Abh
| Abh a întrebat:

De ce se complac in situatie femeile abuzate fizic de sotii lor, o viata intreaga. In final, se intampla de multe ori, asa:http://stirileprotv.ro/......gelor.html

Răspuns Câştigător
| ExistaMosCraciun a răspuns:

@Anddrea-dupa trei intalniri cu clienti, 10 mailuri profi si elegante, cu conditii contractuale atent selectate si niste convorbiri telefonice, al caror numar nu-l mai stiu, pot sa fac ceva pe ea de emancipare? Nu mai bine tricotam un pulovaras in jerse, la gura sobei, in timp ce imi asteptam sotul ( ma rog...) cu masa pusa, sa vina cu caruta de la ferma? Dar nici asa nu-mi convine, lua-m-ar naiba.
@Abh, eu zic ca femeile stau cu asemenea animale dintr-un simplu motiv : PENTRU CA POT. Pentru ca paharul ala, care la o femeie sanatoasa la cap se umple la prima jignire sau la prima palma, la o femeie abuzata nu se umple niciodata, mereu mai e loc de un sut in c-r, de-un pumn la ficati, un upercut si altele. Ca daca se umple paharul, gasesti o solutie si faci ceva, nu stai sa-ti tremure c-ru' ca intra Maria Sa, nervos pe usa. La fel ca multe alte lucruri pe lume, linistea sufleteasca e o alegere.

8 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Parerea mea personala este ca nu avem legi prin care femeia sa fie aparata in caz de agresiune din partea barbatului. Eu sunt barbat si nu sunt de acord cu astfel de situatii prin care femeia este umilita si batuta. Cazul de la Oradea e oribil si legea ar trebui sa fie foarte drastica cu acest individ.

Abh
| Abh explică:

MrSmith, ce dragoste mai poate fi atunci cand te duci la serviciu vanata la ochi? Cand iti vezi copiii terorizati? Eu zic ca aceste femei sunt lase si egoiste.

| morena a răspuns:

De frica singuratatii! De frica ca trebuie sa o ia de la inceput, sa imparta o casa facuta impreuna, eventual copii! De proaste, mai bine zis!

| Yang a răspuns:

De obicei barbatul violent este caracterizat de faptul ca isi impune punctul de vedere indiferent ca are dreptate sau nu, este manipulator, posesiv isi indeparteaza sotia/prietena de oricare membru al familiei si de amici pe care ii critica deci este ceva premeditat.Studiile au dovedit ca sunt perfect calculati, lucizi si sanatosi mental. Inclinatia catre agresiunea fizica asupra partenerului tine de personalitate, de educatia primita acasa, de ceea ce au trait la randul lor, cand erau mici desi multa lume spune ca nu sunt sanatosi din punct de vedere psihic ceea ce nu este adevarat.Deci dupa toate semnele astea sta in judecata femeii care pune accent intr-o relatie pe iertare, compasiune, sentimente si probabil considera o greseala prima data. Unele iarta de fiecare data poate din frica singuratatii, varsta, poate au copii si cred ca decizia le va afecta viitorul drept pentru care aleg sa ramana impreuna. Apoi violenta fizica este un lucru dar mai este si abuzul psihologic care dupa mine, are un impact mult mai devastator asupra unei persoane.Totul incepe cu o palma, un cuvant aruncat la nimereala dar noi alegem cum sa se termine, daca ai un caracter destul de puternic, cineva sa te sustina in ceea ce faci se poate reusi. Apoi mai este si societatea in care traim care se imparte in doua tabere una care acuza femeia ca a creat respectivele certuri, violente pentru ca inca traim intr-o lume care crede ca barbatul are dreptul sa faca asa ceva, apoi cealalta tabara care intelege si apara respectiva persoana si considera ca nu exista o scuza pentru actul agresional.As spune ca in momentul in care nu mergi sa depui plangere, sa vorbesti cu cineva sa rezolvi oarecum situatia e ca si cum ti'ai semna propria condamnare si de cele mai multe ori sfarsitul este unul tragic.

| Yang a răspuns:

Ce anume vrei sa demonstrezi? Ma asteptam sa te iei de ceea ce raspund si maybe next time o sa evit intrebarile la care deja ti-ai dat cu parerea asa evit sa par o idioata ceea ce vrei clar sa faci dar nu inteleg de ce probabil iti place sa ma contrazici sau vrei sa spui ceva, Ce anume?

| Aiicha a răspuns:

Pentru ca au o educatie precara, in Romania inca mai exista un mod de gandire care i-as zice eu comunist. Femeile se complac in situatia asta deoarece ele depind financiar de sotii lor. Cred ca si rusinea este un factor important.Frica de asemenea. Stii cum se zice te-ai maritat cu el acum suporta.
Ar trebui sa existe mai multe centre pentru femeile abuzate. Dar cine se mai ocupa de asta cand totul se duce de rapa in tara asta?

| Anddrea a răspuns:

@ MrSmith, bine zis. Cat am luptat noi femeile pentru emancipare si se pare ca tot barbatul conduce. Dezinformarea duce la situatii din astea. O femeie singura nu inseamna sfarsitul lumii. Stiu si eu o femeie care a stat cu sotul ei nu doar din iubire, ci si din recunostinta. I-a salvat viata odata si de asta il suporta zilnic. Asta e situatia. Puterea nu sta in mainile noastre...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca sunt legate strict de veniturile sotilor.fiindca au copii, si nu le ia nimeni de sotii, fiindca asa au vazut la parintii lor si li se pare normal, fiindca unele sunt vinovate, iar altele sunt batute degeaba, fiindca stiu ele de ce. iar altora le place bataia si impacarea de dupa.mai sunt si masochistele.