| BitchInRedDress a întrebat:

De ce sunt atat de dezinteresati total tinerii din România? Oriunde merg vad fete si baieti cu capul in telefon, nici cand traversează strada nu isi ridica privirea. laughing
Si nici nu sunt in stare sa mentina o conversație, habar nu au de politica, de cum stau lucrurile in tara, in schimb daca ii intrebi ce relație are nu stiu ce influencer sau vedeta, iti raspund instant. Nu era vorba ca tinerii sunt viitorul unei tari? Ce viitor avem noi cu astia? laughing
Inca ceva, dacă le spui ca nu ai social media se uita la tine ca la nebuni. Cel putin mi s-a întâmplat mie, dar l-am pus imediat la respect laughing

20 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Mă gândesc că ești o mama frustrata care nu știe cum să-și ia copiii.
Ori asta,ori ești o femeie frustrata care crede că toată lumea e de vina,numai tu nu ești.
Zic asta nu pentru a jigni,ci o zic pentru că asta e adevărul,cu toată sinceritatea.
Să răspund totuși la întrebare. Tinerii sunt dezinteresați pentru că de mici au fost crescuți pe principii comuniste aberante."Nu e treaba ta,vezi-ti de temele tale","Te dai deștept degeaba,că nu știi nimic","Taci in fata mea" și altele și cum doamne iartă-ma sa te mai intereseze chestii de adulți,dacă de mici au fost nevoie să-și găsească o sursa de validare, dacă părinții nu au fost în stare.
Părinții or ști ei mai bine, dar modul în care expun ceea ce gândesc e extraordinar de greșit! In loc ca adulții sa fie înțelepți și să înțeleagă pe cel mai puțin trecut în viața, adulții se asigura că frustrările lor trebuie văzute și oricine îndrăznește să comenteze, e pus la respect!
Rușine!

| BitchInRedDress explică (pentru Hyperion7):

De ce crezi ca sunt femeie? laughing

| Hyperion7 a răspuns (pentru BitchInRedDress):

Așa cred.

| Lumi5333 a răspuns:

Nu înțeleg ce va nemulțumește asa de mult

| Dollarini a răspuns:

Nici macar dezinteres nu este. Sunt inculti si rupti de realitate. Evident ca nu o sa le ia apararea decat cei asemenea lor.

| siriusblack98 a răspuns:

Pai mna, gandeste-te si tu cum stau lucrurile. Inveti 12 ani ca sa termini un liceu, dupa mai inveti inca 3-4 ca sa termini o facultate, apoi nu iti gasesti de munca in domeniul pentru care ai specializare si te angajezi pe la KFC pe salariu minim pe economie, incerci sa aplici la alte joburi dar n-ai experienta, in timpul asta te mananca ratele, impozitele si viata scumpa in general iar pe langa toate astea ca orice tanar esti atras de telefon unde e singurul spatiu in care poti " evada " din realitate si pierzi incet, incet interesul pentru orice deoarece vezi si tu ca te lupti cu morile de vant. In momentul in care te vezi pus intr-o "cusca de soareci" din care nu ai scapare, tinzi sa iti pierzi interesul la modul general. Majoritatea tinerilor n-au avut pe nimeni care sa-i sustina la fiecare pas, sa-i incurajeze si sa-i invete care este calea cea buna.

Bula
| Bula a răspuns:

Lipsa celor 7 ani de acasa, cand copilul de gradinita primeste cadou un telefon "destept", ca jucarie.
Copilul va invata de la telefon, nu de la parinti.

| LisaJulie a răspuns:

Tinerii in primul rand nu se uita la știri sau dezbateri politice, de asta majoritatea nici nu votează, nu știu cine sunt politicienii din țara noastră! In plus am vorbit cu niște copii de 17 ani acum ceva timp și spuneau ca nu îi interesează de România, ca vor sa plece din țară cât mai repede! Majoritatea au crescut cu smartphone și laptop și nu au socializat foarte mult, este normal sa nu fie obișnuiți cu conversații fața in fața! Eu as da lege sa fie interzis smartphone-ul in anumite locuri pentru ca a distrus socializarea și comunicarea mai ales la copii și adolescenți

| LisaJulie a răspuns (pentru siriusblack98):

Foarte corect, am auzit mulți colegi când eram la liceu care spuneau,, Pentru ce sa invat sau sa citesc o carte, oricum se intra oriunde cu pile, mai bine plec din țară și îmi spatele in străinătate decât sa dau la facultate ". Sunt mulți tineri care învață foarte mult și încă au cultura generala dar pilele și relațiile îi fac sa nu își mai dorească ceva plus ca multi rad dacă ai un vis sau vrei sa fi ceva diferit : dacă spui,, Eu îmi doresc sa fiu președintele țări" cati te i-au in ras și îți spun ca visezi!

| BitchInRedDress explică (pentru LisaJulie):

E grav rau sa nu stii cine e la conducerea tarii. Si ne miram ca specimene ca putinescu ajung la putere... sad

| LisaJulie a răspuns (pentru BitchInRedDress):

Am întâlnit și persoane de la sat care încă cred ca este Băsescu sau Iliescu la conducere deci...

Pentru ca rețelele de socializare sunt la putere de fapt

| BitchInRedDress explică (pentru LisaJulie):

Se promoveaza incultura si la stiri, de exemplu acum cativa ani cu viorel si vulpita. La orase toti pustanii de 13 14 ani iti vor spune ca visul lor e sa ajunga rapperi sau manelisti

Ieri am vorbit cu o profesoara de romana și la clasa a-V-a nu a știut nimeni din clasa sa numeasca UN SCRIITOR! Nimeni! Nu zice nimeni sa citeasca bilibioteci întregi de cărți la 11 ani dar... sa nu știi cine au fost Eminescu și Creangă!

| AliGab a răspuns:

O sa iti raspund scurt si la obiect: nu ei sunt de vina ci generatia nascuta in anii 80-90 care au dat nastere acestei generatii si au "educat-o" astfel. Din pacate sau din fericire m-am maritat tarziu si la cei 40+ ani ai mei am copiii mici, insa cand oamenii constata ca nu am tv in casa, ca ai mei copii nu au acces la telefon desi unul este la scoala se uita la mine ca la OZN-uri. Normalitatea este coborata la nivel de anormalitate si invers si ghici a cui este vina? A generatiei de parinti, nu a tinerilor. Ei asta au primit, asta stiu

| Frank51 a răspuns:

Populația unei societăți este rezultatul societății respective. Sunt mult prea multe elemente psihologice, sociale, financiare, economice, ca să ai un răspuns simplu și ușor de înțeles. Cel mai important pas înainte de înțelegerea paradigmei, este să faci comparațiile potrivite. Cu care civilizație, societate, populație de tineri compari tinerii respectivi?

Situația expusă nu este altceva decât un mod superficial de a cataloga și trata oamenii, iar la nivel de statistică este fals. Majoritatea tinerilor care au avut acces la educație și la libera exprimare și-au construit o carieră și un caracter bazat pe principii și respect.

| Kufu95 a răspuns:

Totul pleacă de la modul cum sunt educați, dacă tu îi dai copilului de mic tableta sau telefonul ca să scapi de el, evident că va înțelege că asta e calea. Într-adevăr și eu am pățit să fiu chiar jignit că nu aveam Instagram acum vreo 10 ani, mi se pare. Să știi că și eu înainte stăteam foarte mult pe telefon, dar acum încerc să evit pe cât posibil. Probabil, asta se va întâmpla cu unii dintre ei vor începe să simtă efectele gadget-urilor.

| Hyperion7 a răspuns (pentru LisaJulie):

Mi se pare amuzanta mentalitatea asta că "ar trebui interzis/ă...".
Când un lucru devine mai te tentant,atunci când e interzis,exact.
Drogurile sunt interzise, energizantele sunt interzise,ce schimbări semnificative au adus aceste restricții? Îți zic eu,niciuna sau una foarte mica.
Pai și atunci,decât să ne plângem că suntem o societate slabă din orice punct de vedere,nu mai bine învățăm să trăim cu limite?
Adică dacă părinții ar avea o limită și ar ști să se comporte cu proprii lor copiii,ei nu ar mai avea vicii atât de înrădăcinate.
Până și telefonul,da,și el e un viciu.
Pai daca tu ca părinte îți faci copilul sa se simtă infim,mic,nevaloros,incapabil,slab,el va căuta un viciu unde să-i mărească valoarea,stima de sine, in cazul multor tineri este telefonul.
De asta sunt și tinerii slabi din orice punct de vedere.
Lipsa implicării părinților+critica+jignirile+reproșuri=rețeta ideală de a-ți îndepărta copilul de tine și de a face ce crede el că e mai bine, asta in primul rand.
In al doilea rând, tinerii nu se baga in chestii de adulți pentru că li s-a spus mereu că sunt chestii ce nu-i privesc și de aici dezinteresul.
In al treilea rând, normal că tinerii pleacă în masă din tara asta, pentru că asta au văzut și-n familiile lor.
In al patrulea rând, mai sunt și cei care ignoră responsabilitățile in ceea ce privesc chestiile de adulți pentru că nu i-a învățat cineva ce înseamnă responsabilitatea.

| Hyperion7 a răspuns (pentru LisaJulie):

Pai de ce nu se promovează cultura, ci mai degrabă lipsa ei? Pentru a fi mai ușor manupulabil.Altfel cum ar putea ajunge un om care nici macar nu se știa cum arată, sa ajungă la putere?
Cât despre rețelele sociale la putere,sa nu uitam că noi le dam puterea,nu le-o da cineva.
Dar pentru că tinerii nu au nimic mai bun de făcut, din diferite motive (cele menționate mai sus, anterior), aleg să-și consume energia în locurile in care cineva îi confirmă convingerile, care îl aplauda pentru ce a zis și așa mai departe.