Salut, ei trăiesc cu impresia că făcând asta îl vor determina pe copil să adopte un comportament nou care să fie acceptabil în ochii lor. Doar că de multe ori se înşeală. Cei mai mulţi copii se simt copleşiţi să tot audă asta de la ei şi în cele din urmă capitulează. Foarte puţini sunt cei care întreprind anumite acţiuni pentru a le face părinţilor pe plac. Ce se întâmplă de fapt atunci când părinţii le zic astfel de lucruri copiilor este faptul că ei întăresc în mod inconştient realitatea prezentă, în loc să creeze una nouă. În loc să le zică copilului chestii precum: "Nu se va alege nimic de tine" sau "Nu ştiu ce va fi cu tine", mai bine ar zice chestii precum: "Mă bucur că ai luat o notă bună. Crezi că poţi continua aşa?" sau "Am văzut că ai făcut curăţenie în camera ta. Poţi face asta şi mâine?"
Asa e cultura romanilor trecuti de o anumita varsta, mai ales cei care au crescut la tara.
Adevărat dar pe 30 la %, pentru că de ce zic asta nu doar din taranime exista prostiea omenească dar și în oresanime exista tot la fel, pentru că de ce zic asta daca calculam 50% țărănimea cu alt 50% oresanimea adică Sate și Orașe,..., Vei vedea că amândouă dau un rezultata cat vezi cu ochii adica echivalentul răspunsului agat de circa ce este 100% și nu nu mai oricum, respect dau funda!
Pentru că deoarece sunt 2 motive. Ori li s-a umplut paharul și s-au săturat de tine, ori așa sunt ei de fel, în oricare caz n-ai csf.
E si greu sa citesc asa ceva.Nici eu nu sunt fericita de alegerea fetei mele dar e dreptul ei de a-si trai viata cum crede ea ca e mai bine, un singur lucru ma bucura ca a terminat facultatea, lucreaza dar in rest nu ma incinta multe dintre alegerile ei.Dar e viata ei si e dreptul ei sa faca alegeri mai bune sau mai putin bune. Foarte rar copiii fac alegeri care ii bucura pe parinti dar parintii trebuie sa inteleaga ca e dreptul lor de a-si trai viata cum cred ca e mai bine.Si oameni sunt ca si noi nici noi nu suntem perfecti si nu putem cere nici lor asa ceva.
Nu stiu de ce fac unii oameni asta dar eu o vad ca pe o motivatie sa le arati cat de mult gresesc si ca ai ajuns cineva
Corect și adevărat, cu cât ei îți vor zice mai mult despre tine cu atat, tu le vei arata adevărul adevărat, că tu ești cu adevărat cineva și că ei nu știu nimic decât să își folosească, guriță intru scopt necalificați, nerațional, sau neinteresant, apropo, respect dau funda!