anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce părinții parcă trăiesc după gura lumii?
V-ați bate,urâ,jigni copilul dacă n-ar vrea aceeași credință ca voi sau n-ar crede?
Dacă ar alege un baiat/o fata de care este indragostit/a si voua nu va place acel baiat-fata l-ati da afara din casa sau l-ati bate?

Pentru voi ca părinți ce este mai important,să aveti copii fericiti sau să îi placă de cine vreti voi,să aibă ce orientare vreti voi, ce credinta vreti voi, etc?

Chiar nu înțeleg acești părinți.

20 răspunsuri:
| ania a răspuns:

În cazul unui părinte creștin care îl iubește pe Dumnezeu și are un copil care refuza sa creadă și are o relație fizica cu cineva cu care nu e căsătorit, părintele creștin are datoria de a fi loial în primul rand lui Dumnezeu, adică sa nu permită în casa lui căci Eva sa trăiască în păcatul curviei. Cine vrea sa aibă valori decât părinții e liber sa își sponsorizeze valorile, sa lucreze, sa plătească chirie, sa se întrețină.

| suntserios a răspuns (pentru ania):

Adica ce vrei tu sa ne spui e ca povestea ta cu diverse zeitati e mai importanta decat propriu copil nu?
Nu cred totusi ca un parinte poate avea asa o atitudine mizerabila fata de propriul copil.

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Nu pot înțelege cum credincioșii își bat joc de copii lor pentru religie,eu am fost crescută de creștini și simcer a fost ca un iad,batai,tipete, mama nu era acasă niciodată, si spun cu toata rusinea că venea gravidă din,, an in an,, bunica era credincioasă și mă lovea mereu singurul care a tinut la mine a fost bunicul vitreg care in ciuda faptului ca nu sunt nepoata biologica el a tinut la mine si mi-a facut viata mai frumoasă până a murit in 2020.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca sunt spalati pe creieri de religie. In asa hal incat nu le pasa nici de copii nici de nimic. Citeste raspunsurile date de @ania. Te vei ingrozi.

Religia a făcut mai mult rău decât bine, ani la rând oamenii au avut de suferit din cauza religiei și câți oameni le i-a apărarea preoților dar nimeni nu vede că acești preoti, ghizi spirituali, mesageri sau cum le-o mai spune, își bat joc de ei.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand religiile au fost impuse cu sabia si focul cum ar fi putu sa faca bine?

Da,și cât sânge s-a vărsat pentru religii...Și @ania spune că cine nu crede în Dumnezeu este liber să își plateasca chirie, să se intretina singur,(cat este la parinti)Păi dacă e minor cum să faca si aia? e un copil pana la urma

| ania a răspuns (pentru anonim_4396):

Oricum ce crede cineva în sufletul lui e alegerea lui personala, nimeni nu poate impune altcuiva ca să creadă, Dumnezeu ne-a dat liber arbitru, fiecare alege ce crede.
Dar cât privește acțiunile, copiii datorează sa ii asculte pe părinți în ce privește unde sa meargă, unde sa nu meargă, cu cine. și ce fel de relații sa aibă. Când vei avea copii vei înțelege ce responsabilitate mare e sa ai copii, câte cheltuieli implica hrana, îmbrăcămintea, cheltuielile de întreținere a casei. E ușor sa vii cu pretenții când nu contribui.

| Violleta2022 a răspuns:

Mai fetita, tu ai doar 12 anisori, deci imposibil sa intelegi tu parintii sau adultii, de ce-ti interzic acest lucru, fiindac n-ai inca creierasul prea dezvoltat iar relatiile cu iubitii la anisorii astia atat de mici sunt total INTERZISE!

Parintii care traiesc dupa gura lumii sunt oamnei simpli, limitati si nu prea inteligenti.
Nu mi-am batult copii, dar i-am pedepsit cand au facut lucrui interzise si rele.

In ce priveste partnerii pe care i-au ales ei, nu am intervenit niciodata dar nici nu au ales ei gunoaie sau golani ca sa fiu ingrozita de ce se va alege de viata lor, dar nici nu am acceptat ca copiis a iaba legatur de acest gen, sub 17-18 ani, cand nu erau ei capabili sa inteleaga ce se intampla in viata lor.

Pentru mine, ca parinte, este mai important sa-mi vad copilul sanatos, ca fericirea si-o face singur!

Tu nu ai cum sa intelegi parintii si cam nicmi din ce se intampla cum nici cu adolescenetii, fiindca esti inca copilas foarte mic la doar 12 anisori!

Cand vei ajunge matura si vei deveni parinte vei afla mai multe si vei intelege atunci, dar pana atunci, mai ai inca nevoie d e multa educatie de la parinti, sa-i asculti in totalitate si sa pui mana serios sa inveti la scoala, ca asta este unica ta repsonsabilitate de elev, la ansiorii tai!

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

N-am 12 ani, și nu mă încântă ideea de a umbla după băieți, eu nici nu mă gândesc la ei pur si simplu relatiile nu prezinta un interes pentru mine acum

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci pentru ce invenetzi scenarii si creezi topice fara sens pentru tine si pentru anisorii ati?
Ocupa-te de scoala, deinvatat, de teme, de alte materii si lasa topicele asta, care desi zici ca nu te intereseaza, pare ca te intereseaza foarte tare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cât de tâmpit sa fiu să îmi bat copilul pentru că are altă credință... Cât despre prietenii cu care umbla normal că îmi voi da cu părerea atât timp când e minor și trebuie să am un cuvânt asupra educației lui și știu că anumite persoane nu i ar face bine.

| Drimmero a răspuns:

Doamne fereste, normal ca nu as face asa ceva. Eu oricum nu am treaba cu religia, deci va fi alegerea lui sa creada sau nu in vreun zeu, eu nu-l voi duce la biserica, nu-i voi tine dogme religioase, din partea mea e liber sa creada in ce vrea el, nu m-ar deranja nici daca e religios desi ma indoiesc ca de capul lui va avea perceptii d-astea daca nu i se baga pe gat indroctrinare, deci nu voi interveni in cele "sfinte".

Cat despre cazul in care se indragosteste de cineva de care mie personal n-o sa mai placa nu voi reactiona in niciun caz ca un salbatic, daca e un baiat sau o fata de moravuri usoare sau e din anturaje proaste o sa-i explic ca acea persoana nu e de el/ea asta pentru a incerca sa-l protejez de suferinta, oricum nu ma va asculta orice i-as zice aici pentru ca indragosteala e tampita si va face ce vrea, se va lovi singur in caz de esec. Nu ma intereseaza ce nationalitate are partenerul/partenera, ce culoare a pielii, ce credinte vor avea, doar sa nu-mi faca copilul sa sufere. Eu prefer sa-mi vad copiii fericiti, e mai presus de orice.

| dullcat a răspuns:

Poti citi aici, e pusa aceeasi problema.

https://www.tpu.ro/......-a-fi-noi/

Cred ca parintii astia au avut mici/mari lipsuri undeva pe la rotitele din creier inca de cand erau copii sau adolescenti, asa ca au crescut ca atare, validarea din partea lumii si frica de ce spune fiind in stransa legatura cu experientele lor emotionale timpurii.

| Freya1 a răspuns:

Treaba cu credință e un pic mai aparte.Adica nu e ok sa îți indocrinezi copilul (cum fac mulți pocaiti) sa creadă în X lucru, sa stea 24 din 24 la adunări, sa nu facă aia si sa nu dreagă cealaltă.Dar dacă ești un om credincios în limita normala, un om ce tine o sărbătoare sau botează un copil și îți sfătuiești copilul ca e ok sa facă asa dacă simte nu e nimic greșit.

Eu o sa fiu părinte și nu pot sa spun ca o sa fiu super incantata cu toate alegerile lui ca e clar.Si atunci o sa ii explic din perspectiva mea ce e ok sau nu.Dar nu, nu o sa îmi bat copilul sau sa îl dau afara din casa dacă nu e copia mea fidela.

| Hammurabi a răspuns:

Întrebările tale n-au nici un rost dacă nu spui câți ani ai.
Pentru că e esențial.
Până în 18 ani e una.
După 18 e alta.

| DeMicUnCălător a răspuns:

E Trist dar adevărat. majoritatea părinților sunt prea egoiști pentru a-și asculta copii. Dacă ar fi să le dăm o notă, majortitatea nici n-are trece clasa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu sunt părinte, dar îți pot spune despre acest tip de părinți că sunt despotici și egoiști.
Nu-și cunosc bine copiii, de aceea asculta de gura lumii, de oricine le baga in cap ceva rău despre copiii lor.

| troleibuz a răspuns:

Educatia lor a fost facuta prin frica, rusine, vinovatie. Nici eu nu inteleg cum nu realizeaza ca nu gandesc normal. Pentru mine nu o sa conteze niciodata ce zic vecinii, chiar ma bucur ca generatiile care vin sunt mai individualiste si multi nici macar nu se cunosc cu vecinij

| MironMihaela a răspuns:

Pentru unii parinti conteaza doar imaginea lor in societate, din pacate si mai putin fericirea copiilor lor.