anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sunt copiii din ziua de azi mai precoce cand vine vorba de dezvoltarea fizica decat generatiile precedente? unde o sa ajungem daca continuam asa?

Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Ai dreptate, dar habar n-am unde s-ar putea ajunge - probabil o sa inceapa sa scada durata de viata. modificarile de care vorbesti sunt datorate in mare parte alimentatiei, toate produsele alimentare de baza, in general, si cele din carne, in special, sunt pline de hormoni, in special de crestere, ca nu mai asteapta niciun producator de pasari sa creasca pe ciclul natural de viata, un "pui" ajunge la 1 kg intr-o luna, poate si mai putin, si asta pentru ca sunt hraniti intens cu hormoni sa creasca repede sa poata fi vanduti. legumele, fructele si cerealele sunt si ele tratate chimic sau genetic sa creasca mai repede, mai mari, si ar fi bine sa fie numai aspectele pe care le-ai mentionat in explicatie, dar apar si boli grave la copii, boli care candva apareau numai la persoane mature, chiar in varsta - vezi diabetul, ulcere, ca sa nu mai vorbim de cancere sad

7 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Aceleasi intrebari si le puneau bunici nostri cand venea vorba de generatia parintilor nostri.

| Prunela a răspuns:

Simplu.

Ne vom naşte cu ţăţe

| viitortatic a răspuns (pentru Prunela):

Cred ca atat educatie de la parinti, felul in care isi cresc copiii, mancarea oferita cat si alti factori influenteaza acest lucru
obezitate-fast food
tu nu ai inteles intrebarea sau eu? eu am inteles ca se refera la efectele psihice generate de acest lucru, nu cele fizice, doar nu vom deveni giganti

| anonim_4396 explică (pentru viitortatic):

Eu am vrut sa intreb doar de ce se dezvolta fizic mai repede, sa iti spun concret ce am observat, sora mea care are aproape 10 ani si varul meu care are putin peste 10 ani mi-au aratat ca le-a crescut par in zona axilara... lucru care m-a lasat masca, mie ca si altor prieteni de aceeasi varsta cu mine am avut primele fire de par la 14-15 ani in acea zona...
bunicul meu mi-a zis ca s-a barbierit prima data pe undeva pe la 21 de ani, eu am inceput pe la undeva pe la 16 ani...deci de unde aceasta discrepanta?

| Prunela a răspuns (pentru viitortatic):

Bine ne vom naste cu tate si cu un creier mai dezoltat

| viitortatic a răspuns:

Generatia actuala este una de tranzitie astfel incat sunt derutati
in afara de violenta sau probleme psihice pe care acest lucru le poate crea nu vad nici o problema
toate acestea pot fi prevenite sau "tratate", mai ales de catre parinti, totul tine de educatie, de cei 7 ani de acasa, de ce dai vina doar pe copii?
este o discutie fara sfarsit, mai ales pe TPU, du-te pe un forum cu activitate intensa de toate varstele si pune aceasta problema acolo, vei avea pareri total diferite, la poli opusi, de la persoane de varste diferite

am zis mai sus de "tranzitie", se trece de la un sistem vechi la unul nou, cei mai afectati sunt copiii

| viitortatic a răspuns:

Eu credeam ca tu te referi la preocuparea exagerata a tinerilor pentru dezvoltarea fizica
barbieritul... se dau cu lama chiar
daca nu au ce astfel incat barba creste mai repede

cat despre surioara ta... cred ca este normal si nu ar trebui sa te ingrijorezi
si eu am avut o dezvoltare fizica mai rapida decat ceilalti dar dupa cativa ani m-au "ajuns" din urma tongue
nimic ingrijorator