Pentru ca nu sunt suficient de puternici pentru a accepta adevarul si uneori ii doare, alteori poate fi vorba de invidie pe care o intalnim la tot pasul.
Pai asa este lumea obisnuita faci un bine si ei te ia in ras cred ca uni se oftica
Nu neapărat te urăşte, unii lasă impresia doar pentru că sunt imcapabili să-şi arate recunoştinţa din diverse motive.
Se simt coplesiti si atunci cand intorci raul prin bine gramadesti carbuni aprinsi pe capul lor.Sunt suspiciosi si nu concep ca cineva sa le faca bine fara motiv, dezinteresat. Dar nu cred ca te urasc ci doar nu interpreteaza corect facerea de bine.
Pentru ca, de obicei, nu o cer. Dar unii se simt datori sa acorde ajutor chiar si cand omul nu cere. Si atunci, cel ajutat primeste urmatorul mesaj: esti incapabil sa iti rezolvi singur problemele; am sa te ajut eu, ca uite ce destept, frumos si superior sunt!". Daca nu ti se cere ajutorul, nu il da! Daca ti se cere si, ulterior, omul te uraste, are ceva probleme personale.
Da, se poate spune ca e ura, pentru ca sunt revoltati ca sunt ajutati de cineva care are mai mult sau poate mai mult decat ei si, nu isi accepta neputinta. Li se pare ca pozitia in care tu esti si poti ajuta, li se cuvine lor. Este si o mare doza de invidie. Cu atat mai mare este invidia si ura, cu cat tu esti mai bun si te oferi sa ii ajuti, tocmai pentru a-i scuti de neplacerea momentului cand cer. Asta ii doare si mai tare. Am invatat ca trebuie sa il lasi pe om sa ceara. In acest fel, el se intareste si isi accepta pozitia si atunci stie sa ceara si sa fie recunoscator.
Binele pe care l-ai facut a atras atentia asupra unor situatii care trebuiau sa ramana ascunse. majoritatea oamenilor devin nesuferiti cand afla ca altcineva stie despre ei anumite lucruri, nu neaparat rele. sau este ca si cum salvezi o pisica cocotata in varful pomului si cand o iei in brate te zgarie. reactia animalului. totusi pisica nu gandeste, pe cand oamenii...
Hmmmmm... facerea de bine e f... tere de mama! Cred ca majoritatea cunoastem aceasta expresie.Depinde acum si ce bine le faci...stii ca uneori oamenii, daca le faci bine nu te tin minte, dar daca nu le faci nimic...atunci e jale!