si a zis sa am grija ce fac si sa nu am vreo sarcina nedorita. Bine-nteles, asta se intampla cand aveam putin dupa 18 ani, nu 15 ca fetele de azi.
Părinţii de fete, în special mamele de fete, sunt paranoici şi stupizi. E aproape regulă şi oricât de mult s-ar strădui mulţi să nu recunoască, asta este.
La noi în ţară (şi se poate verifica şi aici pe site) încă dăinuie anii de manipulare cre(ş)tină din Evul Mediu. Cum dracu' să dea societatea înainte dacă noi tratăm totul ca-n Evul Mediu?!
Într-adevăr, începerea vieţii sexuale la fete sub 16 ani reprezintă risc medical, dar de-aici şi până la virginitate la 23 de ani mi se pare odios, indiferent de sex.
Mai ştiu eu pe una ajunsă virgină la 25 de ani şi avea un prieten cu care era de aproape un an şi când i-a spus că e virgină (după comportament nu-ţi dai seama că a văzut în stânga şi-n dreapta - că e matură dpdv psihic doar că e frustrată) a fugit mâncând pământul. De ce? Păi sincer şi pe mine m-ar tenta să fug (totuşi nu cred c-aş fugi), mai ales dacă-mi spune că a avut prieten şi înainte.
Băi dacă ăia au fugit înainte să o facă cu ea au fugit fie pentru că are în ea "texte" cu "virgină în noaptea nunţii", fie pentru că e materialistă, proastă, etc. etc.
De la 16 ani în sus e ok pentru ambele sexe şi câtă vreme vă protejaţi eu nu văd nicio problemă. La urma urmei sexul este o activitate care provoacă plăcere.
Toate aceste stupizenii se datorează manipulării religioase puternice care a ridicat în slăvi virginitatea feminină şi a pus sexul pe plan mai important într-o relaţie în dauna respectului sau a înţelegerii pentru că religia este misogină (chiar mai misogină decât mine).
Spor!
Amu, daca te uiti mai demult in trecut, vezi ca bunicii, si parintii lor isi incepeau viata sexuala la 14-16 ani fetele, la 16-18 ani baietii, ca atunci se si casatoreau. Timpurile s-au schimbat, in perioada tineretii parintilor nostri se facea scoala, facultate, cautau sa-si faca un rost mai intai si dupa aia sa se casatoreasca. SI pana la noi, lucrurile au mers asa, adica oamenii se casatoreau, si apoi faceau sex. Daca mergi si intrebi pe preot, vei vedea ca nici el nu este mai ingaduitor decat parintii tai. Vei vedea de fapt ca schimbarea asta este destul de recenta, a patruns la noi odata cu celelalte lucruri venite din vest.
Un parinte care tine cu adevarat la copilul sau, si care are si frica de Dumnezeu, va spune intotdeauna: "intai casatoria si apoi patul".
Ai zis bine 23 de ani. Da, la 14 -15 ani un tinar este format din punct de vedere sexual. Insa maturitatea necesara pentru a-si asuma resposabilitatea unui act sexual, ma tem ca este, asa cum nu iti place, pe la 22-23 de ani. Daca vezi actul sexual doar ca pe ceva care sa iti dea placere si doar atit, e normal sa crezi ca la 17 ani e permis, insa, daca vrei sa iei toate aspectele lui in considerare, adica faptul ca cind o faci, tu te imparti cu acea persoana, si ca niciodata nu va mai fi la fel cu altcineva, faptul ca poate aparea un copil, faptul ca daca nu ai grija, te poti imbolnavi (sunt destule cazurile de boli venerice in acest sens)
... atunci iti dai seama ca nu e un lucru asa de usor de apucat si ca e bine sa mai astepti. Cel mai frumos e sa fi virgin(a) pina la casatorie, sa o faci doar cu persoana, care sa fie sotul (sotia) ta. Vrei sa fi ca o prajitura printre multe altele (gustata doar si apoi data la o parte sau schimbata), sau vrei sa fi unica pentru cel ales sa fie unic pentru tine? Eu cred ca mai frumos ar fi sa te pastrezi doar pentru unul. Daca nu o vei face, vei intelege ce ti-am spus eu acum, dar va fi prea tirziu. Vei regreta, si nu vei mai putea schimba nimic atunci cind cel caruia te-ai daruit te va schimba desi ti-a jurat poate dragoste eterna. Adevarul e ca realitatea e mult mai dura decit pare.
Eu cred ca parintii stiu ce stiu. Ei au experienta vietii. Si poate ca ar fi mai bine sa iei seama la ce zic ei. Ei in acest punct au dreptate.
Este fata si ai tai isi inchipui tot felul de lucruri(rele), de asta nu sunt de acost cu acest lucru.
La 17 ani e o varsta relativ buna, dar mai asteapta un pic macar pana la 18 pentru ca organisnul tau sufera transformari si nu trebuie"fortat". Inca un lucru:nu iti incepe viata sexuala cu un baiat abia cunoscut, ca asa vrea el, fa cum simti tu, nu lua decizii pripite care ar putea sa te coste toata viata. Daca iubitul tau te "bate la cap", spune-i ca nu esti pregatita si ca mai vrei sa treaca un pic timpul, daca accepta lucrul asta inseamna ca tine la tine, dar sa nu te lasi "pacalita"de acest lucru ca baietii din ziua de azi sunt mai"siretzi". Daca aveti ceva vreme de cand sunteti amundoi(aproape un an sau mai bine de un an) si ai incredere ca nu te va parasi dupa ce obtine ce vrea, poti sa iti incepi viata sexuala, dar nu uita ca e un pas foarte important in viata ta.Nu te da pe mana oricui. E pacat
Ma rog, fiecare cum vrea. Important e sa nu-ti para rau mai tarziu (eu nu-mi imaginez cum ii poate parea rau cuiva de asa ceva , dar poate fetele se asteapta la altceva). Incepe-o cand vrei tu, de preferat mai devreme ca sa ai timp sa acumulezi experienta si sa stii ce sa dai, la ce sa te astepti, ce sa ceri.
Si totusi, parintii nu te pot supraveghea mereu Profita de asta
Daca tu te simti pregatita pentru asta. si simti ca poti fi responsabila in caz ca apare o sarcina. poti sa o incepi! Si parintii sunt impotriva pentru ca poate nu te cunosc atat de bine incat sa stie daca esti responsabila! Totusi... gandeste. te foarte bine inainte sa o incepi! Ca s.ar putea sa nu ramai cu baiatul respectiv toata viata si atunci... s.ar putea sa regreti! Si va veni momentul cand vei avea un sot! Ce va crede cand va vedea ca nu este el cel care ar fi trebuit sa te faca a lui? Deci. ca sa faci un asemenea pas trebuie sa fi foarte constienta de consecinte!
Eu am 16 ani si numai sunt virgin! La 17 ani spun eu ca este ok, sa-ti incepi viata sexuala.
Buna Deea. un iti dau un sfat...si te rog sa nu-l iei in nume de rau:in priul.rand cand vei face acel pas..., mai incolo te vei satura de pl[], si cum sa te sustita un parinte, cred ca glumesti, mai ce valoare mai are o fata daca nu are virginitatea, asta e bogatia unei fete, mai incolo vei regreta, si fetele care se,, pastreaza" virgine pana la nunta au de castigata, barbatul cand va fi nervos nu te va face curva,,, stie cum te-a luat, bine este decizia ta. ce faci, cum faci, si cu cine faci, dar o data ce ti-ai inceput viata sexuala trebuie sa tot faci sex!
bAFTA SPER CA TE-AM AJUTAT*:*:*:*:**:*:
nu o lua in nume de rau!
te pup:*:**:*
Corect la 17 ani zic eu ca e o varsta destul de frageda pentru a face acest pas si cum a zis si TIPUL_verde sa nu-ti para rau mai tarziu plus ca nu e bine pana la 18-19 ani deoarece poti face cancer. SPER CA TIAM FOST DE FOLOS.Incearca sa iei decizia cea mai corecta.Viitorul tau depinde de tine.
Eu cred ca parinti nostri stiu care e diferenta dintre o iubire adevarata si fluturasi astia in stomac pe care ii au toti tineri, si pentru ca e tocmai un pas important nu vor sa gresim si sa ne incepem viata sexuala doar asa ca rade X sau Y.
Si nu exista o varsta potrivita la care sa-ti incepi viata sexuala, o faci cand simti, dar cum spuneai si tu nici la 13 ani.
Eu zic sa mai ai rabdare pana dupa 18 ani, ca atunci vei fi mai pregatita si mai matura si iti vei da seama exact daca vrei sa faci asta.
Dar tu alegi pana la urma si daca simti ca te merita baiatul cu care esti si ti la cu adevarat fa`o.
Majoriateate parintilor le interzic fetelor sa-si inceapa viata sexuala pana la 18 ani ca la baieti i alta problema nu prea au treaba numa sa nu se trezeasca cu un plod in fata usii.
Intradevar mai sunt si exceptii de parinti care dau mai multa liberate copiilor sau care i tin virgin pana se casatoresc.
Nu exista o varsta acceptabila pentru ati incepe viata sexuale fiecare cand se simte pregatit.Aici conteza mai multi factori: genetici, educatia din familie, anturajul si asa mai departe.
Salut!
Ai dreptate ca parintii sunt "impotriva" inceperii unei rel sexuale.Si nu e vorba de sustinere doar ca ei se tem pentru noi, vrem sa facem acest pas cu cap. adica nu vor ca prima ta experienta sa fie cu oricare, ci cu cineva pe care il iubesti sau cel putin il placi.
13-este o varsta frageda.atunci incepi sa te descoperi pe tine ca fata/baiat, pe cand 17 este o varsta acceptabila, organismul tau e cel putin pregatit sa sufere noi schimbari, etc.
Fato le e frica sa nu ramai cu burta la gura. tu nu te gandesti?
ca ala isi baga aia in tine iti face copil si te lasa si cine trage? maicata si taicatu
De ce se spune ca; te grabesti ca mireasa la pat? sau ca fata mare la maritat? se supraevalueaza atat de mult sexul incat dezamagirea e profunda cand il asociezi cu, casatoria, copii, rutina.cand dai ochii cu toate astea iti doresti sa fi copilarit mai mult.parintii satiu asta.si va privesc cu mila cand vad ca si voi faceti aceleasi greseli care le-au facut si ei.crezi ca e mare chestie? sa-ti incepi viata sexuala? crezi ca asta -ti va umple golul care-l simti? esti datoare sa incerci dar nu oricum, oricand si cu oricine.vei suferi la fel de mult pentru cateva clipe de asa zisa placere.si nu merita.
Http://www.ortodoxiatinerilor.ro/......iua-de-azi cred ca intr-un fel aici ai gasi un raspuns care din cate observi nu mai intereseaza generatia actuala(majoritatea, nu chiar toti)
Deea intreabati parintii dc nu sunt de acord cu inceperea vietii sexuale la varsta ta.Pentru un parinte ca, copilul lui sa vina acasa si sa spuna ``MAMA STII NU MAI SUNT VIRGINA``e ca pentru un om fara oxigen adica s-ar simti jicnita mai ales daca ea te-a educat intr-un anumit fel.Ai grija. VIata sexuala o poti incape de la 18-19 ani dar cu prezervativ
Deea, 17 ani e ok daca esti destul de cu capul pe umeri sa:
1. ai mare grija cu contaceptia, nu e de gluma, poti ramane insarcinata din prima si e un calvar intreg avortul, nu mai vorbesc de boli, (poti chiar sa nu scapi de unele toata viata, sifilis, hiv, vegetatii veneriene) chiar daca "e cel mai minunat om intalnit vreodata".
2.scapa de:
1) genul intelectualuluinsovaielnic: te intreaba cate carti a scris Socrate si rade in barba de cat e de interesant
2) boemul neinteles centrat pe el, care e un zeu caruia i-a fost interzisa ambrozia de familie si prietenii de la bloc
3. masina asta, asta frate o vreau si vin pretenii mei la bong, o sa fie caterinca
4.de peste 30 de ani care in general sunt "foarte vulnerabili", plin de probleme insolubile cu viata lor complicata cu nevasta, soacra copiii, care initial te flateaza cu mii de complimente de cat esti tu de speciala, diferita si matura fata de fetele de varsta ta
5. ted bundy
Ce vrei sa spui "tipul-verde"? Ca daca parintii au inceredere in copii lor noi sa ne apucam si sa "ne-o tragem" pe la coltu' blocului? Normal ca nu ii in regula sa iti incepi viata sexuala asa devreme! Doar esti copil, bucura'te de copilarie, ai toata viata inainte pentru relatii sexuale si ce ii in neregula daca iti incepi viata sexuala la 23 de ani sau dupa ce te casatoresti? Sau ce tu vrei sa fi mai smechera si sa faci sex la 15 ani? Si ce o sa faci dupa aia, dupa ce te desparti de prietenul? Te culci cu unu' si cu inca unu' si cu inca unu' si tot as apana te mariti (sa zicem 25 de ani) in 10 ani intretii cel putin 10 relatii sexuale (sa zicem ca stai un an cu cate un baiat, chiar daca e imposibil). Nu ai prefera ca atunci cand iti incepi viata sexuala sa stii ca barbatul acela te iubeste si nu te va mai parasi nicio data? pentru ca stai linistita ca nu o sa ramai cu un baiat daca i te oferi la 15-16 ani. Parintii nu de prosti sau de "inapoiati", "demodati" sau cum ziceti voi, va zic sa mai asteptati si sa va traiti copilaria. Gandeste-te bine inainte sa iei o astfel de decizie pentru ca virginitatea nu ti-o mai da nimeni inapoi + de asta spre deosebire de o fata care si-a inceput deja viata sexuala, o fata virgina este privita si se simte altfel, pura, inocenta, de neatins, se simte dorita dar tousi stapana pe proria soarta, daca tu, in preajma fetelor cu o viata sexuala activa te simti inferioara, atunci ar trebuie sa mai astepti sa te maturizezi si daca continui tot asa vei ajunge o... Nu mi-o lua in nume de rau, eu iti dau un sfat, acum tu faci ce vrei, iti urez noroc in alegerea decizii corecte!