Majoritatea parintilor vor ca copilul lor sa ajunga ceva in viata sa faca, sa realizeze ceea ce ei nu au putut realiza
Dar daca ceea ce isi doresc parintii nu e ceea ce isi doreste copilul?
Copilul este copil,nu realizeaza multe si cand va realiza va fi prea tarziu, copilul isi doreste sa manance, sa fie bine imbracat, sa aiba poate telefon de ultima generatie si sa nu-i lipseasca banii de buzunar dar ei cred ca parintii vor trai o vesnicie sa-i intretina ceea ce stim bine ca nu va fi asa, de aceea orice parinte isi doreste ca copilul lui sa ajunga ceva in viata[scuze pentru eventualele greseli]
Ma refeream la profesia pe care o doreste copilul (parintele vrea ca el sa fie doctor, iar el vrea sa fie bancher).
In cazul asta e alegerea copilului sa se faca ce isi doreste
Pt ca la randul tau, si tu esti obsedat sa ai super parinti: sa iti dea vbani de buzunar, sa nu te certe, sa nu comenteze niciodata nimic, sa fie cat mai toleranti, eventual sa iti cumpere masina etc. E un fel de schimb pe schimb
Parintii vor super-copiii pentru a se simti impliniti, pentru a se mandrii cu "ceea ce au crescut EI".
Orice om vede in copilul sau potentiala indeplinire a tuturor visurilor sale. De asemenea, oferindu-i copilului mai multe resurse decat i-au fost oferite lui, pretentiile sale cresc. Plus ca, pe masura ce imbatranim, uitam tot mai mult cum am fost noi cand eram copii/ adolescenti.
Mai exista si efectul de turma, care-i indeamna pe parinti sa-si biciuiasca (metaforic vorbind) odrasla in ritmul in care par s-o faca ceilalati parinti.
Parintii isi hranesc frustrarile prin "hiper -educarea" fiului/fiicei.
Sa invete mereu sa fie de 9 si 10, sa nu iasa in oras, sa...
Insa evita ce e mai important si anume dreptul de a fi exact el/ea/insusi/insasi.
Practic educa un robot lipsit de libertate si de personalitate alfa.
Copii se cresc pentru copii nu pentru parinti.
Fundamentala nu e atot-coordonarea ci legatura dintre copil-parinte.
Pentru a fi excelenti, sa aiba cu ce se mandri in ciuda problemelor financiare. sper ca te-am ajutat!
Deoarece ei se vad in tine pe ei... Isi indeplinesc dorintele prin tine. daca de exemplu mama vroia sa fie doctor te bate la cap sa te faci tu doctor...ei vor sa iti ofere totul in schimbul notelor tale si in schimbul de a le indeplini visele si sa i faci mandi. MAi inteles?:d
Pentru ca daca nu inveti sau nu esti politicos ( in ce mod vor parintii tai sa fii un " super-copil " nu vei realiza nimic in viata. Ei iti platesc rechizitele, ei iti dau bani de buzunar, ei te ajuta cand ai probleme, ei te inteleg, ei nu te cearta cand faci ceva rau. Trebuie si tu sa ii rasplatesti prin faptele tale!
Nu toti parintii vor un copil perfect, dar mai sunt unii care ii vor pentru ca sa fie pregatiti. Asta e parerea mea.