Tocmai de aia! Ca sunt abuzate si traumatizate, nu mai au stima de sine, ele cred ca nu le mai vrea nimeni.
Sunt relatii de codependenta si foarte greu iese cineva din asa ceva, oricat de inteligenta ar fi persoana.
Sunt necesare circa 7 tentative pentru cineva sa iasa dintr-o astfel de relatie.
Si chiar daca parasesc fizic relatia, emotional raman captive.
Dpdv spiritual, sunt relatii karmice, din care ambii au de invatat. Sunt lectii dureroase, insa ele duc la trezirea spirituala a unuia din ei (cel cu Lumina)
Sunt precum magnetii: unul pe +, celalalt pe - iar legatura e foarte foarte stransa. Lumina si Intuneric.
Fără a interveni prea mult, trebuie să înțelegi că există diverse situații pentru care o femeie ar alege să rămână într-o relație toxică, iar reducerea întregii situații doar la aspectul fizic poate părea superficială, cel puțin la prima vedere.
În opinia mea, aș fi tentat să cred că atracția emoțională joacă un rol mai important decât atracția fizică în astfel de situații. Nu totul se rezumă la atracția fizică; există și alte tipuri de atracție care fac imposibilă despărțirea de o persoană. Aceasta poate include dependența emoțională, teama de singurătate sau chiar speranța de schimbare a comportamentului partenerului, de multe ori legată de sentimentele de iubire sau de atașament profund.
Asta e adevarul, nu am ce sa spun altceva, asta e realitatea.
Ca si aia cu increderea, eu in afara de mama, tata bunici nu aveam incredere totala in nimeni. Am doar in limita in care la o adica sa nu pot sa mi-o iau urat, adica imi fac garantie de securitate cum s-ar spune.
Iar daca cunosti natura umana, se intelege limpede de ce.
Si un om cu cap nu se supara cand ii zic asta, ca stie si el ca nici el nu poate avea incredere totala in tine.
M-a intrebat unul dintre prieteni daca am incredere in el si am zis "nu, total nu". Nu s-a suparat ca a inteles, bine, eu nu prea am prieteni fara cap.
Ca daca zice/zic ca nu as face aia si aia niciodata, chiar daca pe moment chiar asa gandesc, pot sa-mi schimb atitudinea oricand de nici eu nu ma astept.
Pai eu nu am incredere nici in mine, damite in altii? Daca zic "gata, o sapt nu mai mananc dulciuri", nu ma cred, si da, in momentul ala o zic sincer, mi-o zic mie si mamei.
Ai tradus bine, dar cred ca pentru multi ai tradus in chineza, unii stiu si au inteles, altii nu au inteles nici daca le zici de 100 ori.
Si de aia am ajuns unde am ajuns si pe axa relatii, asa cum si pe axa politico-economica.
Ca ce inseamna regulata bine? Cum se traduce asta la nivel inconstient pentru interesul naturii?
"Aha, barbatul asta e potent, e alfa, deci cu asta trebuie sa fac copii, asta e scopul, nu mai conteaza altele, nici cum se poarta cu mine, nici nimic, trebuie sa fiu sacrificata pentru specie".
Dar cine sa ii invete astea pe oameni? Ii invata doar matematica, fizica, chimie de ii zapaceste de cap, dar viata, social, relatii interumane nu ii invata.
Si consecintele sunt grave.
Nu e vb de mine, e vb de la general, am fost obiectiv.
Nici una nu sta cu unu din ala neatractiv, si nu va dezvolta nici o codependenta indiferent cat ar sta cu el din interes.
Aia apare doar tot pentru partenerii atractivi. Codependenta este de fapt de ceva bun care primeste.
Stii cum e, multe faci cu fizica dar mai multe cu fizicul.
anonim_4396 întreabă: