Abh
| Abh a întrebat:

De ce refuza tinerii sa accepte sfaturi de la parinti, avand in vedere ca parintii au experienta de viata si o gandire mai matura?

Răspuns Câştigător
leonardk
| leonardk a răspuns:

Iti dai seama ce evolutie rapida ar cunoaste specia umana daca tinerii ar prelua in cativa ani de educatie toate invataturile (rodul experientei de o viata) de la parintii lor. Cate esecuri si lacrimi ar putea fi evitate? Ce succese ar putea atinge? Cred insa ca mintea unui copil nu este pregatita sa acumuleze instantaneu atat de multe informatii. Totul se invata incet si cele mai bune invataturi sunt acelea ale caror repercursiuni le simt pe pielea lor. Era o categorisire a celor care invata:
Cei care invata din greselile altora - inteligentii
Cei care invata din greselile proprii - majritatea
Cei care nu invata din nicio greseala - idiotii.
Important este ca sa invatam fiecare dintre noi (parinti sau copii), cate ceva din greselile altora.

17 răspunsuri:
| vladix a răspuns:

Pentru ca tinerii au impresia ca le stiu pe toate.

| Flav a răspuns:

Fiindca tinerii trec prin diverse perioade, unde nu au intelepciunea necesara de a discerne chiar ce-i mai bine pentru ei. Si, la urma urmei, nu cred ca parintii au ascultat la randul lor atunci cand trebuiau s-o faca.

| snowflake a răspuns:

De ce?
pentru ca in ziua de azi, tinerii cred ca le stiu pe toate, de aceea si refuza ajutorul parintilor, sau persoanelor mai in varsta.
e ca si cum numai atunci cand vor da cu capul de pragul de sus, vor apela la ajutor din partea unei persoane mature happy

| Poinsettia a răspuns:

Ori fiind ca se considera atoatestiiutori, ori le e rusine, ori ii cred pe parintii lor demodati etc.

| luiza a răspuns:

Ei nu refuza sfaturile se cred ei mari si tari, si apoi depinde si cum isi expune parintele sfatul: la o cearta sau la o discutie amicala. Si apoi mai este si un alt aspect parintele spune "fa asta" sau "fa asa", fara ai explica tanarului de ce spune asta sau ii cere asta. Obligativitatea ii face pe multi copii sa se revolte si sa nu asculte sfaturile parintilor.

| aliyna a răspuns:

Cred ca, parintii, au o gandirea "inapoiata"si nu sunt la curent cu tot ce este nou si de actualitate. Ei considera ca e mai bine sa asculte de sfaturile celor de-o seama cu ei, sau de alte persoane pe care le cunosc, cica acestia ii inteleg mai bine decat parintii.Multii dintre ei vor regreta ca nu au tinut cont de sfaturile parintilor.

| Sin a răspuns:

E o perioada normala in adolescenta fiecaruia cand ni se pare ca noi suntem mai presus de oricine, mai destepti decat toti, cand orgoliul e mai mare decat orice altceva.etc.Desigur cand ni se intampla ceva rau avem pretentia ca parintii sa ne apere/sa ne scoata din incurcatura ba chiar e OBLIGATORIU, cu toate ca e vina noastra ca am ajuns in asemenea situatie neascultand sfaturile parintilor de la bun inceput!
La urma urmei, omul nu invata pana nu se loveste singur de anumite chestii, sfaturile din exterior sunt considerate minciuni spuse din rautate ca doar "e viata mea si fac ce vreau, n-ai dreptul sa te bagi in ea".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta s-a intamplat mereu. Copiii nu vor sa asculte de parinti, parintii nu au ascultat la randul lor de parintii lor si tot asa se formeaza un lant. Dar pana nu gresesti singur, suporti consecintele si ai in minte ca ai trecut prin toate, nu asculti.

| weeds a răspuns:

Este util uneori sa inveti din experienta si sa mai dai cu capul de zid. Parca nu crezi decat atunci cand te izbesti singur de un obstacol.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Tinerii refuza sfaturile de la parinti pentru ca nu le place sa fie dadaciti mereu, sau sunt sufocati de sfaturile si dragostea noastra, chiar daca le dorim numai binele. Asa au fost si parintii mei, dar s-au dus si acum regret ca nu mai sunt sa-mi asculte bucuria si necazul meu.

| EUSIATIT a răspuns:

Sincer as vrea sa stiu si eu. sunt parinte si am aceleasi pb cu baietii mei. dar sa nu uitam ca si ei vor deveni parinti. si ce tie nu ti place altuia nu i face. Asta e generatia.

| Nicoleta a răspuns:

Pentru ca au impresia ca le stiu pe toate si din orgoliu

| Sophie_6140 a răspuns:

Pentru ca li se pare ca sfaturile adultilor le ingradesc libertatea de care vor ei sa se bucure.

| Sergiu2609 a răspuns:

Fiindca au impresia ca le stiu pe toate, plus ca nu au primit o educatie corespunzatoare...BATAIE FRATE PAN LA LOC COMANDA! Mie imi vorbeste cu domnule, da! domnule!

| mgtow a răspuns:

Pt ca ei se cred ca stiu prea multe de la viata

| Razvan a răspuns:

Pentru ca ei se considera posesorii adevarului absolut iar parintii sunt niste martalogi comunisti. Ce nu stiu ei sa nu vor sa stie e ca martalogii comunisti au grija de ei, ii imbraca, le ofera mancare calda si un acoperis deasupra capului si protectie.Si cum le multumesc? Injurand-i si ingnorandu-le sfaturile. Dar vor regreta intr-o buna zi, cand insa va fi mult prea tarziu chiar si pentru regrete

| RoseNightmare a răspuns:

=]]
sa iti zic eu de ce nu accept sfaturiile lor...
pentru ca mi se par stupide si sunt niste comunisti!
asta numai in anumite cazurii...happy
daca ei nu sunt deschisi spre nou atunci normal ca nici noi nu o sa aceptam ce spun ei...