"Cine stie va rog, am nevoie de o solutie."
Cu adevarat voi aveti nevoie de indreptare, si nu el. De ce? Pentru ca voi sunteti mai mari.
In toate cazurile acestea, parintii sunt de vina.
Stii ca nu toate gainile sunt bune de closca? Tot asa nici toti oamenii nu sunt buni pentru a da nastere la copii. Caci cine nu are grija de familia lui v-a tras la raspundere pentru o vina mai mare decat copilul neascultator.
Singura solutie pentru indreptarea fratelui este dragostea neegoista si fara prefacatorie. Daca ceilalti din casa nu au asa ceva atunci nu exista remediu. Mai bine zis, orice alt remediu afara de acesta va face mai mult rau decat bine. A iubi nu inseamna a oferi doar lucruri materiale -caci sunt multi parinti care spun ca i-au oferit tot ce le trebuie copiilor lor. Dar eu intreb: oare chiar au oferit tot?
Ma tem ca animalele ofera mai multa dragoste puilor lor decat ofera parintii copiilor lor. Trist, dar este 100% adevarat.
Copilul simte de la ´departare´ daca este iubit sau nu.
Singura solutie este doar Dumnezeu. La El sa alergam; El este singura noastra sursa de dragoste. Noi nu putem sa traim fara dragoste. Am fost creati ca sa traim cu ea. Si nu o putem lua de alte persoane, persoane care la randul lor au si ele nevoie de dragoste. Doar Dumnezeu este singura nostra sursa de dragoste -si adevarata, si neprefacuta.
El este doar un copil, însă mama ta...îi pune coarne?
Ar trebui să-l pună la punct, să nu mai lase după el, iar tu la fel, bineînțeles.
Nimeni... constă în mamă și în tată!
Salut. Aici poţi citi unele idei ce-ţi pot prinde bine: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011126
Sper să te ajute. Cele bune!
Nu-i mai atrageti atentia. Ignorati-l total. De aceea face asa. Ori il ignorati, ori va aruncati si voi toate alea si il incurcati si pe el. Daca faceti contra, vede ca totusi va pasa de le si de fapt asta vrea. E de la prea mare alint.
Am avut si eu probleme de genu... Eu am incercat sa-l fac sa vada ca are totusi nevoie de toti. Nu-i mai strange hartiile, lasa prosopul cum l-a lasat el si asteapta. Vei vedea ca la un moment dat va fi nevoit sa-ti ceara ajutorul... dar nu-l forta. Daca stii ca nu-i totusi prea incapatanat, schimba parola de la calculator, laptop, tableta dar nu te atinge de lucrurile lui personale ca va face mai rau. Ia-l cu frumosul si nu fi violenta doar ferma si aparent indiferenta. Daca nu merge bate-l acum. funda?
E amuzant deoarece si eu am o sora cam la fel...eu am reationat cam prost la comportamentul ei si m-am suparat rau pe ea.ai 2 variante:1)incerci sa te comporti si tu cum se comporta el cu tine si cu familia ta sau 2)du-te la el in camera, spune-i cateva vorbe bune despre viata si dragostea in familie, despre eforturile pe care familia o depune pentru el, despre toate persoanele care-l iubesc etc. Se va emotiona iar daca nu, va plange un pic in interior.Chiar daca in continuare va fi acelasi la comportamnet, sa fii sigura ca el de fapt s-a schimbat pe dinauntrul lui.
Si eu sunt fratele mai mic ..Si mereu dupa ce ma cert cu fratemiu sau asa nu mai vorbesc cu el si astea.Fac asta sa-l enervez. Sfatul meu este asta : ignora-l TOTAL nu-l baga in seama o sa vada ca nu-ti pasa sau nu va pasa si o sa termine cu asta.
Cati ani are? Eu zic sa ii trageti o mama de bataie sa vezi cum se cuminteste si o sa adune dupa el.