Nu, ai sa observi ca si fetele seamana cu tatii la caracter! Tu precis ai destul din carcterul mamei tale, iar daca aveai o sora, avea din caracterul tatalui chiar daca tot mama o creste. Verifica la rude sau la cine ai, sa vezi! Intreaba "cu cine seamana la fel de a fi?", sa vezi ca o sa zica ca, cu parintele de sex opus. Inca de pe la 7-8-10-11 ani.
Se si modeleaza, dar in maxim 40-50 %, restul e genetica.
Deci e o combinatie intre genetica si modelare.
Insa de gene bune nu se va lipi prostul caracter! Cine preia doar ca mediu a fost asa, are gene de cacao, s-a regasit acolo si si-a dat arama pe fata. Altfel e ca uleiu si apa, nu se prinde. Genetica rules in tot.
Ca dovada ca in acelasi mediu doi frati crescuti la fel, unu e ok, altul nu e, sau altele de genul.
De ex de mine nu s-a prins tutunul si alcoolul, nu intra, nu suportam oricat incercam, deci anturaju nu conta. plus ca ma si plictiseau anturaje cu chiulit si altele, deci automat nu ajungeam sa stau prea mult pe acolo. vezi? Nu ca "m-a stricat anturaju", gresit "anturaju mi-a aratat ca-s ca ei si m-am regasit acolo".
Incorect! De multe ori fetele au caracterul innascut al tatalui, de multe ori auzi "e ca tacsu..." sau la baiat "e ca ma-sa.". Se mosteneste si genetic, tot ce cladesti apoi, o faci pe scheletul genetic, altfel nu ai cum.
Are loc o combinatie de gene care duc la asta, si fetele mostenesc caracterul tatilor.
Baietii seamana la fata cu, mama, fetele cu tata.
Nu in 100 % din cauzuri dar in majoritatea, combinatii genetice, probabil bine definite, dar de ce, nu prea se stie. Exista un mod de transmitere, combinare a genelor care duce la asta.
Gresit, de mici o sa vezi ca fetele au caracteru tatalui, si baietii al mamelor, la multi.
Formezi doar pe fundamentul genetic, atat.
Normal ca, conteaza si mediul, dar sa zic un 40 %.
Si ca dovada unu care vede pe tacsu ca bate pe masa, sunt doua variante:
1 - aaa consider ca e bine asa, ca asa am vazut.
2 - NU, am vazut asa, dar eu nu vreau sa fac ca tata.
Nr 2 are gene bune si respinge instinctiv ce vede rau.
Pentru ca mama are mai multa grija de ei dar te-ai gandit de ce fetele se ataseaza mai mult de tata?
Depinde de taria fiecaruia.
Tarie did you get it
Pai nu mostenesti caracterul, ti-l modelezi! Si asa cum a mai zis cineva aici, mai mult mama se ocupa de educatia copilului!
Nu, ai sa observi ca si fetele seamana cu tatii la caracter! Tu precis ai destul din carcterul mamei tale, iar daca aveai o sora, avea din caracterul tatalui chiar daca tot mama o creste. Verifica la rude sau la cine ai, sa vezi! Intreaba "cu cine seamana la fel de a fi?", sa vezi ca o sa zica ca, cu parintele de sex opus. Inca de pe la 7-8-10-11 ani.
Se si modeleaza, dar in maxim 40-50 %, restul e genetica.
Deci e o combinatie intre genetica si modelare.
Insa de gene bune nu se va lipi prostul caracter! Cine preia doar ca mediu a fost asa, are gene de cacao, s-a regasit acolo si si-a dat arama pe fata. Altfel e ca uleiu si apa, nu se prinde. Genetica rules in tot.
Ca dovada ca in acelasi mediu doi frati crescuti la fel, unu e ok, altul nu e, sau altele de genul.
De ex de mine nu s-a prins tutunul si alcoolul, nu intra, nu suportam oricat incercam, deci anturaju nu conta. plus ca ma si plictiseau anturaje cu chiulit si altele, deci automat nu ajungeam sa stau prea mult pe acolo. vezi? Nu ca "m-a stricat anturaju", gresit "anturaju mi-a aratat ca-s ca ei si m-am regasit acolo".
Atunci cum îți explici când din părinți educați,cu studii superioare,exemplu în societate,copilul ajunge depravat, pe cine moștenește? Tu personal te formezi, nu are legătură nici genetica, nici anturajul, e alegerea fiecăruia în funcție de cum ne duce mintea în a distinge ce e bine și ce e rău.
Nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca baietii in general mostenesc caracterul mamei. E invers, baietii mostenesc in general caracterul tatalui si asta pentru ca e primul lor model masculin cu care iau contact cand se nasc, e logic. Baietii in general, seamana cu mamele fizic, dar caracterul il iau de la tati in general, si fetele de la mame.