Bună.
Se spune că bărbații sunt mai mâncăcioși decât femeile și de aici până a găti foarte bine nu mai este decât un pas.
Iar cât privește femeia la bucătărie, trăim în România. Încă se mai poartă această concepție "femeia la cratiță", dar stau și mă întreb, femeia nu este parte integrantă a societății: carieră profesională, aducătoare de bani în casă, educația copiilor, etc.
Stimați domni, trezirea: femeia nu este slugă la bărbat din niciun punct de vedere!
Trăim alte vremuri.
Pa, pa.
@Legiuitoarea : , ce întreabă anonimul laş, şi ce răspunzi tu .
Referirea la calităţile bărbaţilor în bucătărie este ceva universal, ne referindu-se la România.
Prepararea mâncării este până la urmă o artă, în această artă barbaţii au reuşit sa se impună, creându-şi un renume (la curţile regale şi mai târziu in restaurantele de prestigiu, erau bucătari şefi şi nu bucătărese şefe ). În prezent nu ştiu cât de actuală mai este această "axiomă".
Da, dar uite si exceptii: Adrian Daminescu, Catalin Crisan, bBula, si multi, multi altii! Ei o fac mai mult ca hobby, pentru Ea, sau cand e o cina intre prieteni, invitati speciali, Ziua Ei, etc...
Hehehe ...asa au fost obisnuiti. Cand m-am casatorit, soacra mea mi-a dat un sfat : "Barbatul cum il obisnuiesti, asa il ai. Pune-l sa te ajute si sa participe la tot ce faceti! Daca ii spui o data "lasa iubitule, fac eu asta, tu odihneste-te", a doua oara nu va mai trebui sa-i spui caci il vei gasi pe canapea odihnindu-se... ". De-aia la noi majoritatea femeilor gatesc doar ele, pentru ca nu si-au pus barbatii la treaba. Acelasi rationament este si pentru cei care gatesc, fac partea din categoria celor care au fost pusi in situatia de a gati. Si doamne ce tochitura ungureasca face sotul meu! Va invit la masa!
Am si eu o varianta. Probabil ca din cauza ca femeile gatesc zilnic acasa, nu au vrut sa faca asta si la munca. De aceea i-au lasat pe barbati sa se ocupe de asta, ca meserie.
Iar barbatii care gatesc acasa, o fac destul de rar, de aceea poate ca le iese mai bine.
Eu intotdeauna gatesc cu drag, de aceea intotdeauna sotul si baiatul meu ling farfuria. Incercati sa puneti suflet cand gatiti si va veti putea lua la tranta cu cei mai mari bucatari din lume, fie ei si barbati.
Imi aduc aminte de cazul unui britanic ce, in urma discutiilor cu sotia, hotaraste sa ramana el acasa sa aiba grija de copii. Ea era mult mai bine platita. Dupa 2-3 ani au ajuns la divort. Tipa il inselase. A motivat ca si-a pierdut respectul fata de el. Nu-l mai vedea suficient de masculin.
Una e talentul, alta e cheful. s-a raspandit o conceptie destul de gresita printre barbati "tot ce tine de bucatarie e treaba de femeie". e gresit, dar cam asta e conceptia. si mai e si comoditatea. nu e mai simplu pentru barbat sa stea sa urmareasca un meci la tv sau sa iasa cu baietii la un pahar in timp ce femeia gateste? sau exista si cazuri in care barbatul munceste toata ziua si atunci... ca mai sunt si cazuri din astea
maya1030 întreabă:
anonim_4396 întreabă: