| Aldutssss31 a întrebat:

De ce unele cupluri își fac rata pe 30 de ani împreună la casa sau investește bani unul in casa celuilalt? nNu se gândesc că există și varianta sa nu stea o viață întreagă împreună? Am niste cunoștințe care au peste 25 de ani și au făcut asta, mă întreb ce e in capul lor.

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cand esti tanar viata pare roz. Dupa ceva timp iti dai seama ca nu e chiar asa.

Răspuns utilizator avertizat
| Drimmero a răspuns:

E doar euforia de moment, traiesc in ganduri ideale, cand esti indragostit nu prea mai esti realist, se pune un nor peste ratiune, asta e unica explicatie, mai pe romaneste....de prosti.

| relian a răspuns:

Ce sa fie nu-i nimic,daca nu mai stau impreuna,vind si impart daca au ce,daca nu au, fiecare in treaba lui.
Deci nu vad cei asa de greu de priceput laughing
Deci cand faci un imprumut cum spui, ambii is trecuti pe acte, indiferent ca is casatoriti ori nu, deci daca mai ramane ceva de impartit impart si la gara.
Dar in capu tau oare ce o fi laughing acu nu mai faci nimic, pentru ca peste 25 de ani poate n-o sa mai fi cu parteneru, deci nu mai iesi afara din casa ca poate iti cade ceva in cap laughingdaca iti cade un metor in cap si dai coltu nu?
Asa ca stai inchis in casa, ai grija sa nu iesi nicaeri.Ca stai cu chirie, ori ca dai banii aia la casxa tot dracu ala e, dar cel putin daca platesti la o casa, mai ai ceva sanse sa mai recuperezi ceva.

Cam asa sta situatia, casele nu se depreciaza in timp, ma refer ca si valoare.

| anonimg a răspuns:

Există o lege ca înainte de căsătorie fiecare să-și declare ce are, cu ce a venit, ca astfel, în cazul despărțirii partajul să fie mai ușor de făcut.
La despărțire există această lege numită partaj. Apoi tot ce s-a acumulat în timpul șederii împreună se împarte la jumătate.
În cazul prezentat de tine se poate vinde imobilul și se împarte venitul, sau unul rămâne cu imobilul dar îl despăgubește pe celălalt (după cum există posibilitatea; dar numai prin lege).
Eu sunt și pro și contra în ce privește împrumuturile pentru locuință.

| OldSoul a răspuns:

Pentru ca bunurile dobandite in timpul casatoriei se considera bunuri comune...
Deci cumva, mai multe griji ar trebui sa-ti faci daca vezi situatii in care partenerul nu investeste nimic laughing Ca daca cei doi se despart, ar cam avea drept la 50% chiar si cel ce nu a investit nimic.

| Lioana a răspuns:

E mai usor sa duci un imprumut in doi decat singur. Nu vad care e problema daca e vorba de oameni casatoriti care au decis sa întemeieze o familie împreună.
Ceea ce nu inteleg eu e de ce iau oamenii imprumuturi. Eu nu m-as baga niciodata in datorii.

| anonimuIl a răspuns:

De rate pe 30 de ani - este mai ușor de plătit rata din 2 salarii.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Amintește ți ce îți spun. Într-o zi vei regreta că nu ai făcut ca ei.

| nightghost96 a răspuns:

Nu avem de unde să știm de ce. Fiecare este liber să facă ceea ce consideră că este mai bine pentru el.

| Gândesclarece a răspuns:

De ce te ar interesa ce e in capul lor? Fiecare face ce vrea.

| MiereDeSalcam a răspuns:

Mătăluță ești prea negativist pentru binele dumitale.
Pare-mi-se că ești și prea comod, dar nu-i mare bătaie de cap în realitate.

| AlexBombaRusa a răspuns:

De prosti, in general esti prost daca iti faci rate pentru case...n-ai bani stai cu chirie.da romanului ii place sa se lauda ca a avut bani si ca are casa, dar nu intelege ca, casa aia nu e a lui pana nu plateste toata rata

| VoidEternal a răspuns (pentru AlexBombaRusa):

Chiria e mai scumpă decât rata, boss.